Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

akisha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně zajímavý, ve druhý půlce to trochu zvolní tempo a pointa mě nenakrkla jako většinu ostatních. Není ani super debilní ani vycucaná z prstu nebo naprosto mimo. Co všichni pořád maj? Od dob Šestýho smyslu všichni čekaj tyhle šokující pointy, akorát když přijdou, tak je ztrhaj jak jsou pitomý. Ono už se toho moc taky vymyslet nedá, všechno už tady bylo. Udivuje mě tak málo hodnocení, když se tu předvádí jak De Niro, tak Sigourney, i když nejvíc prostoru nakonec dostal Cillian Murphy a ten teda hrát umí a jako protagonista si poradil s přehledem. Ovšem není to horor, tím se nenechte mystifikovat. Spíš mysteriózní crimi nebo tak něco. Stojí za pozornost. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dost, dost, dost dobré pokoukání. Navíc konečně zase pořádná role pro Roberta De Nira, hurá! Spíše než Šestý smysl, s nímž snímek (hloupě) srovnává tuzemský distributor, mi ale Červená světla jakousi prazvláštní atmosférou připomněla Nolanův Dokonalý trik. Navíc už dlouho jsem si po skončení nějakého filmu nebyl tak moc jistý tím, že ho chci co nejdříve vidět znovu. Červená světla jsou perfektně obsazená a samozřejmě také zahraná, scénář sice nestaví na bůhvíjakých šokujících pointách, ale je po čertech (ne)příjemně magický a napínavý. Režie bez výhrad stejně jako její spolupráce s hudbou, jediné, co bych mohl vytknout, je snad ten až příliš doslovný závěr... Ale to je jen taková moucha, kterou mi momentálně nedá práci přehlédnout.__P.S. Až díky zdejším zajímavostem jsem se dozvěděl, že záběry "mladého De Nira" vůbec nebyly trikové, jak jsem se domníval, ale že šlo o mnohem jednodušší "fígl". To tedy zírám! ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Přestože bych hrozně rád, ty opakovaně zapomenuté klíče resp. věci, které jsem stoprocentně odložil na určité místo, abych je po nekonečně dlouhém, usilovném hledání, našel zcela jinde, svedl na paranormální jevy, skutečným (jediným) důvodem, bude ten německý parchant. Jsem ochoten připustit i možnost, že se v práci někdo hrozně nudí resp. baví. Stejně tak, pokud v příborníku narazím na ohnutou lžičku, končí, za doprovodu nadávek resp. narážek „to by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu“, zpravidla na dně koše a nikoliv na stole u „Muldera a Scully“. Pokud náhodou (stále) není jasné, co tím básník (Šakal) chtěl říct, tak, aby bylo dostatečně jasno. Na paranormální jevy nevěřím. Tím pádem měl S. Silver resp. Boby De Niro, jedinou možnost, jak si získat mou pozornost. Vzbudit ve mně zájem (tak jako v hlavním hrdinovi) po odhalení, tj; „jak to dělá“. Bohužel (pro Red lights resp. R. Cortése) se tak, až na vyjímky, nedělo. Chtěl jsem alespoň ocenit myšlenku, že to nejednoduší řešení, které máte po celou dobu přímo před očima a které právě pro jeho podbízivou triviálnost zavrhnete, bývá v drtivých počtech případů, to správné. To by však se zavřenými dveřmi, musel zavřít svá ústa i T. Buckley resp. C. Murphy. 45% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Má to svoje mouchy, ale i tak jsem s filmem spokojenější, než jsem byl s Cortésovým předchozím filmem Buried. Ten byl možná soudržnější a lépe vybroušený, ale tematicky a atmosféricky mi prostě víc sedlo tohle. Tak do tří čtvrtin stopáže se jedná o pohlcující mysteriózní thrilller s takřka hororovou atmosférou. A kdyby se v koncovce podivně nerozplizl a nepřišel s divným způsobem podanou nečekanou pointou, mohl být novodobou klasikou na poli mystery filmů. Pocitově: jako když byste po skvělé dvouhodinové jízdě v luxusním sporťáku vrazili při parkování do zábradlí a odřeli si lak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stále oblíbené téma paranormálních jevů a a nevysvětlitelných úkazů, které nelze prokázat současnými vědeckými metodami a přístroji, se stává hlavní náplní snímku. Dvě herecké hvězdy - Weaverová a De Niro, jimž zdárně sekunduje C.Murphy, se po letech opět setkávají, i když Margaret (Weaverová) ví, že v souboji s populárním senzibilem nemá šanci vyhrát. Její asistent (Murphy) se však nenechá odradit a spouští lavinu nevysvětlitelných paranormálních jevů, jejichž intenzita se stupňuje. Zdánlivě pomalé tempo filmu (asi nebude vyhovovat každému) s velmi dobrou hudbou a solidní kamerou začne pomalu zrychlovat a smrt si začne vybírat svou daň. Asistent Buckley (Murphy) téměř do posledních chvil netuší, jak strašlivé tajemství ho na konci čeká. Pro příznivce akcí a klipového střihu bych nedoporučoval, pro milovníky tajemných psychologických dramat dobrá volba. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Čiernobiely klip Rusky, ktorá pohybuje kovovými predmetmi a zápalkami na stole, ktorý v triede predviedol Tom Buckley (Cillian Murphy), je rovnakým klipom, aký sa použil v Ďábelská posedlost (2015). (Pat.Ko)
  • Okrem kanadských miest Toronto, Hamilton a Brantford prebiehalo natáčanie aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama