Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Substance D. D…D znamená debilita, deziluze a dezerce. Dezerce vašich přátel od vás a vaše od vašich přátel. Každý od každého. Izolace, samota, nenávist a vzájemná podezíravost. D je konečně definitivum. Pomalá smrt. Od hlavy dolů. To je vše.“ Upřímně řečeno, po filmu jsem se primárně sháněl jen kvůli animaci. A ta byla výborná, i když si na ni člověk musí chvíli zvykat, hlavně tedy na oblek neustále měnící svou podobu. To by bylo ovšem vše i k žánru sci-fi (vcelku překvapení, když si vybavím filmy natočené dle Dicka, např. Blade Runner, Total Recall, Minority Report, Správci osudu atd.). Krom svérázných postaviček (animace spolu s originálními hlasy jim rozhodně dokázaly vdechnout život) stojí za zmínku zejména atmosféra. Ve filmu vládne paranoia, zmatení, nejasnost…zkrátka věci, které zažívá hlavní hrdina a dílo je v určité míře přenáší i na samotného diváka, který se musí snažit rozpoznávat, o co vlastně jde a v kterých momentech vládne iluze. Konec byl fajn včetně toho pokusného králíka (či spíš volavky). Dávám solidní 4*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že je na tomhle filmu až moc vidět vítězství formy nad obsahem, celej děj je příšerně nudnej a nezáživnej a ani známý herci, včele s Keanu Reevesem, to moc nezednou. Snad jenom Woody Harellson je zase s tim svým zvláštním projevem nepřehlídnutelnej. Krom toho ani ta vizuální stránka se mi moc nelíbila, sice se jedná hlavně pohybově a takovou malou revoluci, kdy to vypadá skvěle realisticky a celkem působivě, ale ty rozmálzý držky, barvy a špatná hra světel to dost srážej. Daleko víc se mi líbila černobílá Renesance než tohle. Nicméně když v tom někdo nějakou myšlenku bude chtít vidět, tak jí asi najde, ale film sám osobě to je nudnej ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film od první scény perfektně buduje atmosféru naprosté paranoie a magorství způsobené tím, že asi všichni hlavní hrdinové jsou feťáci. Hlavně Robert Downey exceluje a Woody Harrelson ho skvěle doplňuje. Chudák Keanu Reeves hraje až druhé housle. Zápletka je hrozně zajímavá a rozehrává velké množství pozoruhodných témat, tak jak už to Philip K. Dick dělává. První polovina filmu je velmi našláplá a vtipná, skoro jako nějaká huličská komedie, druhá je vážnější, přemýšlivější a psychedeličtější, což ale také odsouvá příběh na druhou kolej, a tak až v poslední čtvrthodině přijde vytoužené masivní vysvětlování. Perfektní film, za který by se Philip K. Dick nemusel stydět. Určitě se na to zase někdy podívám. 90% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý animací, hrající si se stíny a svým skutečně zajímavým, smutným a drsným příběhem odehrávajícím se kolem drog a policie. Příběh věnovaný přátelům Philipa K. Dicka, kterých většina už zemřela dlouho před ním. Rozdvojenému a zmatenému pohledu na svět očima Boba Arctora snadno uvěříte při této animaci, který na vás zanechá divně zbarvený temný svět, jako kdyby jste se stali i vy jedním z narkomanů a prožívali tento příběh. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš paranoidní na to, abych dokázal sledovat film, ve kterém je paranoidní někdo jiný. Nicméně kreslený junior Downey mne hodně bavil, ale to ostatní mne zlehka míjelo. Možná, kdybych se na film lépe připravil nitrožilně či nitronosně, tak bych si z něj něco odnesl, ale takhle to pro mne byla jen průměrná podívaná s herci, kteří se nechali rozložit na pixely a znovu složit v dvojrozměrném prostoru. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Pri bližšom pohľade si môžete všimnúť, že okolné prostredie nie je na rovnakej kvalitatívnej úrovni animovaného spracovania hercov, čo v niektorých chvíľach ostro kontrastuje. (Greenpeacak)
  • Robert Downey Jr. si většinu svých replik zapsal do notesu, rozvěšel různě po pokoji a při samotném natáčení je už jen četl. Tým, který pak natočený materiál převáděl do animovaného, lístky s poznámkami během post-produkce jednoduše překreslil. (3DD!3)
  • Podle režiséra Richarda Linklatera zabralo natáčení filmu pouhých 23 dní; animační proces trval dalších 18 měsíců. (3DD!3)

Reklama

Reklama