Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

FTP 

všechny recenze uživatele

Nepřemýšlet a koukat, je to stupidní nesmysl, ale sem tam se člověk může něčemu zasmát. Přiznávám, že trapných, ale opravdu hodně trapných momentů tam je až až a Hádkova kamaráda nebo týpka, co vozí náhradní počítačové díly bych nejradší vymazal z paměti, ale film se dá dokoukat do konce, který je ovšem dost nesmyslný a nepochopitelný. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Experti podle mě nejsou odpadovou záležitostí, a to proto, že postrádají křečovitou nevtipnost filmů Soukupa a Trošky. Občas se objeví skřípající fór, ale je to minimální a dá se to vydýchat. Problém je v tom, že tenhle film je o ničem. Nemá zápletku, pointu, postavy, na kterých by divákovi záleželo... Slovy klasika: ,,Hovořili jsme celkem o hovnu, soudruhu Bláho." ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jsem sice viděl na několikrát, ale za to může pozdní hodina jeho vysílání. Překvapuje mě na český "netroškovský" film nezvykle nízké hodnocení, ale pravdou je, že se tak jako tak nejedná o nějak výjimečné dílo. Nicméně Kryštofu Hádkovi a především Petru Čtvrtníčkovi to ve filmu sluší a mnohé scény jsou opravdu vtipné. FIlm jako celek je sice podprůměr, ale ne až tak hrozný, jak snad podle zdejšího hodnocení vypadá. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je film natočený docela dost amatérsky.Každopádně to ale nemění nic na tom, že jsem se opravdu skvěle bavila. Některým hláškám a scénám se dokážu smát ještě několik minut potom ... Kryštof si zde vystřihl další perfektní roli, která se k němu naprosto dokonale hodí. Je sice pravda, že u některých jeho "kolegů" bylo opravdu poznat, že nejsou herci, ale ani to mě vůbec nevadilo. Námět filmu se mě celkově líbil a zpracovaný byl taky dobře. Scénář taky trošku pokulhával, ale jak už jsem psala, já jsem se u sledování bavila, a proto úplně s klidem nějaké ty nedostatky přehlédnu ... Sice bych asi normálně hodnotila čtyřma hvězdičkama, ale protože si myslím, že Experti mají rozhodně navíc než na ubohých 26%, hodnotím všema pěti ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No zas tak hrozné to nebylo, viděl jsem daleko horší Český filmy. Pravdou však zůstává že druhá půlka tohohle filmu je úplně zabitá. Překvapily mě herci, kteří ač sice nehrály moc přesvědčivě tak mě bavily. Hádek je sympaťák a Čtvrtníček je k popukání(a čumí rád na porno). Nicméně je škoda že první půle mě párkrát rozesmála a ta druhá děsně uspávala. Ale na Český poměry je to dobrý. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Karel Coma spomína: "Keď som pripravoval Expertou, mal som celkom smolu na kameramanov. Prvý mi film odriekol s tým, že musí točiť s Troškom. Druhý chcel točiť len vtedy, keď to bude na film, ale v tej dobe sa plánoval iba digitál. Keď som našiel tretieho, tak mi producent povedal, že radšej zastaví celý projekt, či na ňom hodlám trvať. Potom už neostávalo veľa času - tí skúsení boli už rozobratý na filmových projektoch, a tak môj posledný náhradník bol čerstvý absolvent FAMU. Bolo naivné si myslieť, že hoci ani jeden z nás za sebou nemá celovečerný filmu, nájdeme iste spoločnú reč. Bola to pre mňa veľmi trpká skúsenosť - miesto spolupráca to boli každodenné boje a naschvály. Dával všetkým najavo, akú mi robí "láskavosť", že s nami vôbec točí, hoci to bol debut nás oboch. Potom za mnou začali chodiť ľudia zo štábu, že o mne hovorí, ako nemám školu a ako si myslí, že bez FAMU nemám na pľaci čo robiť." (Raccoon.city)
  • Teenagerská komedie s Kryštofem Hádkem se natáčela v pražských čtvrtích Bubeneč a Dejvice i v prostorách hradčanského Gymnázia Jana Keplera. (Pumiiix)

Reklama

Reklama