Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podivný kraťas zachraňuje hodně zajímavá závěrečná pointa. Jestli tohle nastartovalo Nolanovy geniality, jakými jsou Memento, Dokonalý trik a Inception, tak klobouk dolů a respekt. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První z Nolanových zacyklených filmů, připomínajících svou stavbou Escherovy obrazy nebo Droste efekt, je atmosférická kafkárna s černohumornou pointou, hrající si podobně jako Memento s diváckým očekáváním ohledně toho, kdo je padouch a kdo hrdina (resp. kdo představuje zdroj ohrožení a kdo je ohrožován). Odstranit hlavní zdroj strachu tou nejpřímočařejší metodou nemusí být vždy ten nejvhodnější způsob, jak se "překonat". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Niet o čom, takto začínala legenda ako je teraz Christopher Nolan, na ploche 3 minút nápaditosť ako hrom! Menej než /100%/ nemôžem dať ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipná i zarážející pointa, která zachraňuje jinak podivně mysteriózně vypadající kraťas dnes již velkého režiséra. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nolan ukazuje už na své kraťoučké prvotině svůj nezměrný talent v nastrojování temné atmosféry. Jeho Doodlebug představuje jakýsi mysteriózní koloběh života a strachu, člověk se bojí toho, co nechápe a vidět svou zmenšenou verzi běhající po pokoji jako myš určitě je k nepochopení. Zvířecí instinkty ho tak vybízejí k lovu, ale v zápalu boje si vůbec neuvědomuje, že i on sám může být uloven... S perfektně zvolenou hudbou se jedná o pěkný úvod do kinematografie jednoho budoucího velikána. PS: Ne nadarmo se mi při sledování vybavil Schopenhauerův citát "My si jen myslíme, že jsme pány ve svém domě"...8/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Se sebou kdo sobě sám sobě, sám sobě sám... %-] . . . Samosebou vtipná lehce schizoidní hříčka s pointou coby vydařený debutek! - - - P.S. Pro fandíky k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=-WhKt_CkXD0 - a vyzujte si boty, než vejdete do pokoje... ;o) - - - - - (Poprvé viděno 15.8.2011 na YouTube, hodnocení 2247., komentář zde soběsamý jako dvěstědevatenáctý - 15.8.2011) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Nolan | Hudba: David Julyan | Produkcia: Emma Thomas, Christopher Nolan, Steve Street | Distribúcia: - | Štúdio: - | Rozpočet: 1000 $ | Tržby: - $ || Talent sa pozná ťažko - keď na seba neupozorní. Ch. N. sa o to postaral s krátkometrákom, ktorý neoslní ani tak nápadom a spracovaním, ako skôr svojou temnosťou. A to nie je náhoda. ()

Reklama

Reklama