Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Diskuze

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Nejlepší komedie všech dob.. nikdy jsem se víc nenasmál, nemá chybu...

RoCho

RoCho (hodnocení, recenze)

Miluju francouzské komedie a tento film je jeden z nejlepších co jsem viděl. Viděno už snad 10x a pořád se musím smát. Prostě srdcová záležitost.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Užvaněný, hysterický, málo vtipný.  Představa, že bych měl trpět ještě při nějakým dalším dílu, mě děsí, takže zůstane u jedničky. Víc než dvě * dát nemůžu.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Pavel Soukup - Jean Reno (Godefroy), Jaromír Meduna - Christian Clavier (Jacquouille la Fripouille), Oldřich Vízner - Christian Clavier (Jacquard), Naďa Konvalinková - Valérie Lemercier (Frénégonda / Béatrice de Montmirail), Petr Pospíchal - Christian Bujeau (Jean-Pierre), Jana Paulová - Marie-Anne Chazel (Ginette), Miluše Šplechtová - Isabelle Nanty (asistentka prezidenta Fabienne Morlotová), Karel Urbánek - Didier Pain (Ludvík VI, tlustý), Karel Richter - Gérard Séty (prezident Edgar Bernay), Mirko Musil - Jean-Paul Muel (Rotmistr Gibon), Eva Kubíková - Arielle Séménoff (recepční Jacqueline), Jaroslav Vágner - Michel Peyrelon (prezident Edouard Bernay), Josef Velda - Pierre Vial (čaroděj Eusebius / Monsieur Ferdinand), Dalimil Klapka - François Lalande (kněz), Vladislav Beneš - Didier Benureau (Doktor Beauvin), Eva Jiroušková - Tara Gano (čarodějnice), Jaroslav Horák - Thierry Liagre (kuchař v restauraci), Zdeněk Mahdal - Frédéric Baptiste (Freddy), Martina Hudečková, Miloslav Mejzlík, Radka Malá, Věra Petáková, Bedřich Šetena, Jiří Prager, Zdeněk Hess, Oldřich Janovský, Zdeněk Žák, Vítězslav Bouchner, Jiří Pleskot, Vladimír Fišer (titulky)

Překlad: Blanka Markovičová
Zvuk: Ivo Novák
Střih: Jiřina Skalská
Vedoucí výroby: Zdena Sirotková
Dialogy a režie: Marie Fronková
Vyrobilo: AB Barrandov dabing 1993
 
http://dabingforum.cz

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

pro mě ta nejlepší komedie všech dob, smál jsem se jak blázen, od začátku do konce, do dneška jsem to viděl snad 30x a pořád stejnej účinek :))

ZdenekDrgac

ZdenekDrgac (hodnocení, recenze)

Nejlepší komediální film všech dob - výborný humor i herecké obsazení. Nejlepší scéna je s pošťákem :DD

 (hodnocení, recenze)

Výborná komedie v níž se mísí náš a středověký svět! Jean Reno a jeho raketový start kariéry!

sawyerlost

sawyerlost (hodnocení, recenze)

Opravdu vydařená komedie v dobách, kdy ještě francouzi dokázali dělat dobré komedie. Teď už je to vše chycené amerikou. Velmi se mi líbil jak první, tak i druhý díl. Škoda, že už se neudělalo pokračování. Zajímalo by mne totiž, jak to dopadlo v době Napoleona Bonaparte. 3.díl se sice udělal, ale dělali to již amaričani a jednak to nenavazuje na 2. díl a není to vůbec ono. Také je více dabingů 1. a 2. dílu a některé jsou opravdu hrozné. Nejlepší je dabing na ČT - AB Barrandov dabing. U ostatních je překlad hrozný a hlasy také. Na ČT byly taková slova která tomu dala povedený dabing. Doporučuji aby jste se podívali, ale pouze ve výše zmiňovaném dabingu.

zotab

zotab (hodnocení, recenze)

Naprostá sranda, při prvním shlédnutí jsem některé části neviděl, jak jsem slzel smíchy. Dodnes se na tuto konfrontaci dvou "civilizací" rád podívám znovu.

BigBen87CZ

BigBen87CZ (hodnocení, recenze)

No, tak tohle je něco. Clavier-Reno předvádí snůšku úžasných vtípků na téma: Co by se asi stalo, kdybysme přivedli do dnešní doby aristokrata a sluhu ze středověku, aneb jak to ututlat ... nevím jak vy, ale já se bavil, a náramně ... Kvalitních 85%

LasVegas

LasVegas (hodnocení, recenze)

Skveeeeeeeeeeela komedie miluju Rena a tady je sladkej!Clavier a Reno spolu hraji ve vucero filmech a vsechny jsou necim zajimavy!Jinak pribeh je povedenej!doma se u toho bavime straaasne!!

bolfik

bolfik (hodnocení, recenze)

Tohle je první film, kde jsem poznal Jean Rena, a vážně jsem se ani na vteřinu nepřestal smát, perfektní francouzká komedie, která se mnou otřásla.

Reklama

Reklama