Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

akisha 

všechny recenze uživatele

S.L.Jackson si střihnul jednu z nejodpudivějších rolí ve svojí dosavadní kariéře. Sledovat ho, jak řádí, je fascinující a znechucující zároveň, bohužel pro mě jediná věc, co mě opravdu zaujala na tomhle filmu. Jacksonovo počínání je možná brutální, ale omluvitelné tím, co se chystá Michael Sheen udělat. Ke konci ale možná i Jackson překročil mez únosnosti a samotný konec je dost mrazivý. Hlavním problémem je nuda, protože se tak skoro nic jinýho než mučení Sheena neděje a furt na to koukat omrzí. Ani Carrie-Anne Moss mě moc nevzala, i když jí jinak mám moc ráda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podarený komorný film s dominujúcim a neprehliadnuteľným S.L. Jacksonom , ktorý sa po desiatich filmoch do roka sem tam trafí. Rieši sa tu pohľad na terorismus trošku z iného uhla a skúma, kam sme ochotní ako ľudia zájsť. Zdá sa, že dosť ďaleko, zvlášť ak má terorista tuhý korienok. Ide o milióny životov a mäsiar Jackson neváha použiť sekeru či nôž, no a zaplať pán boh, že som nebol jediný kto si myslí, že robil dobre. Rob, čo musíš mäsiar...Pri sledovaní dvd menu som si uvedomil, že si neviem narýchlo vybaviť žiadne slovenské , ale ani iné české slovo v ktorom by boli štyri dĺždne...ODPOČÍTÁVÁNÍ...zaujímavé. 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na otázky terorismu z jiného úhlu je fajn, dokonce moc fajn. Odborník na extrémní výslechy a agentka FBI mají zlomit zadrženého teroristu – ona používá tradiční „lidské“ postupy, on „nelidské“ mučení. Oba jsou na stejné lodi, i když jsou naprosto odlišní. A nakonec z vyšetřovacího týmu nejenom právě agentka je ochotná obětovat své zásady pro dobro většiny. Námět je skutečně zajímavý (dokáže mučení jednoho vyvážit životy milionů?), ale celkový dojem sráží několik banálních situací. Líbila se mi nevyzpytatelnost děje, jeho nejednoznačnost, ale když ze sebe Samuel L. Jackson při dopadení manželky zadrženého vyhrkne, že tohle je ta poslední šance ke zlomení atentátníka a že to nikdo nesmí posrat, tak jsem se domníval, že to následné je pouze dobře sehraná hra!! Ale když mimo jiné onu manželku podřízne jako prase na porážce nebo když jeden z hlavounů vytáhne bouchačku a nechá se o ní teroristou školácky obrat, tak můj zájem o tenhle ryze americký výlet výrazně klesá (ostatně celé jednání armádních představitelů je poměrně k smíchu). Prostě druhá polovina, ve které jsou paradoxně ty nejsilnější momenty, s nevyvratitelnými logickými lapsy vypadá jako šitá někde v poklusu.. Herecky nadprůměrné!! Velká škoda.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to dost silný a hutný film. Terorista v podání Michaela Sheena v něm dostává od nelítostného Samuela L.Jacksona pořádně do těla, protože on si vzal na starost jeho výslech a prostě rozmístit atomové bomby po USA se nemá. Terorista je napůl blázen, a tak se z něho přiznání, kam bomby umístil, nedá vyrazit za pomocí tradičních metod mučení, jako je strhávání nehtů nebo elektrošoky, a protože čas kvapí, je třeba zajít až k nemyslitelným metodám (odtud pramení originální název filmu), jako je likvidace jeho manželky i dětí před zraky teroristy. Tenhle film jde hodně pod kůži a svůj nemalý podíl na tom mají nejen vynikající herecké výkony všech zúčastněných, ale i kvalitní režie Gregora Jordana, která je dost realisticky pojata, aby byl zážitek, pokud možno, co nejpůsobivější a konec filmu, pokud možno, co nejméně odhadnutelný. Závěr filmu jde sice velmi do extrému a není až tak působivý, jak by mohl být, protože se z něj vytratí "uvěřitelnost", na kterou před tím po celou dobu dovedně kladl důraz, ale rozhodně se jedná o originální až výjimečný filmový počin, který na téma terorismu pohlíží z jiného úhlu, než je divák zvyklí. A diváka ani trochu nešetří. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vypálím maximum a má to tři dobré důvody. Za 1) jsem si připoměl, že u filmu může být člověk tak napnutý, že s otevřenou pusou hltá poslední půlhodinu; 2)ka patří ďábelskému Samuelovi - své role se zhostil s takovým zápalem, že jestli ho ještě někdy uvidím v libovolném snímku s dětmi, trefí mě šlak; no a za 3) oceňuji těch několik kulervoucích a překvapivých scén, které dělají tomuto šílenému terroristickému filmu čest. P.S. Doporučuji pozorně sledovat taktiky mocenských organizací USA během děje. Něco na tom je, a není to hezký pocit. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama