Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Cival 

všechny recenze uživatele

Slátanina všeho potácející se mezi bezobsažnou absolutní nudou a dojákem s násilně implantovanou „sociálně-soucitnou“ pointou. Se Scorsesem by se Kellyho rozmáchlý a komplikovaný scénář možná ujal, zvlášť kdyby v něm Marty zvýraznil satirické motivy a trochu víc se přimkl ke Keiřiným pocitům (ne jen prostřednictvím zlatých rybiček). Jenže magor Scott svým vizuálním běsněním Kellyho povrchní předlohu ještě víc vyprázdnil, vygumoval a poskytl tím nesourodou pitomost, která má par hlášek i chytrých momentů, ale ani díky nim nepřekročí hranici načančané a nezajímavé nudy. Trpěl jsem v kině jako dlouhé měsíce předtím ne. A přeju si, aby Scott konečně pochopil, že neustálá touha být cool a trvalé prolínání frameů, ve výsledku zabíjí efektnost jednotlivých scén i celku, Přitom by stačilo tak málo – filtrovanou kameru na chvíli zkrotit a kytary napálené do jejich pohybu nechat vyniknout daleko nad okolní vatu. Zkrátka nedobré. S pár svěžími místy a chlapeckou Keirou, která není ani drsná, ani sexy... prostě nic. Stejně jako celé Domino. Rádoby drsný biják o potřebě zaopatřit děti. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Poslyšte příběh o dívce jménem Domino Harvey, který umřel táta, prošla internátní školou, byla modelkou, bydlela v Beverly Hills, cvičila s nunčaky a kvůli plastice nosu (cizího) ji vyloučili z vysoký školy. O tom, kterak ve slabý chvilce zahlídla v novinách inzerát a dostala práci, ve který ji v roce 2003 vyhlásili ,,pracovnicí roku“...... Ať už si o tomhle filmu myslím cokoliv uznávám, že je originální. Rychlý klipový tempo, kamera, různý dějový konce, trpící dívčí idoly ze seriálu Beverly Hills 90210 nebo předhození ruky jako důkazu žijícího rukojmí. Bohužel právě to neustálý klipový tempo a votravná ,,autentičnost“ kamery ve mě vyvolávali epilepsii. Bylo toho na mě tak nějak moc. Ale třeba je to tím, že když jednou lovíte člověka, zvířata vás pak už nezajímaj. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Výborný náměť, celkem slušný scénář, nekompromisní Keira Knightley (když jsem se dozvěděl, že má hrát drsnou holku, tak jsem se zděsil, ale moc mile mě překvapila) a charismatický Mickey Rourke - to vše jsou jasná pozitiva. Bohužel Tony Scott mě svou režií tentokrát nenadchl, zatímco předchozí Man on Fire byl bravurní akční snímek, tak o Dominu to rozhodně říct nemohu. Střihačské orgie mi místy způsobily epileptický záchvat, filtrů bylo použito až nezdravě mnoho a kamera také nic moc. Navíc akčních scén mohlo být klidně jednou tolik a nic by se nestalo. Není to vyloženě zklamání, ale Scott to tentokrát přepískl....... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od doby co jsem viděl trailer (což je už hodně dlouho). Pak to konečně přišlo a já jen koukal na všechny ty rozpačité recenze. No, řikal jsem si stejně to bude hustý. Pak jsem ale v jedný recenzi četl, že jsou na to lidi možná až moc střízlivý...no tak jsem je vzal za slovo, nalil do sebe pár absinthů a vyrazil do kina. Film byl skvělý. Opravdu mě to bavilo a Tony Scott, konečně natočil opravdu stylovej celovečerák od dob "Pravdivý romance." Jeho styl je opravdu hodně crazy a v součtu s docela překombinovaným scénářem docela chápu, že se "Domino" nelíbí každýmu. Keira je super a fakt nevim proč jí všichni stíraj, že jemná and some shit like that. Mickey Rourke je prostě ranař a znovu děkuji bohu za ten jeho comeback. A velice mile mě překvapil Edgar Ramirez, kterej svýho brutálního Choca, co hází po lidech televizema a ustřeluje jim ruce brokovnicí, zahrál fakt dobře. Dobrá je i malá role Christophera Walkena s roztomilou Menou Suvari. A posádka z Beverly Hills 90210 mi tam náhodou seděla a všechna čest jim, že vzali ty sebeparodický role, protože to bylo fakt zábavný. Všechny ty ostatní šílenosti jako Aghánskej řidič magor, nebo Jerry Springer show (afrokorejci a afrohispánci mě opravdu rozesmáli) se mi líbily a bavily mě. Jedinný co mi přišlo naprosto zbytečný a hodně debilní byla role Toma Waitse, kterou jsem přiznám se nepochopil. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Tetování "Tears in the Rain" na Dominině krku je odkazem na jeden z nejoblíbenějších snímků Tonyho Scotta. Jde samozřejmě o bratrovu kultovní temnou sci-fi Blade Runner. V něm ke konci filmu postava androida Battyho pronese v dešti slavnou větu: ""All those moments... will be lost in time... like... tears... in rain..." (DaViD´82)
  • Pre reality show o lovcoch ľudí zobrazenej vo filme producenti vytvorili promo plagát troch lovcov s Domino (Keira Knightley) na pravej strane. Matka Domino povie, že reality show sa zúčastnia len vtedy, ak bude Domino v strede. Plagát pre skutočný film má túto podobu. (TheRoller)
  • Mickey Rourke se původně rozhodl vystoupit z produkce, neboť se mu nelíbil scénář, a vzal roli v současně natáčeném snímku Revolver. Když Tony Scott dal jeho postavu přepsat, Rourke se vrátil na plac. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama