Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru maximum muziky. Tvůrcům se podařilo z brakového scénáře udělat solidní atmosferickou zápletku, kde dominuje vynikající záporák Murphy, který pobral charizmatu až to hezké není a Rachel McAdams se svým rozkošným kukučem sem zapadne rovněž výborně. Dokud se motáme ve stísněných prostorech letadla, kde herci kouzlí v rychlých dialozích a psychologické bitvě, je to ok. Jakmile se to blíží ke konci a z letadla se vystoupí, začne klišé na klišé a kvalita jde dolů. Je to na i tak na slušné úrovni. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film pojat jako krátkometrážní snímek, odehrávající se celou dobu v letadle, nejspíš bych hodnotila i čtyřmi hvězdičkami. Jenže se zde bohužel vyskytla jistá "technická závada." První část filmu "Ve vzduchu" je zvládnuta skutečně brilantně. Cillian Murphy to na nás valí mistrně, v některých scénách mi skutečně lehce tuhla krev v žilách. Rachel McAdams je půvabná a sympatická žena, a ve své roli obstála velmi přesvědčivě. Avšak jakmile letadlo v poklidu přistane, začíná část 2. - Na zemi. Najednou, jako bych sledovala úplně jiný film. Co scéna, to klišé a o konci filmu ani nemluvě. Říkala jsem si, při sledování oné druhé části, toto že má být od Wese Cravena? ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Cillian ukázal v Batmanovi svou pravou tvář, už se mi jeví ve všech rolích tak nějak stejně. Tady byl taky padouch, prý sympatický. Ráchel hrála jako o život, ale trochu bylo poznat, že jí to moc nejde. Vcelku zajímavý námět a průměrné dílko, po všech stránkách. Až to bude dávat TV v nočních hodinách, klidně to dám znovu, ale dvd určitě hledat nebudu ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. Die Hard v kombinácii s Under Siege pre teenagerov. Bez jedinej prestávky na výdych, dynamický od úvodných "dravých" titulkov až po samotný záver. Prvé 2/3 filmu sú nielen v rámci subžánru "teenage thriller" takmer bezchybné. Logické lapsusy sa síce nájdu, ale tie sú spoľahlivo tlmené nonstop napätím v každom obraze (vďaka šikovnej montáži a neustálemu napredovaniu deja, ktoré kulminuje v perfektne načasovanom a vygradovanom twist pointe). Podporuje to výborná práca s mizanscénou v stiesnenom priestore lietadla, ako i zaujímavé nasvietenie hlavného záporáka (mimoriadne presvedčivý Cillian Murphy) - vždy v ostrom kontraste s jeho najbližším okolím, čím je jeho prítomnosť a dominancia v obrazoch značne zvýraznená. Wes Craven práve v týchto chvíľach ždíma zo seba tvorivé maximum. O to viac zamrzí záverečná tretina filmu, kedy prenesím deja mimo lietadla scenáristi začali operovať s oveľa väčšou vykonštruovanosťou príbehu vsádzajúceho body obratu na náhody, ako i nepresvedčivým prerodom nedobrovoľného "hrdinu" na neohrozeného "hrdinu". Dynamickosť v scénach síce nepoľaví, ale atmosféra razom padá o niekoľko podlaží nižšie. Klinčekom do rakvy je pre film jeho finále, ktoré vkĺzava takmer do sebaparódie s pomrkavaním na diváka v radení tých najzákladnejších klišé (ak to mal byť tvorčí zámer, tak u mňa sa žiaľ minul účinku). Veľká škoda, pretože po výborných 2/3 ostáva na jazyku horká pachuť premárnenej šance. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Noční let je perfektně vyrobený prefabrikát. Všechny, mimochodem skvěle typově obsazené, postavy s jistotou balancují na hraně reality a tradičního filmového klišé, což je sice fajn, ale takřka to vylučuje možnost, že by divák pocítil mrazení v zádech nebo zaznamenal napětím do pozoru postavené chlupy na zádech a nehty na nohou si hrůzou asi také neokouše. Přesto dostane přesně to, co se od snímku tohoto typu dá očekávat. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky je aj názov Night Flight. (MikaelSVK)
  • Při natáčení scény na záchodě v letadle Cillian Murphy omylem hodil s Rachel McAdams o zeď tak, že se bouchla do hlavy a půl hodiny byla v bezvědomí. Na DVD je tento záběr přidán do sekvence přebreptů. Když potom byla Rachel připravená pokračovat v práci, Cillian se bál točit scénu znova. Ve scéně použité ve filmu lze vidět, jak ji drží zezadu na hlavě a chrání ji, aby se znovu nebouchla. (Martinibaby)
  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)

Reklama

Reklama