Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

POMO 

všechny recenze uživatele

William Forsythe jako drsňácký lokální šerif je zde zdatnou protiváhou hrubiánství partičky sadistů, která konečně (díky bohu) taky dostane pěkně přes hubu. S prvním dílem tak tento sequel tvoří slušnou kombo-variaci na Texaský masakr, která do vděčného soudku redneck-řezničiny vnáší černý humor a lehce perverzní zábavnost. Menší role kultovních tváří žánru potvrzují Zombieho srdcařství. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nuda až za hrob. Prvních patnáct sekund to vypadalo, že by to za něco mohlo stát, ale pak už jenom nuda až k zbláznění. Nízké napětí jenom šílená zvrhlá rodinka co se trapně snaží být hororově hodně cool. A Rob Zombie je vůl, že to takhle zprasil. No, není se co divit. Však on sám je taky dost mizerným metalistou, takže co taky jinýho čekat z jeho filmařský tvorby?! ()

Reklama

MoRTy 

všechny recenze uživatele

3,5* Jednička mě asi bavila víc - bylo to víc ujetý a tajemnější, i když tady se taky děly dobrý praseče! Jako je to kult, ale je vidět (i z prvního dílu), že Rob Zombie je fakt hodně velkej fanda Takovejch Normálních Zabijáků (stejně jako já) - a někdy bohužel až moc okatě používá stejný filmařšký postupy jako Stone. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady uz se Rob Zombie trochu uklidnil, co se tyce vizualniho stylu, ale pridal na realisticnosti, je videt, ze mel vic zkusenosti a cely je to vic strasidelny, i kdyz tu neni tolik mrtvol. Tentokrat tu dostal daleko vetsi prostor Bill Moseley, kterej je primo dabelskej a spolu s Sid Haigem a Sheri Moon vytvorili uzasnou zabijackou particku. Navic je tenhle horor docela originalni, nepamatuju si film, kde by misto teenageru utikali zabijaci. I kdyz utikali, oni to maj spis jako takovej prijemnej vylet. Opet se tu krvi nesetri a opet se snazi zmasakrovat kazdyho, koho potkaj a do toho ma tahle particka husty hlasky. Opet jsem se skvele bavil a tenhle horor uz ma vetsi sanci zaujmout vic lidi, nez prvni dil, kterej byl precejen moc velky psycho. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Napodruhé se už Zombie z pozice režiséra nesnaží o tak zlou atmosféru jako prvně, ale spíše se soustředí na absolutní nášup exploitationu, který diváka doslova smete. Tohle není mainstreamový čajíček pro teenagery, ale kurevsky zvrácená a úchylná zábava pro silné žaludky. Šerif Wydell Williama Forsytha pro mě od teď bude zosobňovat tu nejostřejší umanutost a nekompromisnost, která se kdy grupě vraždících maniaků postavila. Jeho závěrečné sólo se sešívačkou je genialita par excellance, stejně jako zbytek filmu. Pravda, v rámci diváckého vkusu, jelikož napoprvé jsem, přiznám se, tuhletu šílenou jízdu opravdu nepobral. Stejně jako u prvního dílu to chce mít prostě něco nakoukáno. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Rosario Dawson měla původně ve filmu malou roli zdravotní sestry, ale její postava byla vystřižena, protože Rob Zombie si nepřál mít ve filmu scény s Dr. Satanem. (c.tucker)
  • Film měl původně vedlejší zápletku zahrnující scény s Dr. Satanem. V interview Rob Zombie řekl, že tyto scény vystříhal, protože Dr. Satan v tomto filmu by byl něco jako Chewbacca v Bonnie a Clyde (1967). Zombie dodal, že všechny scény s Dr. Satanem budou uchovány na DVD ve vystřižených scénách. (c.tucker)
  • David Hess se ucházel o roli jednoho ze zabijáků, které ztvárnili Danny Trejo a Dallas Page. (slatkac)

Reklama

Reklama