Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hercules se vrací do vesnice z jednoho ze svých dobrodružství a je přivítán lolausem. Ten mu sdělí, že se bude ženit a požádá ho, zda by mu nešel za svědka. Oba muži kráčejí lesem a nostalgicky vzpomínají, jak je to dlouho, co se neviděli. lolaus vypráví Herculovi a o své nastávající, která se jmenuje Ania. V tom uslyší na dívčí pláč ozývající se nedaleko obětního oltáře. Dívka jim vypráví, že monstrum zabilo jejího otce, když spolu obětovali bohyni. Hercules zkouší utišit dívku a ptá se, jak by jí mohl pomoci, ale ona se náhle přetransformuje v monstrum. Hercules mu usekne hlavu a myslí si, že je mrtvé. Společně s lolausem odchází, ale když se otočí, zjistí, že monstrum není mrtvé, ale v místě useklé hlavy mu narostly dvě nové hlavy. Toto monstrum je Hydra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu dvě hvězdičky za to, že jsem jako malý měl Herkula v podání Kevina Sorba vážně rád (stejně tak Quinna jako Iolaa) a tehdy mě ten film bavil. Když to vidím dneska po 20 letech od natočení, musím se u toho vážně smát. Amazonky (samozřejmě bez uřezaných prsou) jsou vážně vtipný (hlavně bojové sekvence před zabitím Iolaa) a i když to smrdí feminismem, tak Lucy Lawless je příjemný bonus. Hydra byla taky vtipná, prostě celý je to vtipný. Ale už je to prostě hrozný zpracování. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kevim Sorbo jako Hercules se stal téměř kultem. Je to podstatná část mého dětství a i když musím říct, že v dnešní době spoustu scén působí dost úsměvně. Rád se na to podívám znovu. Nechápu zde tak kruté hodnocení. Myslím, že obecně tento film/seriál zaslouží úctu pač Kevin působí jako Hercules skvěle a pro mě doteď při vyslovení jména Hercules okamžitě napadne on. Velmi krásná doprovodná hudba Josepha LoDuca, která by se dala také poslouchat pořád dokola.Velmi překrásné prostředí a na tu dobu slušné vizuální efekty. Samozřejmě teď působí již staře a dosti úsměvně. Hercules a Amazonky je první ze série filmů a asi i nejslabší. Nicméně si myslím, že stojí za podívání. :-) ( 75 procent ) ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem se znovu podíval na Herkula, na kterém jsem kdysi vyrůstal. Hercules a Amazonky jsou úplně první film... a není to zdaleka takový průšvih, jak bych čekal. Poprvé jsem viděl Herkula v originálním znění, takže mě nejdřív hned pobavilo, že Kevin Sorbo sice pořád vypadá jako chlapák všech chlapáků... ale šišlá. Ne moc, ale minimálně v prvním díle si ještě nějakým zvláštním způsobem šlape na jazyk či co. I přes to působí jako dobrej sympaťák a na roli Herkula (tak jak ho tvůrci zamýšleli) se skvěle hodí. Herkulovo setkání s Amazonkami je asi takový, jak se dalo od tehdejší televizní produkce čekat. Jsou dost sexy a jsou sice poměrně drsné a zabíjejí, ale nakonec odolají nejen Herkulovu šarmu. Řekl bych, že celkově je střet s nimi relativně sympatický - hlavní myšlenka je, že muži a ženy se potřebují a muži se k ženám mají chovat líp a nebrat je jen jako svoje služky. Každopádně regulérní sexismy se tu najdou, ale to hlavně na začátku, kdy se tu zesměšňuje prsatá manželka Iolaea za to, že je hezká, ale jinak úplně blbá a v domácnosti úplně nemožná. Celkově je to taková pohádka pro dospělejší publikum, kdy si hlavně chlapi zaslintají nad pěknejma ženskejma, budou chtít být jako Hercules a dostanou i nějaké to poselství o tom, že mají doma manželce pomáhat. Jo a ještě bych vypíchnul fakt skvělou hudbu. (7/10) ()

sydney 

všechny recenze uživatele

První z pěti celovečerních filmů s posledním představitelem Herkula Kevinem Sorbo v hlavní roli. Příběh má s 9. úkolem bájného Hérakla společný akorát název a implantované rádoby Amazonky, které se v závěru filmů pokorně vrátí k mužům. Tento film je významný pro příznivce Xeny, Princezny bojovnice, tím, že se zde v menší roli představila její budoucí představitelka Lucy Lawless. Nicméně - koukat se na to dalo. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

no neke...to je překvápko....genderová problematika zasazená do kontextu béčkový dobrodružný fantasy....chytrej subverzivní brak....ta kašírovaná omáčka kolem ( digi-triky, laciný kulisy, čistý hadry atd. ) je roztomilá, ale brzy by začala jít člověku na nervy, kdyby se tu nerozvinulo pojednání o vztahu žen a mužů a jejich sociálních rolích....je to funkční hyperbola vhodně pracující s mytologickou bází....místy i docela vtipná...u scén nájezdů divokých Amazonek, na které čekají ve stanech domestikovaní mužíčci s kytičkami a loutnami, jsem se fakt smál :)...a i ten Sorbo hraje slušně....navíc se tu tematizuje Herkulova moc a odpovědnost ( ne nadarmo za tím stojí Raimi, pozdější strůjce spidermanovské série, kde se téma hrdinovy odpovědnosti řeší neustále)......v kontextu devadesátkových seriálových kusů je to hodně progresivní počin...a symbolicky se tu v roli jedné z Amazonek objeví Lucy Lawless - pozdější Xena a dovršitelka ženské emancipace v dobrodružném žánru....a pak už Buffy...a samé výhody a sociální jistoty.... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama