Reklama

Reklama

Herkules a Minotaurovo bludiště

(TV film)
  • Česko Herkules v Minotaurově labyrintu (více)

Obsahy(1)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)

Recenze (61)

Antal89 

všechny recenze uživatele

Osobně tent ofilm hodnotím asi jako nejhorší z celé "herculesovské" série. Zápletka je sice dobrá, ale divák je při sledování zcela zklamán neustálým time-breakem, kdy Hercules a Iolaos se neustále vracejí k dějům, které se staly v předchozích filmech a které zabírají prakticky víc než třetinu celého filmu. Samotnému Minotaurovi je zde věnováno minimum času a vůbec není objasněno, proč se dostal do této nezáviděníhodné situace božského vydědence. Já osobně navíc nechápu, že titul nese název Minotaurovo bludiště vzhledem k tomu, že jediné, co ve filmu vidíme je uzavřená jeskyně, ve které má Minotaur nachystané kukly pro své oběti, ze kterých chce udělat své vojsko pro Olympanům. Film ode mne proto dostává i přes to všechno pouze jednu jedinou hvězdičku za nápad a výpravu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, už jsem viděl pár lepších dílů a zrovna od tohohle jsem dost čekal. Minotaurus je moje oblíbená mýtická postava a ačkoliv vypadá trochu jako loutka, s jeho ztvárněním jsem spokojen. Akorát ho nemuseli zabíjet... Scény v bludišti jsou i dost napínavé. Bohužel, Hercules vzpomíná půlku filmu na staré časy, což mě celkem naštvalo. Anthony Quin jako Zeus je výborný. zas tak moc to nenudí, 60%. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Raimiovský Herkules tu kradne úlohu Theseovi, tak ako predtým Orfeovi a Prometheovi. Bez toho chlapa by skrátka Európa na gréckych základoch nikdy nevznikla! Je tu zopár zaujímavých teoretických momentov, ako starnutie hrdinu, šírenie legendárnych príbehov a božské rodinné záležitosti, ale celé odfláknuté ako obvykle a celý film je navyše spolovice opakovaním scén z predchádzajúcich štyroch, čo je mimoriadne otravné, ak ste ich videli relatívne nedávno, alebo ak nie ste dieťa... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...postava Minotaura a motivy na něj navázané jsou vynikající...nápad zapojit ji do kontextu fikčního světa coby Herkulova bratra, je skvělej...škoda, že ta figura není ještě o něco víc propracovaná a problematizovaná ( zejména s ohledem na vinu Dia)............namísto toho se tu totiž vzpomíná a rekapituluje........v určitém ohledu chápu význam rekapitulačních seriálových dílů....mají shrnout dění pro diváka neznalého věci a divákům znalým umožňují tzv. si zavzpomínat na scény minulé a celý seriál si tak nějak shrnout....jenže když ty filmy vidíte krátce po sobě, tak je z toho nebetyčná pruda.... z retrospektiv je nejlepší ta z Ohnivého kruhu - koneckonců scéna konfliktu Herkula s otcem a následný vstup do ohnivého kruhu je pravděpodobně nejpůsobivějším momentem celého pilotního cyklu........... ... trochu z jiného soudku: líbí se mi záběry, v nichž jde přes postavy kouř ( např. na tržišti apod.), vypadají špinavěji, výpravněji a důvěryhodněji z hlediska vykreslení prostředí......ještě jsem se nezmínil o skvělém Anthony Queenovi...jeho Zeus je komplexní, polidštěná postava se všemi klady i zápory ( koneckonců oni antičtí bohové měli lidské slabosti)......jo a nováckej dabing to sice nevhodně zinfantilňuje ( hlavně scény s hromadným komparzem jsou boží :), ale hlavní postavy jsou solidní...hlavně Vladimír Brabec dabuje Dia velmi slušně......závěrem: jsem moc rád, že jsem si tuhle sérku po letech zopakoval a ještě radši konstatuju, že jsem příjemně překvapený...přese všechny nedostatky je tenhle pětidílný cyklus solidním televizním počinem......uvidíme, co seriál...i s ohledem na to, že pětice filmů tvoří uzavřený celek, kde hlavní postava prochází nějakým vývojem.... ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, absolutně neprvoplánová. Homo Herculus a jeho teplý přítel se nejdřív osahají na slámě, pak v hospodě a nakonec, když z jednoho teče sliz proudem, i v Drápotaurově bludišti. Kvanta dvojsmyslů, co vůbec jako dvojsmysly znít nemají, vyšperkované dialogy, že by ani Honza Koller neztrácel, a Sorbův oduševnělý pohled, který dodává íkváči Pivkulovi na šarmu z nejzářivějších. Céčko, možná i déčko, ale mám svůj první alá "Abedovy Community projekce" film! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Podle legend se Herkules nikdy do Minotaurova bludiště nepodíval, protože Minotaura zabil rek Théseus. (Darth Revan)

Reklama

Reklama