Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Film mi přišel i po druhém zhlédnutí sice průměrný, ale celkem zajímavý. Teď musím říct, že je to hodně slabá kopie. Francouzsky dokonalá a téměř neznámá "Nevěrná žena" z roku 1969 přišla americkým filmařům asi hodně vhod! Richard Gere alias Michel Bouquet, Diane Lane alias Stéphane Audran a Oliver Martinez alias Maurice Ronet plus jejich malý syn a působivá hudba. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že A.L. tolik tlačil na pilu. Třeba hned úvodní >zásadní< scéna se seznámením milenců ve >vichřici< je zbytečná a až směšná, zvláště když pozornému diváku neujde, že kamera občas ujede kamsi opodál, kde zrovínka jen něžný vánek vál, že... °-/ . . . D.L. je v roli neukojené manželky a matky půvabná, ale místy zbytečně přehrává a škála jejích grimas v každém druhém výstupu (kde o nic nejde) je až otravná. Takže nakonec zbývá už jen zívnout nad mistra L. uměleckou >stylovostí< plnou žánrových klišátek a čekat na předvídatelný konec, který naštěstí přece jen zůstává otevřený a ve vší té mravokárnosti je třeba uznat, že milostné scény byly vskutku vkusně dekadentně decentní a působivé. Předpokládám, že mírně nevyrovnané, vyhořelé i hysterické >středostavoffské< paničky a nudící se >zelené vdovy< všeho bohatého euroatlantického světa postižené sexuální abstinencí si přišly na své a poučily se, jak na to i jak ne... ;-] . . . Dvě a půl hvězdičky tedy za nikterak objevné dílko žánru a z nutnosti nakonec přece jen zaokrouhleno nahoru, snad i za ten nejednoznačný konec a místy docela zajímavou práci kamery. Jinak film dopadl jako průměrná hw žánrová melánž a v tomhle případě tvůrce stylotvorného "9 a 1/2 týdne" je to d.m.s.n. tedy škoda... - - - - - (Viděno vícekráte z různých zdrojů, po repete 11.4.2011 na dvd s původní zvukovou stopou a formátem obrazu hodnocení 2418., komentář zde jako stošestnáctý - 12.4.2011) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ač Nevěrná obsahuje jednu z těch nejobyčejnějších filmových zápletek, režisér na ní dokázal více než zdařile postavit dvě hodiny trvající snímek. Z průměrného námětu dokázal vytvořit působivý příběh stavějící na postupně gradujícím ději s napínavými scénami, nenásilnou erotikou a skvělém rozehrávání utajovaných či objevovaných skutečností (zejména mezi manželi) a silném ústředním hereckém triu. Diane Lane mě nikdy svým výkonem ani osobností nedokázala oslovit, ale zde se mi její postava i výkon zalíbily. Je tu fakt dobrá:) Olivier Martinez je fešák jak sviňa a docela mě zamrzelo, jak nečestně se k Diane Lane zachoval, když jsem si, zřejmě naivně myslela, že ona je jeho jediná:) Richard Gere opět prezentuje svůj šarm a galantnost a jako gentleman také dokáže nastalou složitou a bolestnou situaci vyřešit. Sice ho zachvacují čas od času mírné záchvěvy paniky a výčitek, ale nakonec vše elegantně a s chladnou hlavou zvládne vyřešit. Zejména oceňuji jeho docela tolerantní a klidný přístup k nevěrné ženě:) Jejich sympatický malý synek mi byl po celou dobu povědomý a po zhlédnutí jsem zjistila, že ten malý rozumbrada se již blýskl v Pravidlech moštárny. Erik Per Sullivan. Dobrý kluk:) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, je fakt, že tak silné drama jsem dlouho nezažil. Richard Gere a Diane Lane sehráli opravdový herecký koncert (jo a v případě Diany mě její erotické scény nějak moc nebraly; ukázala se jako výborná herečka hrající rozpolcenou ženu, kterou zasáhla vášeň a ona neví, jak s tím naložit), jejich postavy byly po charakterové stránce perfektně vykresleny, dále tu byla smutná, ale moc krásná Kaczmarekova hudba, nenudící děj, jisté napětí (jak to s Connie a Edem vlastně dopadne) a také moc hezký konec (ta zelená na semaforu byla opravdu hodně symbolická). Jak už zde někdo napsal, líbil se mi i výběr herce na roli syna, který konečně nevypadal jako typické rozkošné amerciké dítě, ale jako úplně normální a obyčejné děcko. Film rozhodně má svoje chyby, ale mě opravdu zaujal a hodnotím ho plným počtem. Connie: "Nějak to zvládneme. Postupně...po krůčcích. Nikdo o tom neví." Ed: "Ale MY to víme." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Budovanie rodinnej drámy medzi Richardom Gere a Diane Lane, kde nečakane prekáža zvodca Olivier Martinez je správne napäté a skľučujúce, mierne to naštrbí nečakaný skok do thrilleru keď sa podľa vyplávajúceho deju preskočí na vraždu milenca. A potom prídu už klasické vyšetrovačky a uhybné manévre, čo nakoniec rodinu opäť vystuží a všetko pokiaľ na nás neprídu bude v poriadku. Mierne nadpriemerná dráma čo určite zaujme ale druhý krát už toľko chuti na pozeranie nebude, lebo štylisticky podobných filmov tu už zopár bolo. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $52,775,765Tržby Celosvetovo $119,137,784 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama