Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (502)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic excelentního ani nic přehnaně inteligentního, ale že mě autoři do příběhu ve dvojce zamotají natolik, že se v tom sotva vyznám už svědčí o tom, že se to zas tak moc nepokazilo, pač jednička byla taky solidně zamotaná. Ze začátku při vcelku zajímavé bitvé jsem si řikal, že by to mohlo být slušné ale postupně jsem se nudil a nudil až byl konec a já s radostí dosledoval tenhle zbytečný film. Doufám, že nenatočí trojku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stále rovnako blbé a neoriginálne ako prvý diel, ale... niečo sa zmenilo. Kate už nie je taká studená, Speedman taký nesympatický (dokonca to medzi nimi konečne aspoň trošičku iskrí), Wiseman dokazuje, že predsa len vie natočiť obstojný adrenalín. Jednoducho som sa bavil a to ma po úbohej prvej časti nesmierne prekvapilo. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Underworld aj Van Helsing sa odohrávajú v rovnakom svete, kde sa hneď za Budapešťou vypínajú vysoké zasnežené hory brázdené rovnako hlbokými priepasťami. Možno sa dočkáme nejakého spoločného pokračovania, kde Van Helsing vzplanie láskou ku krásnej Selene (a keby si holka zaobstarala potomka s kolegom Michaelom aj Van Helsingom, máme "zaděláno" na ďalšie ságy :-). Nebyť spomalených záberov, z minutáže filmu by zmizlo minimálne tých 5 minút, ktorými presahuje stovku. Samotná dĺžka svedčí o tom, že príbeh nebolo čím krmiť a zároveň je požehnaním, pretože už po hodine sa mi žiadalo naštartovať finále a pohnúť sa ku koncu. Nakoniec, je dosť filmov, ktoré sú ešte biednejšie, než UE a nezaslúžia si pochvalu za milosrdnú stopáž. Nebolo to až také zlé, ale aj tak si myslím, že posledné dobré upírske filmy vznikli v 90. rokoch. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, na minútu presne začínajúce tam, kde prvý diel skončil. Inak ostáva všetko po starom - stupídne, oxymoronom vyjadrené "krásne utrpenie" rovnako ako u predchodcu. Najzaujímavejším artiklom tejto zlátaniny tak zostáva zvýšená animálnosť (sexuálna i krvilačná) úmerná prechodu od gotického špinavého urbanizmu smerom k vidieckym spustnutým lokáciam a jediný druh zábavy zas vychádza z vŕšiaceho sa počtu okatých citácii na Cameronov veľký flák, pričom záverečný monológ sa už ale inak, ako drzou vykrádačkou ani nazvať nedá... . ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát omílaná klišé, že filmová pokračování jsou sice větší, lepší a ještě tisíckrát -ší, ale za to dějově chudá, překombinovaná až nesrozumitelná, se opět potvrdilo....pokud neznáte první díl do poslední slabiky, budete se minimálně polovinu filmu topit v upírsko-vlkodlačích rodokmenech a marně pochytávat alespoň náznaky...a až si to konečně trochu urovnáte, zjistíte, že je vše stejně jinak...budapešťské ulice filmaři vyměnili za vancouverské hvozdy, takřka dvojnásobný rozpočet oproti jedničce byl pak investován do celkem slušných triků a také do zásobníků s náboji, kterých tu věčně zakaboněná, ale stále sexy Kate Beckinsale vystřílela víc než Arnie v Komandu...jinak je vše při starém, vyzdvihnu ještě dvě věci - tou první je Derek Jacobi v roli Alexandra Corvinuse, který značně přehrál celé další obsazení, tou druhou potom dunivý a zvučný hlas Billa Nighyho, který si budu pamatovat ještě dávno potom, co si nevzpomenu ani na nahou Selenu...(pro Ty, kdo čekají na něco, po čem jim vypadnou oči z důlků, mám špatnou zprávu - Len Wiseman se dobře postaral o to, aby intimní partie jeho choti zůstaly náležitě skryty)...111 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku sa dozvedáme, že lykan po smrti naberie ľudskú podobu, avšak počas scény v kláštore sa toto pravidlo ignoruje. (johnsnow)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama