Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (650)

Titleist 

všechny recenze uživatele

Pro Smithe mám slabost, on je prostě dobrej. Film má rychlý spád a skvěle se na něj kouká. Při sledování tohoto filmu máte někdy pocit, že jste ten nejšťastnější člověk na zemi, protože taková souhra smůly, jakou má tenhle chlapík, snad ani není možná. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh o silnom človeku v podaní skvelého Smitha. Áno, hrá sa tu na city, ale takým spôsobom, že mi to nevadí. Už dávno som tak nefandil hlavnému hrdinovi. Čo by som trochu vyčítal, je veľa depresívnosti, ale to je asi cielené, aby záverečný výbuch pozitívnych emócií bol o to väčší. Množstvo pekných scéne (5 dolárovka, opravené posledný prístroj, spanie na záchode...). Trošku veľa zbytočných kecov a múdrostí o šťastí. A dvojka Smithovcov je skvelá, maximálne uveriteľné (prečo asi?:)). Dobrý motivačný film o silnej vôli. ()

JuniorSrky 

všechny recenze uživatele

Utrpěl jsem těžký zásah do srdce. Smithovým to jde náramně a jestli někomu ukápne slza ke konci, tak se nemá vůbec za co stydět. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Unudeny vecer, v telke nic nedavaju, tak len prepinam a vsimol som si scenu s rubikovou kockou, a ta ma tak zaujala ze som uz od filmu nedokazal odist. Absolutne neznaly dlzky, obsahu, nazvu filmu som zacal pozerat a nelutujem. Hned ma ocarila neuveritelne mne blizka rezia, ktora zobrazovala skutocnosti ktore v inych filmoch len tak neuvidite, celkovo originalne pojatie filmu nemoze nikto upriet.Smitha som vzdy bral len ako hollywoodsku babku, ale teraz som si uvedomil jeho herecke kvality. Skoda, ze som nevidel uvodnu polhodinu.. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy podle skutečných událostí, ale toto je zcela jiná kategorie ! Osudem pronásledovaný, slušný člověk, si musí vytrpět malou kalvárii, aby nakonec zúročil své úsilí. Výtečně natočená story se skvělým Will Smithem . ....../ A co je důležité - nemotá se do toho žádná baba ! / ()

Ltblue 

všechny recenze uživatele

Smutný príbeh,a to veľmi.Nikdy by som si nevedel predstaviť Willa Smitha v dráme.Celé sa to natahovalo chlapec to zachraňoval z častou svojimi citlivými vtipmi. ()

HolkaVBotech 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Willovi reálné role sedí - jak už předvedl v Alim. Jakoby reálná postava umožňovala větší imerzi. Tady hraje i se svým synem a o to je to ještě silnější. / Historka z natáčení, kdy v karavanu poprosil malý Jaden tatínka o džus a ten mu řekl: Christophere, na to nemáme peníze to jen potvrzuje/. Film je opravdu neskutečný všemi zvraty, které jsou většinou k horšímu a horšímu a člověk pořád jen čeká kdy už konečně dosáhne na to štěstí avizované v názvu. Ano, film je jasně dělaný jako "doják" a hraje na city. Ale je to tak úžasný příběh o tom, jak dosáhnout svého štěstí, že si zaslouží plných pět. ()

Algen 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé téma, ovšem režisér ho vzal špatnou formou. Tento způsob vyprávění a postupu v ději po čase přijde velice nudný. Celou dobu to bylo na hranici 3/4 hvězdiček. Ovšem na konci filmu jsem byl rád, že už konečně přišel, proto jen tři. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, příjemný, upřímný a smutný film ze života. Celý film jede sice podle jedné šablony a dopředu je vám jasné, že to dobře dopadne. Jinak by to přece nikdo nenatočil. Ale za zhlédnutí rozhodně stojí. Skvělý je především herecký výkon Willa Smithe. Dávám --- == 70 % == --- . ()

MartinRiggs 

všechny recenze uživatele

Film dostane cloveka uz jen trailerem,kde otec rika synovi: Nikdy nikomu never,kdyz ti bude tvrdit,ze neco nedokazes,ani me! Pokud zhlednete par videi o Smithovi,zjistite vlastne,ze tento cely film pojednava o jeho prubehu zivota a jeho zivotnich myslenkach...Skvely film,bohuzel pro me az moc melancholicky ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Smith je dobrý herec a vo dvojici so svojim synom vytvárali príjemnú hlavnú dvojicu ktorá sa cez všetko predierala životom. Z časti mi to pripomenulo Život je krásny a po celý čas to bolo zaujímavé. Nezapôsobilo to na mňa ako na niektorých, ale určite to bolo lepšie ako niektoré filmy s podobným obsahom. ()

Anetkajez 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný film. Scéna, kde spolu otec se synem hrají basketbal je prostě úžasná a rozhodně vás osloví a zasáhne. Když jste na dně, zjistíte díky tomuto filmu, že jsou na tom lidé i hůře než vy. Dá vám naději, že jednou bude všechno lepší. ()

Allgreen 

všechny recenze uživatele

"Nevěř, když ti někdo říká, že něco nezvládneš... Když máš sen, musíš ho uskutečnit. Když někdo prohraje, tak ti bude povídat, že prohraješ i ty. Když něco chceš, běž za tím. Tečka." ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi zaujal. Je pravdivý, pútavy, miestami smutný a nakoniec dojemný. Willovi so synom to vyšlo. Dej je výborne natočený, vôbec nenudí a vyvolal vo mne radu rôznych pocitov. Je zaujímavé sledovať túto postavu, jej život, ako to postupne zvláda, či nezvláda a hlavne nevzdáva. Takéto filmy mám rád a šťastie na dosah sa mi páčilo. Rozhodne doporučujem. ()

KateVonTee 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh,prostě to nevymyslíš.Brilatntní výkon Willa Smithe.Dějová linka plná emocí,prostě mu nemůžete nefandit. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Za mňa rozhodne najlepší film s Willom Smithom v jeho famóznej kariére. To čím si prešiel, predal do svojho hereckého výkonu a je tým pádom motorom tejto síce komornej, ale o to silnejšej drámy. Kým iní tvorcovia musia využívať rôzne prvky v tom, aby divákov zaujali, tvorcovia tohto magického filmu stavili na obyčajný príbeh, o obyčajnom chlapovi a jeho neobyčajnom sne. Scény v ktorých sa Chris  uchýli so svojím synom na záchod, aby tam prespali či moment, keď mu jeho šéfovia povedia, že získal prácu po ktorej tak túžil, môžem pozerať donekonečna. Malý komorný film s emóciami, ktoré vám neponúkne ani 150 miliónová produkcia. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

„Nedovoľ, aby ti niekto hovoril, že niečo nedokážeš, dokonca ani ja. Rozumieš?! Ak máš sen, musíš ho ochraňovať. Ľudia niečo nevedia spraviť sami, a tak ti budú rozprávať, že to nedokážeš tiež. Ak niečo chceš, choď a vezmi si to. Bodka.“ Netajím sa tým, že tento film považujem za jeden z mojich najoblúbenejších a najlepších filmov čo som bol schopný vidieť. Taktiež je to to najlepšie od Gabriella Muccina a Willa Smitha. ( z ich spolupráce je lepsie uz len Seven Pounds). Je to film, v ktorom cítiť vyspelosť a filmársku chuť. Kvalitný emocionálny biják pri ktorom si človek poplače. Je to jeden z NAJkrajšie sfilmovaných životných príbehov. Čo je klúčom k úspechu ? Jednoznačne aj fakt dokonalej chémie medzi otcom a synom, pričom tu je to skutočne pravda. Will Smith je herecký génius. [90%] pretože milujem keď je film zážitkom. ()

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama