Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marlowe je najat hamižnou kansaskou kráskou, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Stopy patřičně komplikovaného případu vedou k filmové hvězdě, zapletené do obchodu s drogami. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Han22 

všechny recenze uživatele

Po obrovské náloži krimi/thrilerů v roce 1968 o rok později vznikly jen tři slavnější žánrové filmy. Sestřička je takový rozjezdový film. Noirová Marlowovka s typicky cynickým, švorcovým soukromým očkem, který se zaplétá do zamotaného případu. Několik holek, mafián, ztracený bratr, všehoschopný doktor a přibývající mrtvoly se sekáčkem na led v krku. Každý má špinavé ruce, případ je slušný, ale tak překombinovaný, že jsem si musel přečíst co a jak na wikipedii. Jinak celkem pohoda. Žádná akce, žádné velké napětí, ale ani žádná nuda, charismatický Garner v hlavní roli, krásné holky a zcela nečekané "cameo" Bruce Leeho. Slušné 3*. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, no veľmi obstojná 60´s chandlerovská adaptácia. James Garner sa na Marlowea v stredných rokoch prekvapivo hodí: má charizmu, (seba)iróniu aj (dô)vtip (inak, nepripomína Vám mladého Petra Falka?). Prenesenie noiru do farebných 60tok ma nerušilo. Čerešničkou je epizódna rola Brucea Leeho, ktorý Marloweovi zdemoluje kancel v ikonickom Bradbury. PS: Ide o rozhodne lepšiu neo-noirovú zábavu než „papierovo silnejší“ Harper (1966) s Paulom Newmanom. Noiristom tak smeruje jasné odporúčanie! ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem si pustil Hluboký spánek a to srovnání nevychází pro Sestřičku vůbec dobře. Není to sice špatný film, ale ... nesmíte znát předlohu, nesmíte vidět předtím nějakého jiného Marlowa a nesmíte ho mít spojeného se 40. a 50. lety. Pak budete asi spokojení. Jinak se nezbavíte dojmu, že to jaksi není ono ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, aj šesťdesiate roky Marlowovi svedčia. Základom je casting a Garner sa do úlohy detektíva, pôsobiaceho v štýle "osiny v prdeli", dokonale hodí. Lenže ono je to celé skôr o nasávaní atmosféry, sexy ženských, striptízových baroch a chlapských konfrontáciách, ako o túžbe po pochopení príbehu. Ale to určite nie je nejaký výrazný zápor, takto sme si užili aj taký legendárny Hlboký spánok. Podobné filmy: Dlhé lúčenie, Point blank. 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. Garner jako Marlowe je hodně v pohodě, potěší hudba i epizodní role Bruce Leeho, stejně jako působivé striptýzové finále. Na druhou stranu trochu bolí přenesení děje z noirových časů do barevných šedesátek a hlavně vypuštění voiceoveru, díky kterému bychom se mohli trochu lépe orientovat v překomplikovaném ději (a to jsem Sestřičku nedávno četl!). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Jediný film kde Marlowe (James Garner) kouří dýmku. V knihách ji přitom kouří velmi často. (Kaufman)
  • Bruce Lee, který si ve filmu zahrál vedlejší zápornou roli, byl také choreografem bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama