Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (896)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě tento snímek osloví až tak moc. Jedna z mála amerických komedií, u níž jsem se opravdu od srdce zasmál a sledoval ji se zaujetím a bez pohoršení nad tím, jak jsou některé vtipy připitomnělé. Děda, Dwayne a Olive jsou suverénně nejlepší postavy, avšak potěší také strýček. Herecké výkony můžeme obdivovat zejména u Abigail Breslin, avšak velmi uvěřitelně a přirozeně se mi jevil také Steve Carell. Když k výše uvedeným kladům připočtu soundtrack a můj oblíbený žánr road-movie, nemusím o hodnocení více uvažovat. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Svěží, vtipné, bez hluchých míst a s neuvěřitelným koncem. Přes počáteční odpor byl pro mě nakonec nejlepší postavou Kinnearův "otec motivátor", což bych rozhodně nečekal. Super jsou ale i všichni ostatní, snad kromě upozaděné, příliš normální matky. Zkrátka pohodový film, velice chytře operující s trochu vážnější linkou. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Netradičné výkyvy v jednej podarenej americkej rodinke pojednávajúce o bizarnosti každého jedného člena vo veľmi zábavných sekvenciách. Nie je tam síce žiaden osamelý odporca života a la literárny umelec Jack Nicholson či komická hrdinka zachraňujúca život svojich ,,reálnych" postáv, Emma Thompson, ale jeden malý zaokrúhlený fracek, ktorý zaručene spôsobí svojej rodine predčasný infarkt :-). Dedko fičiaci na drogách, tvrdohlavý brat, namyslená Olive, komunikant otec a stresor v podaní milujúcej matky. Už mi stačil iba kvalitný scenár, roztomilé situácie a o zábavu bolo maximálne postarané. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Otec kariérista, matka náladová nervačka, strýc homosexuál se sklony k sebevraždě, syn drží bobříka mlčení, dcera sní o korunce královny krásy a dědeček bere heroin. Brilantně napsané a zahrané postavy v road movie plné vtipu, přátelství a snů bortících se jak domečky z karet, u kterého vám po chvilce dojde, že tentokrát se hollywoodský kýč opravdu nekoná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobná "senzace" jakou byla například Bokovka a jiné. Tedy místy lehce nahořklá, ale povětšinou spolehlivě fungující komedie, kde se buď řeší milostné avantýry, nebo rodinné trable. Nelze tvůrcům upřít cit pro situační humorné scénky a solidní dialogy, stejně tak dobře prokreslené postavy, povětšinou výborně zahrané. Nic světoborného se nekoná, revoluce žánru nenastala. Přesto ale pobavení na solidní úrovni, s jednou americkou redneckovskou rodinou. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Nezávislá komedie stála 8 milionů dolarů a svému distributorovi Fox Searchlight vydělala během prvních tří dnů promítání (28.-30. 7. 2006) 370 998 dolarů v sedmi kinech, což stačilo na 20. příčku návštěvnosti. Kina postupně přibývala, a tak se celkový výdělek postupně zastavil několik dolarů před úctyhodnými šedesáti miliony. (imro)
  • Všechny účastnice soutěže Malá Miss Sunshine - kromě Abigail Breslin (Olive) – jsou veteránkami soutěží krásy. Při svém vystoupení nosily stejné kostýmky, včetně make-upu a úpravy vlasů, jako při soutěžích krásy, kterých se obyčejně účastní. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama