Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

Akaja 

všechny recenze uživatele

Hádka mám ráda, snažil se film zachránit, ale nezadařilo se. Hloupý scénář, naprosto zbytečná postava kamaráda, jehož problémy se semaforem a přítelkyní snad měly pomoct vykreslit něco, co se vykreslit nepodařilo a hlavně příšerná Šinkorová. Ale byla tam dobrá hudba, Holý nezklamal. Na usínání v posteli proč ne... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Scénky z chlapeckého života. Hm. Tváří se to sice jako nějaký >nezávisláček< , ale je to prolezlé sponzory a skrytou reklamou. Ukecané pitvoření zvláště starších protagonistů v rolích jakýchsi figurek téhle nesourodé křeče skeče zbytečně kazí i poslední zbytky jisté vtipnosti a zůstává již jen pachuť z pocitu další zcela promarněné šance na téma >nový mladý český film< . - - - P.S. Co jsem ovšem vůbec nepochopil je, že tahle formou i obsahem vpodstatě krotká teenagerská komedie se v televizní projekci nakonec uvádí s hvězdičkou, čili jakože mládeži nepřístojná! (?)... ;-) ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

DVD už jsem měl z půjčovny sice doma, ale díky tomu, že jsem si nejprve přečetl zdejší hodnocení, jsem od filmu mnoho nečekal, což se mi (jako většinou) vyplatilo. Povětšinu času jsem se celkem bavil (i když se nedá říci, že bych se někdy smál nahlas) a myslím si, že tvůrci skončili právě včas, zrovna když jim začal docházet dech. Neptejte se ovšem, co tím chtěli tvůrci říci, spíše se bavte různými hláškami či drobnými příhodami ze života českých teenagerů ve stylu svého amerického vzoru "Prci, prci, prcičky" ... ()

#47 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že jsem se u Expertů sem tam zasmál, občas ale byla úroveň humoru dost křečovitá, ale na druhou stranu se zase film vyvaroval fekálních rádobyvtipů konkurenčních teen-komedií a celkově působil o něco málo líp než třeba Kokotek s Mádlem na prknech. Scénář sice vypadá že ho někdo spíchnul přes noc v knajpě, ale faktem je že těch 86 minut uběhlo jako voda, hudební stránka byla výborná, Hádek nakonec svojí "velkou roli" zvládl celkem s přehledem, Čtvrtíček byl kouzelný jako vždycky...no dám teda 3 hvězdičky (v rámci žánru to je celkem good). ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Foret a Lobl boli sice desni, ale Hadek ako hlavny bol ok a to jeho "aha" je zlatucke(ti dvaja zjavne POMOvi nestali ani do zanesenia medzi hercov:-)) )A musite vsetci uznat, ze to nema uplne najbeznejsi dej alebo teda zaver co sa tyka teen komedii o panicoch a pod:-) Akurat je skoda traileru, ten sa vyziva skor v zaciatku filmu a mne teda vobec nenapovedal, o com to bude. Myslela som, ze o nejakej lasocke Foreta. No a kedze nie, milo prekvapilo:-) Inak ta kamera zaostrujuca na jednu vec a pozadie nechavajuca total rozmazane mi strasne vadila, hlavne ked som na sale sedela hlavne kvoli kontrole pripadnych poruch na filme. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Karel Coma pred natáčaním s hrôzou zistil, že nemá hercov, ktorých si vybral. Produkcia s nimi totiž včas nepodpísala zmluvu, a tak vzali iný film. Chcel natáčanie odložiť, ale o tom nikto z spoločnosti Whisconti nechcel ani počuť z odôvodnením, že film musí byť natočený pred tiež roztočeným filmom Rafťáciktorý bol tiež pod krídlami spoločnosti Whisconti. Takže režisér musel hľadať 14 hercov do celovečerného filmu 14 dní pred prvou klapkou, počas divadelných prázdnin, na čo spomína slovami: "To by som neprial ani úhlavnému nepriateľovi. Dodnes mám s niektorými výkonmi hercov na poslednú chvíľu problém, ale beriem to ako lekciu osudu, inak by som sa musel zblázniť." (Raccoon.city)
  • Balkónovú scénu, kde si zahral mini rolu Jiří Bartoška (sused Jirka), natočili na trikrát. Ako sa nechal režisér Karel Coma počuť "Jirka hrál pokaždé jinak, ale pokaždé dokonale. Bylo těžké pak vybrat si ze tří skvělých akcí tu pravou." (Raccoon.city)
  • Teenagerská komedie s Kryštofem Hádkem se natáčela v pražských čtvrtích Bubeneč a Dejvice i v prostorách hradčanského Gymnázia Jana Keplera. (Pumiiix)

Reklama

Reklama