Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (994)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá alternativu (k superhrdinským komiksovým adaptacím, k historicky podmíněnému souboru vyprávěcích norem a pravidel), měl by být spokojen. Ačkoliv pravděpodobně nebude úplně (u)spokojen.. Víc v recenzi. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vyleštěnej stylizovanej vizuál, typickej grindhouse-post-retro feeling jaký můžu, ale co do obsahu to bída. Jinak ale až příliš nastavované, předvídatelné, nelogické, bez hlubší myšlenky, mraky postav které jak rychle přijdou tak rychle odejdou a za chvíli tu máte konec, kterej nikterak nepřekvapí natož aby jakkoliv ohromil. Sexy buchty, kurvičky, sexistické narážky a provokace, naleštěný fára (Mustang tuším rok '65 lahůdka, ak se hrabou ty dnešní moderní atrapy!), luxusní rezidence a interiéry, brutální násilí, moře komiksové krve, a trochu zábavy (zasmál jsem se tak 3x), a to je tak vše, v celku nic ohromujícího, film na který asi lehce zapomenete na jedničku to nemá a stejně tak ani ne, na dva starší ('07) grindhouse flicky Tarantino & Rodriguez u kterých jsem se bavil daleko víc. Takže nakonec celkem zklamání, moje očekávaní byli daleko vyšší! Z filmu jsem si odnesl další potvrzení v tom, jaký jsou baby (především pak ty atraktivní) mrchy (obratný manipulátorky a citové vyděračky) a že je lepší si "některé" asi držet od těla a nemyslet jen tím dole, ale prsatá Eva by každopádně stála za hřích jako, ale pak raději zastřelit!:-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodina se ještě dá poměrně bezbolestně vydržet. Ani do té doby se nejedná o nějakou hitparádu. Nejlepší povídkou je Ženská, pro kterou bych vraždil, však také zabírá polovinu stopáže. A to hlavně kvůli tomu, že jinak film nenabízí vůbec, ale opravdu vůbec nic. Přijít s takovým materiálem za producentem, to už chce teda setsakramenskou odvahu. Vrcholem největšího zmaru je pak Jessica Alba. Nemusím zřejmě psát co jediného ve filmu dokáže zaujmout :) 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rozpohybované čiernobiele obrázky podruhé. Rodriguez pritlačil na osobitom štýle a posunul vizuál na hranu možností sledovateľnosti; gejzír samoúčelnej opulentnej efektnosti zabral, ale v určitých momentoch sa nevyhol presýtenosti obrazu. V dodržaní zásady quid pro quo však ubral na celkovej kvalite príbehu a dialógov (ktoré tentoraz idú cestou ešte prvoplánovejšej drsnej humornosti a presakovania testosterónu), ktorých kvalita je mierne kolísavá a nie každý prvok do jednotlivých poviedok zapadá s takou ľahkosťou a samozrejmosťou ako kedysi. Zvrstvenie nekontinuálneho rozprávania je zábavná vec mj. z teoretického hľadiska, ale moderného diváka recyklovaný (i keď do zaujímavých rozmerov a krížení ciest dovedený) koncept bez snahy o osvieženie nestrhne. Akokoľvek je akcia a balansovanie na hrane luxusnej komiksovej nekorektnosti a nerozvážneho over-the-top čľapkania sa v krvi a ustrelených končatinách zážitkom pre oko i ucho lahodným, predsa sa nepodarilo zopakovať prácu s charaktermi z filmu z roku 2005. Ten mal hneď troch "hrdinov", zatiaľ čo A Dame to Kill For má jedného antagonistu, senátora Roarka (Powers Boothe), prestupujúceho všetkými príbehmi a suverénnu femme fatale Evu Green, ktorá si opakovane dráždivo navlečie rúcho svojej menovkyne. Zvyšné postavy im tvoria krovie a sú strojcami banálnych vzťahov a interakcií - pokiaľ taký Marv v úvode ešte zaujme, po zvyšok filmu je vám vinou nudného zapracovania do deja ľahostajný. Dvojica policajtov síce nie je zlá, ale spolu s Willisom sú značne rušivým prvkom a zaberajú hracie pole omnoho zaujímavejším postavám, ako je Gail. Predvídateľnosť a pretrvávajúca naivita v otázke, čo treba divákovi ponúknuť, aby sme si ho udržali ústi v radu pochybných, len napoly funkčných castingových volieb (Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Juno Temple) a nevýrazných štekov (Ray Liotta, Lady Gaga). Línia s Nancy je vyslovene výsmechom toho, čo sa Rodriguez snaží nadstaviť. Na druhú stranu zhmotnená (ne)čiernobiela atmosféra je stále prítomná, hlášky vtipné a Rodriguezove úchylné pohrávanie sa s vizuálnymi hračkami a neonoir-splattergore nečakane zábavné. Navyše 3D sa v exteriéroch a špeciálne počas dialógov a monológov predvádza v plnej kráse a musím uznať, že tu niekto odviedol skutočne dobrú prácu. Klasický jazzový soundtrack príjemne pohladí po duši a potemnelé ulice sú hneď živelnejšie. Trochu nadhodnocujem, štvrtá hviezdička je vlastne len za 3D. 75% /////////// Po druhom pozretí: Bez 3D a davov nadšených geekov na špeciálnej premiére pre fanúšikov sú nedostatky omnoho citeľnejšie. Rodriguez si kompaktnosť a vyrovnanosť vôbec neustrážil. 60% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nechcem Rodrigueza stále hejtovať, tak sa pokúsim byť pozitívny. Pobehuje tam nahá Eva Green, čo je tak nejako automaticky dôvod to hodnotiť o dva body vyššie než si film zaslúži a vo svete kde existujú Babovřesky, Panelák alebo hudba Majka Spirita je to stále aspoň priemer . 5/10 Čaro nevideného sa totiž vytratilo už niekde v druhej tretine prvého Sin City - a toto neponúka vôbec nič navyše. a ešte je to aj nuda ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se v malé cameo roli objevují i režiséři snímku Frank Miller a Robert Rodriguez. Objevují se na obrazovce TV, kterou sleduje Nancy (Jessica Alba). Miller se pak sám objevuje i na začátku filmu, kdy sedí u stolu s Marvem (Mickey Rourke) a dívá se, jak Nancy tančí. (gogos)
  • Severoamerické tržby byly 13,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama