Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční příspěvek k tématu islámského terorismu, kdy se tvůrci zamýšlejí nad tím, zda-li je možno v zájmu záchrany miliónů ‚zničit‘ jednoho člověka, a přitom to prodávat jako dusný thriller s nevyzpytatelným vývojem. Ve své podstatě je to strašně jednoduché, kamera dvě třetiny filmu stráví v bílé místnosti, kde si sadistický bastard S. L. Jackson podává kamenného Michaela Sheena a Carrie-Anne Moss pro celou situaci hledá etické měřítko. A právě díky hercům to ustojí i ty banálnější situace, kdy se bezejmenní šéfové agentur dohadují o pravomoci, protože jinak je to hodně napínavá záležitost, která z mého pohledu nemá slabších momentů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dílo s výborně obsazenou ústřední trojicí. "Vyjednavač" Samuel L. Jackson známý svými "netradičními", poněkud brutálními metodami výslechu, a se svou chladnou krásou a nepřístupností, do tmavého kostýmku oděná Carrie-Anne Moss. Jak už se zde někdo ve svém komentáři vyznával ze sympatií k postavě Michaela Sheena, i já oplývám podobnými dojmy. Sheena jsem zatím viděla v pár filmech, ale v Odpočítávání mě jednoduše dostal. Snímek je dynamický, má grády od začátku do konce, napětí se stupňuje s každou scénou a Vy ani nemůžete tušit, kdy nastane (protože v takových filmech vždycky nastane) TEN okamžik zvratu. Kdy se situace začne hroutit a všichni jsou, slovy oblíbeného filmového výrazu, "pod velkým tlakem." Filmem se prohání všemožní agenty, vládní úředníci, členové armády, ozbrojených složek a všech těch organizací, které jsou nedílnou součástí téměř každého amerického filmu, v němž jen trochu figuruje politika, terorismus a ostří, drsní hoši s bouchačkou za pasem. Posledních zhruba 20 minut je vrcholem filmu, který mi způsobil slušný emoční nářez. A úplný závěr, kde už prostě víte, že jakmile se kamera začala posunovat směrem mimo děj, něco ještě není dokončeno. Pak se zastavila a... God Bless America... "Nemůžu mu dovolit pokračovat." - "Tak ať pokračuje bez dovolení." ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jak byste se v té situaci zachovali vy? Bylo jasně vidět že i největší humanisté by svolili k formě fyzického týrání. Nebudu zastírat že jsem S. L. Jacksonovi fandil. Bylo mi jasné že aby mohl odhalit bomby bude se muset uchýlit k tomu největšímu svinstvu. Na druhou stranu, kdejaký padouch když nepomůže výhružka číslo 1 si bere k ruce něčí manželku, popřípadě děti. PS: S. L. Jackson a na druhé straně Michael Sheen potvrdili svou velikost. Lepší herecké obsazení jsem si ani nezasloužil. 85% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, ale proč vlastně ne. Pokud je někdo tak naivní a myslí si, že takto nikdo na světě nezískává informace, měl by se jít zahrabat. Film popisuje jadernou hrozbu a kdyby skutečně nastala, zobrazené mučení ve filmu, by o proti skutečnosti byla procházka růžovou zahradou. Tento film není o jaderné hrozbě, milionech obětí, ani o mučení. Tento film apeluje na diváka aby přemýšlel, kdo je vlastně ten zlý. Je to ten, kdo mučí, nebo ten, kdo mu to nařizuje? Je to terorista, nebo vládá? Svůj názor jsem si udělal. 68% 16.08. 2010 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vypálím maximum a má to tři dobré důvody. Za 1) jsem si připoměl, že u filmu může být člověk tak napnutý, že s otevřenou pusou hltá poslední půlhodinu; 2)ka patří ďábelskému Samuelovi - své role se zhostil s takovým zápalem, že jestli ho ještě někdy uvidím v libovolném snímku s dětmi, trefí mě šlak; no a za 3) oceňuji těch několik kulervoucích a překvapivých scén, které dělají tomuto šílenému terroristickému filmu čest. P.S. Doporučuji pozorně sledovat taktiky mocenských organizací USA během děje. Něco na tom je, a není to hezký pocit. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama