Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Původně měl být film natočen už v roce 1990 a hlavní roli měl ztvárnit Mel Gibson. (Karlos80)
  • Obal DVD je vyrobený podle krabičky cigaret Lucky Strike. (imro)
  • Při promítání snímku na festivalu Sundance se zjistilo, že chybí dvanactisekundová sexuální scéna. Nešlo o cenzuru, ale o chybu při pořízování filmové kopie. V kinech o ni diváci nebyli ochuzeni. (imro)
  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)
  • Satira za 6,5 milionů vydělala během prvních tří dnů promítání (17.–19. 3. 2006) v pěti severoamerických kinech 262 923 amerických dolarů a díky dobrému odhadu se po expanzi do více měst vyšplhal celkový výdělek akvizice distributora Fox v USA na 24,8 milionu. Součet celosvětových tržeb pak dosáhl 39,3 mil. (imro)
  • Nikdo ve filmu nekouří cigaretu, kromě černobílého filmu, který Naylor (Aaron Eckhart) sleduje. Nevidíme dokonce ani zapálenou cigaretu - Robert Duvall (Kapitán) ji drží nezapálenou a Naylor má zase prázdnou krabičku. (don corleone)
  • Sam Elliot (Lorne Lutch) nechtěl, aby jeho postava vzala peníze. Režiséru Reitmanovi trvalo přes tři hodiny, než ho přesvědčil, aby scénu zahrál podle scénáře. (don corleone)
  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama