Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Obyčejná rodinná komedie (jakmile vidim, že je u filmu uveden tento žánr, přeběhne mi mráz po zádech), kde máme zaměstnanýho fotra, jeho slepicoidní manželku a dvě pubertální dětičky. Fotr upřednostní práci před tim, aby letěl s rodinou na Havaj, ale nakonec "překvapivě" zjistí, že rodina je důležitější než práce a všichni si padnou kolem krku. Holt nějaký to přiblblý ponaučení v takovym filmu nesmí chybět. Jinak to teda měla bejt asi komedie, což se povedlo tak napůl. Film sází spíš na lacinější formu humoru, což by mi ani nevadilo (zřejmě jsem tady jedinej, koho pobavila scéna s vypouštěnim hajzlu), jenže ty okamžiky, kdy jsem se něčemu zasmál, bych spočítal na prstech jedný ruky. Navíc většina těch "vtipnejch" scének se opakuje pořád dokola. Celkem nic zajímavýho, ale v rámci rodinnejch komedií to ještě neni nejhorší. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Komedie s Robinem Williamsem, nic světoborného pod sluncem, člověk by snad chtěl říct, že si scénář napsal sám, aby vykřičel do světa, jak moc má velký srdce a že pro něj není nic víc než rodina, ale přesto musím říct, že shlédnutí ani nějak moc nelituju, protože ono je to celé i přes nějaké své naivní a kýčovité prvky celkem vtipné a průměrného diváka to předpokládám nezklame. Sice si na to brzy asi nevzpomenu, ale pakliže mi neunikl mejdan s nějakými přítulnými kočkami, tak shlédnutí nelituju. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo takejto komédii dávam hodnotenie tromi hviezdami, keď je viditeľne jednoduchšia, ale asi to bude tým, že som sa bavil. Kristin Chenoweth je navyše nádherná žena, ktorá mi film vylepšila, Williams sa na ten film tiež hodil, zbytok mi priam zdvíhal žalúdok. Tento cestovný film je pohodový aj keď som mu mnohé neveril, paradoxne mám pocit, že akoby inšpiroval iné filmy. Americké vnímanie reality mu podľa mňa poškodilo, naozaj to nemusím. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších filmů s Robinem Williamsem. Kdyby tak ve scénáři nebylo to věčné rozhodování, zda je důležitější práce nebo rodina... Bylo by to zábavnější, kdyby filmaři prostě nechali vyrazit rodinku na dovolenou a přimíchali tam více vtipu. S přimhouřením oka ještě za tři hvězdy. Už jenom za pěknou přírodu a scénku s vypouštěním fekálií z karavanu. ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Tak teď je mi to jasné! Po shlédnutí filmu jsem si říkal, že ta fekální nit vinoucí se celým dějem je jak z nějaké německé "komedie" a ejhle: ona to byla americko-německá koprodukce. No, nebylo to tak úplně strašné, občas se člověk i zasměje či alespoň pousměje, ale jinak je celá koncepce tak nějak... zvláštní. Celý film se hrabeme (s prominutím) ve sračkách, aby z toho nakonec vykoukla za uši tahající moralita o americké rodině, prokouknutí všech "slepých" a velké padnutí si do náruče se všemi okolo. Kdyby scénáristé zůstali u bláznivé rodinné roadmovie a odolali pokušení na nějaké morální poučení amerických dětí a rodičů, udělali by rozhodně lépe a ušetřili by většinu diváků trapných pocitů při nejrůznějších "dojemných" scénách. Každopádně, i přes pár veselých okamžiků, se jedná o dílo nehodné hereckého a komediálního mistrovství Robina Williamse, neboť jeho roli by levou zadní zvládl jakýkoliv béčkový seriálový herec. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Karavan rodiny Munro je Forest River, Georgetown 359 TS. Zakoupeno jich bylo pět v celku a jeden rozebraný na součástky, aby se dal během natáčení podle potřeb skládat. (Cheeker)
  • Predavač Irv (na obrázku na pravej strane karavanu) je v skutočnosti režisér Barry Sonnenfeld. (Zeker)

Reklama

Reklama