Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, Bryan S(w)inger ještě neztratil soudnost, co se týká výběru věcí, jimž hodlá věnovat svůj čas a peníze. Návrat Supergaye mě dost silně přesvědčil o opaku, ale zdá se, že to opravdu bylo jen o splnění rejžova dětského snu. Trojúhelník v prvním díle velice slušně buduje a ve zbylých dvou o něco méně zdařile drží mysteriózní atmosféru, ke které nelze mít vážnější výhrady. Ne, nelze, protože jak začnete přemýšlet o cestách v čase a mezi dimenzemi, nikdy vám z toho nevypadne něco, co by mělo nějakou slušnou logiku:) Herecké výkony dost slušné, gratulace k výběru představitelů. Joseph LoDuca dokazuje, že stále ještě má co říct (tedy nabídnout k poslechu), i když z pochopitelných důvodů to nedosahuje kvality jeho Army Of Darkness - tady nemůžu nevzpomenout na Ashovo "I'm not THAT good." Poslední díl sice dal na p...amětnou především selskému rozumu, takže zlomový okamžik tím jaksi pozbyl svoji veškerou sílu, ale celkově hodnotím Záhadu Bermudského Trojúhelníku kladně. Není to sice žádný skvost televizní zábavy, ale vzpomeňte si, jak že to dopadne skoro pokaždé, když vám komerční televize nabídne několikadílný mysteriózní nebo nedej bože katastrofický film - TO je katastrofa. Nelituju ani jednoho z těch tří večerů (v čemž má po pravdě řečeno jistou roli i fakt, že jsem díky stopáži vždycky v pohodě stihnul přepnout na krrrásnou Norrru) a dávám 70%. PS: Catherine je stále stejně sladká a pomazleníhodná;) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když uvážím, že se jedná o TV film, tak to nebyla vůbec špatná podívaná. První díl ****. Druhý díl ***. Třetí díl ***. Herecké výkony nebyly špatné hlavně Eric Stolz se mi líbil, Catharine Bell považuji za takovou třešničku na dortu. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám tři. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nadějně rozjeté dílo, ze kterého postupem času a dílů vznikalo rozčarování až zklamání. To co se jevilo, jako velmi chytře rozvinutý příběh, se měnilo v nepochopitelně překombinované vyprávění s trochu rozpačitým důvodem i rozuzlením celé zápletky. Záhada bermudského trojúhelníku je tedy důsledkem pozoruhodného a tragického filadelfského experimentu. Ale ať toto, nebo i nově vyvíjená zbraň, využívající superhmotu, je jen lacinou klišovitou zápletkou, kterou korunuje nadšený pokus hrdinů o odvrácení konce světa. Čtyřlístek podivných osob novinář Howard Thomas (Eric Stoltz), oceánoložka Emily Patterson (Catherine Bell), senzibil Stan Lathem (Bruce Davison) a vědec-dobrodruh Bruce Geller (Michael E. Rodgers) se vydávají na štědře ohodnocenou výpravu. Odhalení skutečného důvodu je pro ně jen otázkou času, nadšeně a odvážně se vrhají do záchrany světa. Po nezdaru dostávají druhou šanci, aby vše korunovali velkým vítězstvím, odhalením a odstraněním záhady a zachováním života na Zemi. Z dalších rolí: pracovník Greenpeace Meeno Paloma (Lou Diamond Phillips), psychicky ovlivněný záhadou, rejdař Eric Benerall (Sam Neill), mecenáš odhalení záhady, Meenova manželka Helen (Lisa Brenner), nešťastná z psychického vývoje svého muže, Benerallův asistent Aron Ackerman (John Sloan), koordinátor výzkumu záhady, náměstek ministra obrany Doug Weist (Barrie Ingham), pamětník dávného experimentu, fyzik v penzi Karl Sheedy (Marius Weyers), objevitel výskytu superhmoty, a Howardova bývalá manželka Sally (Shannon Esrechowitz). Zajímavě rozjeté, ale zahubené svým vývojem i výsledkem. Jediné co stojí za to, je háv mystického tajemna a halucinogenní stavy postav. Ach ten závěr... nefalšovaná hrůza ke koukání! ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Není to špatně vymyšlené. Sice trochu překombinované, ale je tam pár dobrých vychytávek. Představa, že bermudský trojúhelník vyblije zpátky, co kdy sežral, je věru roztomilá. Mám rád filmy o hrátkách s časem nebo časoprostorem. Přikládám záznam tematicky korespondujícího snu. - - - Sen o tabatěrkové Bibli (v noci z 6. na 7. září 2019) - - -     Je horké léto. Nějak vím, že se píše srpen 1969. Sedím v hospodě mezi samými mladými lidmi. Všichni mě evidentně vidí v mém tehdejším věku. Bavím se s nějakou šestnáctiletou slečnou ve slušivých minišatech. Slečna drží v ruce sklenku červeného vína a opatrně z ní upíjí. Pak mi ji podá s tím, jestli bych ji nechtěl dopít, protože ona už na víno nemá chuť.      U vedlejšího stolu sedí nějací mládenci. Chvílemi na sebe pokřikujeme různé vtípky, vše ve velmi přátelském duchu. Z této útržkovité konverzace se dozvídám, že slečna je tu docela známá a že má přezdívku Svízel přítula.      Jdu na WC a při návratu si všimnu, že se čas posunul o padesát let dopředu, i když všechno vypadá stejně. Slečnu, která si mezitím objednala pivo, si přišla vyzvednout její matka. Zakoupení půllitrové sklenice piva v roce 2019 ovšem představuje nemalou investici, a proto matka pivo dopíjí. Slečna se tváří dost otráveně. Najednou sebere z podlahy kovovou tabatěrku a podá mi ji se slovy, že jsem ji ztratil. Otevřu tabatěrku a koukám, že na její pravé straně je upevněná miniaturní tabatěrková Bible. Vlevo se nacházejí cigarety, aby si člověk při četbě Písma svatého mohl zakouřit. Slečna říká matce, že člověk, který s sebou nosí Bibli, je určitě slušný a důvěryhodný. Nemohla by v hospodě pod mým dohledem ještě nějaký čas zůstat? Alkohol by už nepila.      Matka na mě zkoumavě pohlédne. Zdá se, že dvanáctka, kterou do sebe urychleně kopla, jí poněkud zatemnila úsudek, protože to vypadá, že o dceřině návrhu uvažuje. Také je zřejmé, že mě vidí jako starého chlapa. Slečna na mě spiklenecky mrká. Dojde mi, že tu tabatěrku vyčarovala. Šikovná holka! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál ktorému by viac svedčala iná adaptácia ako TV Film. Zo začiatku všetko šľape ako má, vyzeralo že dostaneme niečo čo v lacnejších produkciách nebýva zvykom, no v poslednej tretine už film nevedel čo so sebou. Scenárista akoby zablúdil vo svojich, fantáziami nabitých, predstavách s tým že napísal poslednú časť úplne nezávisle od zbytku. Bermudský trojuholník je pútava téma, ako stvorená na sfilmovanie, a dúfam že si ju raz zoberie do rúk lepší režisér, väčšie štúdio a hlavne menej premotivovaný scenárista. Vôbec nejde o stratu času, ani nie úplne najhoršie spracovanie, no budete si musieť odmyslieť nelogické postupnosti v príbehu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)
  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama