Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Faustka 

všechny recenze uživatele

I kdyby za nic jiného, tak za nepřebernou škálu výrazů očí Maggie Gyllenhaal musím jít vysoko - pohled vyplašené laně.. ale taky - překvapení, vzrušení, očekávání, chtíč, smyslnost, požitek, vytrvalost, okouzlení - láska. Ne každému je dopřáno, tento cit poznat a mezi touto dvojicí to jiskřilo přímo osudově. A Láska - to je ta největší magie. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Špičková zábava podle mého gusta. Tak trošku jiný film, s komorní atmosférou, výbornými hereckými výkony (Spader a hlavně Maggie Gyllenhaal na jedničku), skvělou hudbou, štiplavým námětem a rozpustilým dějem. V tomto případě je zde uvedené žánrové zařazení - drama/ komedie/ romantika - výjimečně nezavádějící. Aspoň ne moc. Na Sekretářku nedám dopustit. 90% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi netypický a jistě originální snímek, který v sobě nese zvláštní půvab a stojí na hranici několika žánrů. Z ústavu propuštěná Lee se co nejdříve hodlá začlenit do normálního života, zaujme ji místo sekretářky, kde se kromě denních povinností setkává i s přísností svého nadřízeného, právníka Edwarda. Za pravopisné chyby přichází ponižování, fyzické tresty. Drama ale přeroste v hru plnou nejrůznějších perverzí (i když o ty až tak nejde) a skončí u romance. Sekretářka, která prošla Sundance festivalem, má sice docela prostinký děj, zaujme přesto především dvojicí hlavních aktérů. Sadista Spader se s úchylnou lidskou sexualitou setkává relativně často, pozornost na sebe upoutává zejména více než sympatická Gyllenhaalová, která v sobě postupně nachází dramatický, komický i sexuální náboj.. Každý ale máme to své, tudíž jiné hodnocení nečekejte! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť som myslel, že sa pri komédii pobavím a vyznela z toho dráma! Ale teraz mi to nevadilo, pretože dráma to bola naozaj skvelá. Žiadny otrepaný scenár, prvú pol hodinku som síce nemal páru o čo ide, ale potom sa to rozbehlo do naozaj strhujúceho príbehu. Rodičia súrodeneckej dvojice Gyllenhaalovcov majú byť na čo hrdý, dcérka tu zahrala fakt dobre. 80%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak táto romantická dráma si červené čísla rozhodne zaslúži, pretože má nápad a myšlienku. Nejde o nič lacné, povrchné ani umelo prisladené. Trocha pomalší úvod ústi do peknej pointy a ako bonus k tomu divák dostane aj výborné herecké výkony a pár dráždivých záberov s M. Gyllenhaal. Netreba zabudnúť ani na humornú stránku, ktorá sa prejavila aj tam, kde som ju nečakal, niekedy aj dosť zvláštnym spôsobom. Určite zaujímavá vecička. 80/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Scény v parku, kterým Lee (Maggie Gyllenhaal) prochází, byly točeny bez povolení, jelikož producenti spletli jeho lokaci a získali povolení na jiný. Během natáčení se proto štáb musel domlouvat a vypořádávat s policisty. (TaNya_)
  • K filmu byly vyrobeny dva plakáty, Jeden z nich zobrazuje předkloněnou ženu. Maggie Gyllenhaal přiznala, že postava nepatří jí, ale nějaké ženě, která v té době chodila s jejím expřítelem. (HellFire)
  • Přestože má Lee problémy zvednout plnou nádrž vody nebo vlézt do kontejneru, pro její představitelku Maggie Gyllenhaal nepředstavovaly žádnou větší námahu. (TaNya_)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama