Reklama

Reklama

VOD (1)

Iluzionista, který si dal umělecké jméno Eisenheim se narodil jako syn truhláře. V dětství se potkal s kouzelníkem, který ho naučil pár triků a ovlivnil tím jeho celý život. Jako mladý chlapec se seznámil s vévodkyní Sophií a zamilovali se do sebe. Vzhledem k rozdílnému původu obou mladých lidí, nebylo jejich lásce přáno a Eisenheim utekl z domova, aby si zachránil život. Asi po patnácti letech, kdy se živil jako velmi úspěšný iluzionista se vrací z cest po světě do Vídně. O jeho představení je velký zájem a jednoho večera se dostaví i korunní princ Leopold se svou snoubenkou Sophie von Teschen. Sophie se přihlásí jako dobrovolnice a vystoupí na pódium k Eisenheimovi. Později se dozvídá, že princ Leopold se ke svým přítelkyním nechová zrovna džentlmensky a je říká se, že jednu z nich dokonce zabil. Nicméně představení prince natolik zaujalo, že pozval Eisenheima, aby vystoupil na jeho soukromém večírku. Eisenheimovi se nelíbí princovo chování a tak ho veřejně poníží. Samozřejmě tak chytrým způsobem, že to není přímo napadnutelné. Princ se přesto urazí a podnikne vše pro to, aby Eisenheimovi byla další představení ve Vídni zakázána. Sophie a Eisenheim se setkají a Eisenheim ji žádá, aby s ním odešla. To se Sophie z obavy před Leopoldovou pomstou bojí udělat a prozradí, že Leopold plánuje puč proti svému otci císaři Franzi Josefovi I. Přestože má obavy, rozhodne se Sophie ukončit vztah s Leopoldem. Princ není zvyklý na odpor a hrozně reaguje velmi nepřiměřeně. Po pár dnech je vévodkyně nalezena mrtvá. Je očividné, že se jedná o vraždu. Princ je v podezření, ale chybí důkazy a navíc se k vraždě přizná jiný muž. Eisenheim je ze smrti Sophie zoufalý. Kupuje divadlo a zde vyvolá duchy zemřelých a také ducha Sophie. Na jedno z představení dorazí v přestrojení i Leopold a Sophiin duch řekne, že její vrah je mezi diváky a přitom ve vězení je muž, který se k její vraždě přiznal. Představení Leopolda velmi rozruší a tlačí na policejního inspektora Uhla, aby Eisenheima zatkl za podvod, ale Eisenheim se z obvinění dostane protože  se veřejně přizná k tomu, že se jednalo pouze o iluzi, nešlo o skutečné duše zemřelých. Je propuštěn, ale Uhl ho varuje, pokud bude s tímto představením pokračovat, vězení už neujde. Eisenheim však znovu vyvolá ducha Sophie a pak k úžasu všech přítomných zmizí. Jako by se rozplynul... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (908)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádka v hávu důmyslné podívané pro dospělé. Iluzionista již názvem přiznává barvu. Po většinu stopáže se totiž tváří jako něco jiného než čím je. Zdá se být chytrým a promyšleným snímkem, aby se závěrečnou pětiminutovkou vybarvil a zjistilo se, že je vlastně hloupý až běda. Pominu, že doslovné vysvětlení v závěru je trapně zbytečné, když je vše jasné hodinu před koncem. Spíše mě fascinuje, že tvůrci z ničeho nic ignorují jediný bod, který by jim to celé rozsypal jako domeček z karet; "přízraky". Herecky rozhodně nejde o žádné zklamání, ale nezapírám, že od takového obsazení jsem očekával přeci jen více. Iluzionista je až do představení na Hofburgu před honorací výtečný, poté dobrý a v závěru takřka až směšný. Krom toho je také poněkud delší než by bylo nutné. Co ho však činí zajímavým po celou dobu jsou pro našince natáčecí lokace a Glassova hudba, která to v mnoha momentech táhne až moc sama. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že Iluzionista je vlastně perfektně maskovaný romantický film, který jen vytváří iluzi mysteriozního thrilleru. A jako každý romantický snímek, i tenhle je tak trochu pohádkou...pohádkou pro dospělé. Tím nejzajímavějším, co Iluzionista nabízí, je ale analogický rozměr mediální manipulace. Jak je snadné zmanipulovat dav, jak je lehké upravit si mediální realitu k obrazu svého cíle a záměru... Je to přiléhavá alegorie k dnešnímu mediálnímu světu... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Iluzionista nevytěžil nic ze svého potenciálu. Děj se linéarně vleče až do konce, který je nepodařený. Je to ten typ závěru, kdy se tvůrci snaží šokovat, třeba i na úkor logiky. Jinak se ve filmu vlastně nic zajímavého neodehraje a v porovnání s Dokonalým trikem Iluzionista hodně hodně zaostává. Průměrný byl dokonce i jindy dobrý hudební skladatel Phillip Glass. PS: Pražský hrad ukazovat jako Hofburg je špatný vtip. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh iluzionisty Eisenheima, který bojuje pomocí svých nadprůměrných schopností o svoji dávnou lásku Sophie. Film jsem si maximálně užil, výborné kulisy, herecké výkony, hudba a hlavně skvěle vygradovaná pointa. Možná někdo mohl na finální rozuzlení přijít dřív, než se tak stalo, já jsem se ale nechal unášet na podmanivých vlnách atmosféry filmu, nepřemýšlel jsem dopředu a odměnou mi byla právě závěrečná část. Všem doporučuji!! Hodnotím 90%...16,5 miliónů dolarů(rozpočet)/69 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som si vzdy plietol s DOKONALYM TRIKOM (2006), ktory bol natoceny v tom istom roku, odohraval sa asi v tom istom case a bolo to o kuzelnikoch a obe filmy mali skoro v rovnaky cas premiery v kinach. Jediny rozdiel je v scenari, kedze reziser Dokonaleho triku Christopher Nolan musi mat vzdy prekombinovany a premysleny scenar, ktory narocneho divaka skor potesi, naopak Iluzionista mal jednoduchy scenar, ako uz POMO spomenul v komentari scenar pre konzumneho divaka. Ja filmy ale nechcem zahadzovat do kosa, lebo su natocene pre konzumneho divaka. Mne sa tento film velmi pacil a nielen ze mu pomohli herci Edward Norton, ktory uznavam mal aj lepsie role, ale aj Paul Giamatti, ale hlavne krasna znama hudba Philipa Glassa, ktory takmer vzdy kopiruje sam seba a do tohto filmu sa jeho hudba vynikajuco hodila. Skoda len, ze reziser z toho urobil fantasy film a z kuzelnika Nortona nadcloveka, keby sa trosku krotil, mohlo to byt vierohodnejsie, ale inac dobry film... 08.03.2010 ______ Edward Norton - (Eisenheim) +++ Paul Giamatti - (Inspektor Uhl) +++ Jessica Biel - (Sophie) +++ Rufus Sewell - (Princ Leopold) +++ Eddie Marsan - (Jozef Fischer) +++ Aaron Johnson - (Mladý Eisenheim) +++ Karl Johnson - (Doktor / Starý muž) +++ Jake Wood - (Jurka) +++ Hudba: Philip Glass +++ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (31)

  • Scény na nádraží byly natočeny na pražském Hlavním nádraží, na původních nástupištích. V letech 1871 až 1919 toto nádraží neslo jméno císaře Františka Josefa I. Ten je ve filmu otcem postavy korunního prince Leopolda (Rufus Sewell), ve skutečnosti se ale císařův syn jmenoval Rudolf. (navabaca)
  • Představitel policejního inspektora Uhla Paul Giamatti tvrdí, že klíčem k jeho postavě byl německý přízvuk, který pečlivě piloval. (Mahalik)
  • 17milionový snímek vydělal v USA po prvních třech dnech (18.-20. 8. 2006) 927 956 dolarů v padesáti kinech. Po expanzi se obrat nezávislého distributora Yari Film Group zastavil na 39,9 milionu. Celosvětové tržby pak došplhaly na 87,9 mil. (imro)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama