Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobrá komédia, ktorá ponúkne niekoľko srandovných situácií. Vo filme sa ďalej stretávame s jednou dotieravou rodinkou, ktorá prenasleduje hlavných hrdinov na každom kroku. Dej je nenáročný, zápletka takmer žiadna. Film ponúkne pomerne očakávaný záver, ktorý by som si však ani inak nevedel predstaviť. Majstrovské dielo to síce nie je, ale občas sa zasmiať dá. Hlášky detí dopĺňa schopná situačná komika, na dcérušku je veľmi pekné pozeranie. Proste americká komercia so svojimi kladmi i zápormi. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Uštvanej Robin Williams se snaží udržet si práci a zároveň stmelit rodinu. Ňáký pozitiva by se našly. Třeba pěknej obytnej auťák, pěkná příroda, kupodivu sympatickej a zbytečně se nepitvořící Robin Williams. Jenže to jsou jen podružný aspekty. Se scénářem je to už horší, humor se ve filmu moc nevyskytuje. Spíš nuda či trapas (úvodní fekální scénka je... no vo hovně). Všechno to směřuje k tomu, že rodina je nadevšechno a mrzkej peníz (a s ním spojená práce) je podružnej. Prostě nenáročná hollywoodská klasika pro celou rodinu. Blbý je, že je to podaný dost votravně a že to, hlavně v závěru, nepěkně skřípe. ()

Reklama

Feacher 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak na tohle Robin Williams kývl, bez něj by to hodnocení bylo ještě daleko horší. Já sám dávám 3* jen proto, že jsem film viděl v dětství nesčetněkrát a mám k němu takový speciální vztah, avšak svým způsobem je toto ten typ filmu, kdy se za jeho sledování tak teochu stydíte. Laciné, levné, taková prostě blbost pro odpočinek. Mnohdy to chce hodně přivřené oko a představivost, aby to dávalo smysl, je to takové zvláštně přeslazené. Bez Robina Williamse 1*, objektivně 2*, za sentiment ta třetí... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Komedie s Robinem Williamsem, nic světoborného pod sluncem, člověk by snad chtěl říct, že si scénář napsal sám, aby vykřičel do světa, jak moc má velký srdce a že pro něj není nic víc než rodina, ale přesto musím říct, že shlédnutí ani nějak moc nelituju, protože ono je to celé i přes nějaké své naivní a kýčovité prvky celkem vtipné a průměrného diváka to předpokládám nezklame. Sice si na to brzy asi nevzpomenu, ale pakliže mi neunikl mejdan s nějakými přítulnými kočkami, tak shlédnutí nelituju. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo takejto komédii dávam hodnotenie tromi hviezdami, keď je viditeľne jednoduchšia, ale asi to bude tým, že som sa bavil. Kristin Chenoweth je navyše nádherná žena, ktorá mi film vylepšila, Williams sa na ten film tiež hodil, zbytok mi priam zdvíhal žalúdok. Tento cestovný film je pohodový aj keď som mu mnohé neveril, paradoxne mám pocit, že akoby inšpiroval iné filmy. Americké vnímanie reality mu podľa mňa poškodilo, naozaj to nemusím. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Karavan rodiny Munro je Forest River, Georgetown 359 TS. Zakoupeno jich bylo pět v celku a jeden rozebraný na součástky, aby se dal během natáčení podle potřeb skládat. (Cheeker)
  • V scéne, keď je Bob Munro (Robin Williams) na streche autobusu, je vidieť, ako sa jeho špinavá prilba zmenila na čistú. (J*A*M*B*O)
  • Všechny tři děti z rodiny Gornických jsou pojmenovány po bývalých hráčích NFL týmu Houston Oilers. Earl (Hunter Parrish) po Earlu Campbellovi, Moon (Chloe Sonnenfeld) po Warrenu Moonovi a Billy (Alex Ferris) po Billym Johnsonovi. (Cheeker)

Reklama

Reklama