Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (896)

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Okay. Everybody just pretend to be normal, okay? Like-Like everything's normal here." Taková malá milá roadmovie. Ve filmech typu jedeme-odněkud-někam-za-konkrétním-účelem jde podle mě spíše o průběh dané cesty, než o události, které se přihodí v cílové destinaci. V Little Miss Sunshine tomu není jinak, protagonisté (očividně nefungující rodina) procházejí a prožívají cestu sebepoznání, aby na konci zjistili, že jsou to vlastně oni, jediní, kteří to mají v hlavě v pořádku. Film, který pohladí po duši, a ke kterému se nejeden rád vrátí. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si pořád říkala, jak moc se copatá Olive s rozkošně kulaťoučkým bříškem, buclatými nožičkami, mezerou mezi předními zuby a ošklivými brýlemi podobá mému o 14 let mladšímu Já, ovšem její vystoupení na soutěži bylo natolik rebelské, že se pro mé rebelské Já stává absolutním vzorem! Na soutěži sedmiletých Miss už tohle číslo pravděpodobně nedám, ale nikdy nevíte, kdy se bude hodit... ;-) ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

panečku!! tak tohle to byl nářez!! co na tom, že film se může někomu zdát lehce přitažený za vlasy.. co na tom, že je místy vyhnán do absurdit.. tohle je opravdovej příběh! upřímnej, dojemnej, vtipnej.. tu malou, obtloustlou, obrýlenou holčičku si musí každý zamilovat.. není nad to mít homosexuálního strýčka, co vám dá pár dobrých rad do života.. není nad to mít tak nechutně pozitivního tatínka, co bere jen vítězství.. není nad to mít dědečka, co šňupe heroin.. může se projevit jako vynikající choreograf..;-) není nad to mít takhle bláznivou rodinu.. není nad to mít rodinu..:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vtipné, inteligentní, příjemně odsýpající, skvěle zahrané, podbarvené skvostným soundtrackem. Ač nezávislé, tak přístupné všem. Navíc i s velkou dávkou postupně budovaných sympatií k jednotlivým postavám, takže na konci vám zdaleka nebudou jedno a budete se s nimi jen těžko loučit... Vše je jak má být a navíc ještě v nadstandartní kvalitě. DOPLNĚNO : Po Malé Miss Sunshine ve vás dlouhodobě zůstane tak skvělý pocit pohody jako po žádném snímku z poslední doby a i na podruhé má stejný účinek. Proto zvyšuji ještě o jednu *. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, hlavně ale trefné - zejména ironizující ztvárnění celostátní soutěže "Little Miss" včetně odzbrojujícího tanečku malé Olive v podání Abigail Breslin. Vůbec celá praštěná rodinka byla neodolatelná. Moralizování o síle a vzájemné podpoře rodiny, která má držet při sobě, bych sice vynechala, ale jinak nemám, co bych vytkla. Každá z těch postaviček by si totiž zasloužila vlastní film. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Film byl částečně inspirován citátem Arnolda Schwarzeneggera, který řekl: „Pokud bych měl jmenovat jednu věc na tomto světě, kterou opovrhuji, tak by to byli poražení. (Zdroj: Chi.cz)
  • Snímek je věnován Rebecce Annitto, čtrnáctileté neteři producenta Petera Sarafa, která zemřela při autonehodě. Ve filmu se objevila v komparzu v restauraci. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama