Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od doby co jsem viděl trailer (což je už hodně dlouho). Pak to konečně přišlo a já jen koukal na všechny ty rozpačité recenze. No, řikal jsem si stejně to bude hustý. Pak jsem ale v jedný recenzi četl, že jsou na to lidi možná až moc střízlivý...no tak jsem je vzal za slovo, nalil do sebe pár absinthů a vyrazil do kina. Film byl skvělý. Opravdu mě to bavilo a Tony Scott, konečně natočil opravdu stylovej celovečerák od dob "Pravdivý romance." Jeho styl je opravdu hodně crazy a v součtu s docela překombinovaným scénářem docela chápu, že se "Domino" nelíbí každýmu. Keira je super a fakt nevim proč jí všichni stíraj, že jemná and some shit like that. Mickey Rourke je prostě ranař a znovu děkuji bohu za ten jeho comeback. A velice mile mě překvapil Edgar Ramirez, kterej svýho brutálního Choca, co hází po lidech televizema a ustřeluje jim ruce brokovnicí, zahrál fakt dobře. Dobrá je i malá role Christophera Walkena s roztomilou Menou Suvari. A posádka z Beverly Hills 90210 mi tam náhodou seděla a všechna čest jim, že vzali ty sebeparodický role, protože to bylo fakt zábavný. Všechny ty ostatní šílenosti jako Aghánskej řidič magor, nebo Jerry Springer show (afrokorejci a afrohispánci mě opravdu rozesmáli) se mi líbily a bavily mě. Jedinný co mi přišlo naprosto zbytečný a hodně debilní byla role Toma Waitse, kterou jsem přiznám se nepochopil. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podľa skutočného príbehu ... tak trochu. Scott nás hneď v úvode upozorní, že toto nebude vážna rezanica ako jeho posledný počin Man on Fire. Treba si zvyknúť na neobvyklé spracovanie absurdného deja čo chvíľku potrvá, no film sa našťastie ku koncu zlepšuje a ... no bavil som sa. Vytkol by som tomu zbytočnú odbočku v osočovacej show ja som neger – ty si neger (alebo tak nejak) a naopak potešil ma vzťah troch bounty hunterov. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Keiru chci za jiných okolností vidět i v nesledovatelných nesmyslech, ale tady bohužel selhává ve všech směrech. Nevěrohodně tvrdí situaci, nevěrohodně střílí a vzhledem k nesmyslně vychtěné stylizaci dokonce i nevěrohodně vypadá. Terč netrefil ani Tony Scott, který si asi výtky týkající se jeho přílišné vizuální vyměklosti (rozuměj občasnému racionálnímu střihu) u Muže v ohni vzal příliš k srdci. Rozklepaná kamera a plno filtrů či zoomů jsou sice prima nápady, ale aby mě bolely oči i při záběru na zlatou rybičku, to je pro mě nevítaná novinka. Nebýt Christophera Walkena, šel bych klidně ještě níž, protože tohle je místo slibovaného trháku naprostá křeč, u které jen kroutím hlavou a nechápu hlášení o postmoderně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scottův epileptický střih a kamerové filtry mám velmi rád. Svým způsobem bych ho dokonce nazval průkopníkem v daném oboru. Ovšem Domino je obsahově natolik neatraktivní, neodpovídající, odtažité a studené, že jsem mu bohužel nepřišel na chuť. Keira Knightley může být sebedrsnější, vizuálně to může být sebevětší divočina a stejně mi to přijde jako nepřehledná povídačka na dobrou noc. Akce je minimum a když, tak je formálně přehypovaná do takových rozměrů, že je sice nesmírně cool, ovšem vyčíst z ní cokoliv je nadmíru těžké. Hudba se jednoznačně opakuje z Man On Fire a kdo to nezaregistroval/neslyšel nechť si nechá profouknout uši. Příběh lovkyně lidí jednoduše dějově nemá tu potřebnou šťávu, ač je to vizuální divočina a prvotřídní surová, neučesaná, nespoutaná řezničina. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

To isté ako nič nehovoriaci trailer, akurát v dvojhodinovom balení. Tak chaotický, vizuálne do seba zahľadený a v kontexte s tým nezdravo dlhý film, že som ani nemal dôvod a záujem riešiť, čo sa v ňom deje (a že to po vás tvorcovia vyžadujú!). Pred úplnym fiaskom ho ale zachraňuje slušný casting a notná dávka vtipu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Domino sa stala lovkyňou ľudí už v deväťdesiatych rokoch, nie začiatkom milénia, ako je to prezentované vo filme. (Tch9721)
  • Postavy ztvárněné Mickey Rourkem a Delroyem Lindem mají své předlohy ve skutečně existujících lovcích odměn Celesovi Kingovi III. a Zekovi Ingerovi. Oba spolupracovali na filmu jako poradci. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama