Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po první polovině filmu, která oplývá fakt dobrou mysteriózněmrazivou atmosférou bohužel přichází o něco slabší druhá polovina a úplně zkurvený zakončení, ke kterýmu ta druhá půle směřovala bohužel docela jistě a hlavně nezajímavě. Sice Bruce Campbell vyfasuje na konci sekeru, ale nějak toho s ní moc nepředvede, což je docela škoda a všechno pak musí zařídit Agnes Bruckner, která ale nevypadá tak cool jako Bruce. slabší 4* ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Teda u Mckeeho začínám mít jistotu, že horor od něj bude v pohodě koukatelnej ale na zadek neposadí jelikož tam vždy chybí ta mrazivá atmosféra co dělá rozdíl mezi jednohubkou a peckou. Ať vezmu May, Woman a nebo Lesy tak všechny tři díla měly celkem sympatické obsazení, v pohodě příběh ale nedokázaly mě vtáhnout do děje natolik abych sotva dýchal a hltal co se bude. Každopádně ale Lesy jsou prima nenáročnej horor který potěší už tím kde se odehrává - Dívčí škola v obrovském sídle v hlubokém temném lese s utajovaným tajemstvím no sakra to znělo dost dobře. Nakonec jen dobrý, nelekl jsem se ani jednou, mrazivá scéna se taky nedostavila ale i tak to bylo slušné a někdo bude určitě nadšený. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Lucky McKee nedokáže evidentně natočit normalní horor. Po příšerné May přichází s dalším vizualním obžerstvím. Jenomže opět hodně podivně vystavěným. Atmosferu to má, o tom žádná. Ale je to celé takové zvláštní. Spíše psychologické a hodně ale opravdu hodně zvláštně pojaté. Lekaček nebo hororových momentů se v celem filmu divák nedočká skoro vůbec. Ve videoklipovém zběsilém tempu je také každé postavě věnováno jen pár momentů a pak hned kamera odletí jinam. Určitě je to svěží vítr, jenže s divným závěrem. Po tom všem jsem čekal nějakou zdrcující pointu, ale ono nic. Navíc obtloustlý Bruce Campbell je spíše sklamáním. Má hodně nevýraznou roly. Ostatně vůbec problémem Lesů je že se tam až tak moc nestane. Celé je to stejným stylem a bezprostředně po skončení jsem si na moc scen z filmu nevzpomněl. Krom toho chybý opravdové monstrum. Něco uchopitelného čeho bych se mohl bát. Samotné lesy jsou spíš po cleou dobu upozaděné a ani zdaleka se nemůžou měřit se stromy z Evil Dead. Novátorsky pojatý atmosferický horor bez hororových momentů! Hmmm. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když filmu dávám v podstatě průměrné hodnocení, osobně k němu mám velmi kladný vztah. Nic jsem od něj předem nečekal (pouze Bruce Campbella...) a film mne docela dobře bavil. Zajímavé prostředí, sympatická hlavní postava, velice dobré herecké výkony ... taková teenagerská oddechovka. Milý, malý horror, který ničím nešokuje a nepřekvapí, ale také neurazí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Od McKeeho som čakal originálnejšiu story a rozhodne nie som úplne spokojný, ale ten film zhruba po dvoch tretinách zvýši obrátky, pribudne brutality a v konečnom dôsledku, nakoniec efektívne spracovanie zvíťazí nad triviálnym scenárom. A mimochodom, celý čas som čakal na Angelu Bettis a ona sa neobjavila. Keby ste ju tam tiež hľadali, tak vedzte že iba prepožičala hlas. Lesom ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama