Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Revanx 

všechny recenze uživatele

A Scanner Darkly je skvelý film. V istom zmysle však trpí tým, že jeho príbeh, ktorý je aj tak často v úzadí, je úplne prevalcovaný jeho formou. Napriek tomu ide o jeden z najzaujímavejších počinov posledných rokov a každý milovník sci-fi by po tomto filme mal zaručene siahnuť. A možno nielen on. Ale to už je na Vás, nie nadarmo sa pri vstupných prehliadkach na odvykačku hovorí: „The choice is yours.“ ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paranoia schyzofrénia depresia konšpirácia halucinogenné psycho vyzuálne opodstatnene prevedené vnímanie a myseľ feťákova dialógy (prevody na bicykli, cesta autom =)). Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder najdokonalejší výber hercov v dejinách filmu :() ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé zpracování, které není samoúčelné. Hrané by to být opravdu nemohlo (nebo mohlo, ale to by asi film byl o něco dražší). Občas jen trochu utahané, možná místy nepochopitelné, ale smysl to dává. Halucinace jsou naprosto skvělé a třeba scéna s mnohookatou obludou je opravdu mrazivá. Jen jsem si říkal, jak by film dopadl, kdyby ho natáčel Gilliam (který o látku zájem projevil). No ale Linklater to udělal po svém a myslím si, že můžeme být všichni spokojeni. 80% (plus osobních 5% navrch, páč mám slabost pro drogové filmy). ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé zpracování, které se jim, ale vůbec nepodařilo. Dále hodně zajímavý experiment a sázka do loterie jestli to vyjde. A mne se zdá velké zklamání. Animace je spíš komická, než paranormální. Na to jaké to mělo obsazení, tak taky žádná sláva, plus dlouhé kecání mezi jednotlivými scénami k tomu taky nepřidalo. Příběh jsem, ale nakonec pojal pozitivně, tak za to jsem udělil alespoň tři ***. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý animací, hrající si se stíny a svým skutečně zajímavým, smutným a drsným příběhem odehrávajícím se kolem drog a policie. Příběh věnovaný přátelům Philipa K. Dicka, kterých většina už zemřela dlouho před ním. Rozdvojenému a zmatenému pohledu na svět očima Boba Arctora snadno uvěříte při této animaci, který na vás zanechá divně zbarvený temný svět, jako kdyby jste se stali i vy jedním z narkomanů a prožívali tento příběh. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy se Freck (Rory Cochrane) snaží spáchat sebevraždu, drží knihu „Zdroj“ od spisovatelky Ayn Rand. Román přináší příběh architekta Howarda Roarka, jehož nezávislé myšlení, racionalita a důslednost jej přivedou do konfliktu s iracionální společností. Nezávislé myšlení a různé dedukce k vyhodnocení situací způsobuje návyk i na tzv. látce S, stěžejní droze v tomto filmu. (Charpy)
  • Film je úplně první ručně kreslený celovečerní pokus o tzv. hyper-realismus. (Caaslav)
  • Downey jr. se do projektu zapojil, když se dozvěděl, že v něm bude hrát Reeves. O scénáři prohlásil, že je nejdivnější, jaký kdy četl. (PhillM.)

Reklama

Reklama