Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Scott dohnal v tomto snímku svůj nezaměnitelný styl k dokonalosti. Kamera je skoro až chaotická a záběry jsou skoro kratší než ve filmech Michaela Baye. Chápu, že se tento film každému nelíbí a proč jsou na něj tak rozporuplné názory. Tuhle jeho režii prostě každej nepobere a nemusí se každému líbit. Tony Scott ovšem patří mezi mé oblíbence a po tomto filmu jsem si oblíbil ještě víc.On si občas ve svém filmu dělá z diváka i srandu a hraje si s ním a jeho nervy. Já ale na jeho hru rád přistoupím. Pravda v příběhu se člověk občas na chvilku ztratí, ovšem co jiného by jste od vynikajícího scénaristy Kellyho čekali. Herci byli taky vybráni výborně. Keira hraje svou lovkyni odměn výborně a neměl jsem problém s tím jí to nevěřit. Stejně jako dvojici Rourke-Ramirez. I vedlejší role byly vybrány na jedničku a duo Green-Ziering z Beverli Hills je taková třesnička na dortu. Ve výsledku je to další působivý od mistra Scotta, ovšem výsledný dojem kazí trochu dlouhá stopáž. A Muž v ohni se mi líbil přece jenom o trochu více, protože působil trochu ucelenějším dojmem. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Po pravdě přiznám, že jsem z toho filmu viděl asi třetinu. Ne že bych ho vypnul po třetině, nebo zapnul v půlce, ale tak nějak mi toho alespoň dvě třetiny utekly. Ani nevím kdy, ani nevím jak. prostě se nějak vešly mezi mrknutí a zívnutí a otočení hlavy...ale nemyslím, že by mi to chybělo. Tenhle pokus mě nijak nedostal a dost mě nebavil ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v Man on Fire sa ešte dalo hovoriť o vyrovnanosti medzi dôrazom kladeným na príbeh a jeho formálnym spracovaním, tak v Domino zachádza Tony v užívaní svojej epileptickej, vizuálne prefiltrovanej hyperdynamickej montáži záberov oveľa ďalej až do sféry pózerstva. Film je jedným dlhým videoklipom, zbesilo striedajúcim lokácie, farby ako aj zvukové podfarbenie. V totálnom područí vizuálnej opulencie je žiaľ príbeh, ktorý nemá šancu zviazať formálne besnenie, ale práve naopak, je ním trieštený a prekombinovaný. Výsledkom je na audiovizuálne receptory búšiaca kanonáda rôznorodého štýlu a výpovednej hodnoty, ktorej lacnosť a povrchnosť sa naplno prejaví v záverečnom, zlyhavajúcom snažení zviazať príbeh do hlbokomyselnejšieho celku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od doby co jsem viděl trailer (což je už hodně dlouho). Pak to konečně přišlo a já jen koukal na všechny ty rozpačité recenze. No, řikal jsem si stejně to bude hustý. Pak jsem ale v jedný recenzi četl, že jsou na to lidi možná až moc střízlivý...no tak jsem je vzal za slovo, nalil do sebe pár absinthů a vyrazil do kina. Film byl skvělý. Opravdu mě to bavilo a Tony Scott, konečně natočil opravdu stylovej celovečerák od dob "Pravdivý romance." Jeho styl je opravdu hodně crazy a v součtu s docela překombinovaným scénářem docela chápu, že se "Domino" nelíbí každýmu. Keira je super a fakt nevim proč jí všichni stíraj, že jemná and some shit like that. Mickey Rourke je prostě ranař a znovu děkuji bohu za ten jeho comeback. A velice mile mě překvapil Edgar Ramirez, kterej svýho brutálního Choca, co hází po lidech televizema a ustřeluje jim ruce brokovnicí, zahrál fakt dobře. Dobrá je i malá role Christophera Walkena s roztomilou Menou Suvari. A posádka z Beverly Hills 90210 mi tam náhodou seděla a všechna čest jim, že vzali ty sebeparodický role, protože to bylo fakt zábavný. Všechny ty ostatní šílenosti jako Aghánskej řidič magor, nebo Jerry Springer show (afrokorejci a afrohispánci mě opravdu rozesmáli) se mi líbily a bavily mě. Jedinný co mi přišlo naprosto zbytečný a hodně debilní byla role Toma Waitse, kterou jsem přiznám se nepochopil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už Tony Scott přepískl. Volně se nechal inspirovat životem profesionální lovkyně lidí, takže Keira Knightley na molu bije modelky, splachuje zlaté rybičky do záchodu, sjíždí se mezkalinem, drsňáky ukolíbá tanečkem, sleduje, jak její kolega amputuje cizí ruku brokovnicí a bravurně ovládá všelijaké druhy zbraní. Násilný příběh hodně odbočuje, hodně blábolí o ničem, kamera neustále snímá jakékoliv odhalené místo Keiry Knightley. Scott je stále agresivnější, zrnící obraz, ruční depresivní kamera, přesycené barvy, střih střídá střih, a ten zase další a ten.. Prostě stále dokola!! Knightley přeměnou šokuje, ale raději ji mám v jiných látkách, Mickey Rourke si vedle Sin City užívá svůj možný comeback, Scottův rukopis je pro tentokrát ale docela silně nečitelný. A v tomhle případě si ho docela neuhlídal, protože z těch dvouvteřinových záběrů místy bolí hlava. Vedle Scottových klasik typu Nepřítel státu, Muž v ohni nebo Poslední skaut to neobstojí, ale na ty tři hvězdy (pustil jsem si po letech) se nakonec vyškrábeme. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení scény, v níž Keira Knightley (Domino Harvey) střílí ze dvou samopalů, herečka přišla k neobvyklému malému zranění: "Když jsem tak střílela a řvala, byla jsem do toho tak zažraná, že jsem si ani nevšimla, že několik nábojnic odlétlo tak blbě, že mi popálily krk. Až když jsem ze sebe ve sprše splachovala umělou krev, tak těch několik fleků prostě nešlo pryč. Vypadalo to jako cucfleky. A bylo to vlastně super! Když se měl lidi ptali, co jsem dělala, mohla jsem jen tak ledabyle mávnout rukou a říct: Ále, to jsou jenom popáleniny od mýho samopalu." (NIRO)
  • Postava Alfa byla inspirována skutečným řidičem Domino Harvey, Eda Martineze a Choco. Byl to muž z Afghánistánu, kterému všichni říkali "Afghani", jelikož nedokázali vyslovit jeho jméno. (HellFire)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama