Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁME NA NĚCO TALENT. JÁ MLUVÍM.....“ /// …protože, když správně argumentuješ, neuděláš chybu! Srozumitelně účelný, drasticky pravdivý a černohumorně dokonalý. Film pro všechny, co zvládaj morální flexibilitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Christopher Buckley, číst nebudu. 2.) Zajímám se o frajery, co se snažej udržet na uzdě světovou populační explozi. 3.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan plays ball, Charles Manson kills people, I talk. Pokud se chceme zorientovat ve složitosti dnešního světa a desítkách protichůdných zájmů, nesmíme nikdy zapomenout, že všichni musíme splácet hypotéku. Krásně cynická komedie otevřeně se šklebící do tváře těch „správných“ hodnot. Jestli chcete snadnou práci, jděte k Červenýmu kříži. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že každý má na niečo talent. Michael Jordan hrá basketbal, Charles Manson zabíja ľudí a Nick Naylor rozpráva. Je hovorcom Akademie pre výskum tabaku, sponzorovanej veľkými cigaretovými spoločnosťami. Inak povedané je lobistom amerického tabakového priemyslu. Je to obratný majster slova, ktorý pádnymi argumentami dokáže ľudí vždy presvedčiť. Mediálny macher. Jeho prácou je mať pravdu. Celkom podarená cynická komédia. *** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl hodně natěšený kvůli prý slušné úrovni humoru a výbornému Eckhartovi. Obojího se mi dostalo měrou vrchovatou (zvláště Aaron mě svým hereckým výkonem opravdu odzbrojil :-)). Ne že by mě, zatrvrzelého nekuřáka, Nick Naylor přesvědčil o "výhodách" kouření, ale způsob jakým to na diváka zkouší se mi líbil :-). Přirovnání k Lord of War je docela trefné (ikdyž Obchodník se mi líbil více :-)). 5* to sice nebude (chtělo by to ještě více humoru a méně ohraných témat), ale solidní 4* každopádně. Doporučuju zvláště kuřákům ;-). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Satira na všechny morality, rádoby liberály, lobbisty ve všech směrech. Sarkastický pohled na problematiku kouření, souboje mezi tabákovými koncerny a odpůrci kouření, kde v extrémních případech obě strany dělají, říkají a publikují naprosto zcestné věci (Reportérka: "a nemyslíte si, že tím, že odstraňujete digitálně cigarety z klasických filmů, měníte historii?" Senátor: "my jí neměníme, ale upravujeme."__ vs.__ Holčička ve škole: "maminka říká, že cigarety škodí zdraví." Tabákový lobbista: "Je snad tvoje maminka doktorka?" "Není." "A je maminka vědeckovýzkumný pracovník?" "Není." "Tak v tom případě není kompetentní něco takového říkat."). Každopádně Nick by skoro dokázal přesvědčit i mě, že má v něčem pravdu (btw. skvělý Aaron Eckhart) a nakonec on, který je vlastně ten největší hajzlík, co přesvědčuje lidi, aby začli resp. nepřestávali kouřit, vyznívá jako člověk s největším charakterem na světě. Obvykle se nejlepší filmy s tématikou drog, alkoholu a cigaret doporučují jako odstrašující příklad, tady můžu doporučit jedině skvělou zábavu, protože kouření rozhodně neznechutí :-). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Sam Elliot (Lorne Lutch) nechtěl, aby jeho postava vzala peníze. Režiséru Reitmanovi trvalo přes tři hodiny, než ho přesvědčil, aby scénu zahrál podle scénáře. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama