Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Byť je příběh tohoto snímku poněkud přeplácaný, tak výsledek je díky precizní režii a úžasným nápadům až překvapivě konzistentní. Vyzdvijuji především propracované charaktery - nikdo není černobílý a každý má své klady i zápory (jakožto i několik charakterových vlastností), což hrdiny posouvá na hranici uvěřitelnosti a sledovat onu interakci mezi nimi je pak nesmírně zajímavé.Rovněž i děj míchající dohromady mnoho různých témat i žánrů funguje na jedničku - mladší diváci zajisté ocení roztomilého Stitche, ti starší pak dospělejší příběh a jeho otázky týkající se experimentování a s tím související etikou... Samotná animace je pak pastvou pro oči - scény z vesmíru jsou zcela zřetelně "digitální" (podobně jako v "Atlantis: The Lost Empire"), oproti tomu postavy a mimozemšťané pak „klasicky," Disneyovsky kreslení a jednotlivá pozádí (scenérie krajiny, interiéry) pak mají mírný nádech olejomalby... Výhrady mne snad ani nenapadají, bylo to milé, zábavné, vtipné a napínavé (i navzdory tomu, že animák postrádá regulérního záporáka!!!). PS. Na pointu, proč jsou komáři ohrožený druh, se až do konce počkat vyplatilo :) ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si jen říkal, co to má sakra jako být? Od Disneyho té doby je člověk zvyklý na něco jiného, od Disneyho (a nejen) dnešní doby snad ještě více... Tak kde se vzalo tohle? A nepochopím, jak se od této totální infantilnosti dá přejít rovnou k How to train your dragon... Na druhou stranu to nebylo tak nejhorší, některé momenty a postavičky rozhodně stály za zhlédnutí a zapamatování (ale moc jich nebylo...) ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Lilo je čiperná, baculatá holčička, která žije se svou starší sestrou na Havaji. Ve volném čase plave v oceánu, krmí ryby nebo fotografuje turisty na pláži. Také však trpí pocitem osamělosti a tak ji jednoho dne sestra zavede do zvířecího útulku, aby si vybrala psa. Lilo svého nového zvířecího kamaráda pojmenuje Stitch a snaží se ho naučit správnému chování. Jenže neví, že Stitch rozhodně není pes. Než konečně zjistí, co vlastně Stitch je, zažijí spolu mnoho neobvyklých dobrodružství. Lilo & Stitch je bez pochyb jeden z nejlepších animovaných filmů, který Disney za posledních několik let vydal a zároveň jeden z těch, který si do dnes zachoval ohromnou originalitu a nápadivost. Tento animák má náplň, místama je dojemný, do toho je krásně nakreslený a nadabovaný (hlavně teda Stitch, ten je úžasný). Nejde jen o pouhý 'zasmějme se' snímek, setkáváme se zde s i problémy reálného života, kdy se zároveň do toho všeho vmíchává science-fiction, které je tak akorat pro děti a hlavně i dospělí si v tom dokáží něco najít. Je to milé, okouzlující a ztřeštěné. Co ale dělá tento animák výborným, je jeho jak už jsem zmiňovala originalita; unikátní mix Elvise, mimozemských nestvůr a Havaje. Člověk by si řekl, že tyto faktory dohromady nepůjdou, ale naopak spolu fungují dokonale. Tento animák je pro mě rozhodně jeden z nejmilovanějších. Je zde vše, co moje vnitřní dítě potřebovalo a stále potřebuje. - "This is my family. I found it all on my own. It's little, and broken, but still good. Yeah, still good." ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na "Lilo & Stitch" som natrafil úplnou náhodou, no musím úprimne povedať, že napriek tomu, že sa nejedná o dokonalú formu ukážkového spracovania, na akú je dnes už divák zvyknutý, pričom si malebnosť a precíznosť animácie doslova vyžaduje, samotný príbeh si ma aj tak, vďaka akejsi "milote" hlavnej postavy, a celkovému veľmi príjemnému nádychu, dokonale získal. Krásna rozprávka .. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Elvis je král a Stitch jeho následovník. Trochu překvapeně čtu komentáře o animáku cílícím i na dospělé, protože překvapivě právě tihle dva roztodivní parťáci mi přišli se svými primárními rodinnými hodnotami úplně přesně (v pozitivním smyslu) pro nejmenší. A těch pár odkazujících sci-fi hlášek na tom nic nezmění. To, co mi ale Lilo trošku sráží, je neustálé stupňované komplikování jakékoli pohody. Když už je mezi hlavními postavami chvíli klid, přijde nějaký další průšvih, slzy v očích a výčitka hlavnímu mazlíkovi. A to se omrzí už napodruhé. Přesto je z filmu v úplném finále cítit snaha o tradiční rodinně-pohodovou disneyovku, která v tu chvíli vychází. To v tomhle specifickém pokusu nelze nechválit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Pozadí ve filmu jsou namalovaná pomocí akvarelu. Naposledy tuto techniku Disney využilo u filmu Dumbo (1941). (HydraCZ)
  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama