Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (650)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Filmů tohoto typu je opravdu hodně, ale jen na prstech jedné ruky spočítáte ty geniální. Štěstí na dosah patří naštěstí do té druhé kategorie a jak už napsalo spoustu lidí přede mnou je to opravdu masáž na nervy. Will Smith byl pro mě hrozně dlouho namachrovaným debilem, který snad ztratil veškerý cit pro hraní. V roli Chrise ale podává podle mě svůj životní výkon a jeho afrosyn mu přitom zdatně sekunduje a doufám, že ho jednou taky budu vynášet do nebes jako momentálně jeho otce. Film, který mě utvrdil v názoru, že hodní končí poslední..... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hezký film, leč přeci jen trošičku moc šablonovitý. Tvůrci v úvodu nasadí jistý mustr a po celý film od něj neopustí, což působí mírně únavě (takovéto „vždycky, když už to skoro máme, přijde něco, co to o chloupeček oddálí“). Být to o jednu takovou kličku kratší, případně více oživené nějakým prvkem zvenku (blázen se strojem času je úchvatný), šel bych na čtyři. Takhle zatraceně silné tři – film je to sice v zásadě obyčejný, ale Will Smith je opravdu úchvatný. Jeho slzy lehce splynou s vašimi. Když Oscara získá, zlobit se rozhodně nebudu… ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +příběh -celkový dojem z filmu/// Film jenž vypráví příběh muže, který se se svým 5letým synem protlouká životem a amerikou 80tých let. Je to film který má jistou hloubku a poskytuje nám divákům pohled do sociálních problémů lidí té doby. Je jasné, že někteří lidé to nemají v životě lehké. Nebo se jim štěstí vyhábá alespoň v jistém životním úseku. A pokud chcete mít štěstí alespoň na dosah, musíte si za ním neúprosně jít. Jeden by řekl, že podobné téma tu už několikrát bylo. To je fakt. Tady je rozdíl v tom, že hlavní roli hraje Will Smith a dále podstatný rozdíl v tom, že film není nijak přehnaný, akční, dojemný, neuvěřitelný. Je pouze prostě jen normální a zahrnuje v sobě jen malou část života postav. Není tedy nějak dějově složitý. Když si to tak ale spočítám, tak bych bral klidně pravý opak./// Celkem 45%/// ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak obrovskou sílu má v cestě za štěstím a úspěchem právě SNAHA a ODHODLÁNÍ. A to i přesto, že vám podmínky ani trochu nepřejí. Rozhodně jde o hodně inspirativní film, tím spíš, že je založen na skutečném příběhu. Navíc tuto náročnou roli muže, který si sáhne na úplné dno, ale přesto se snaží být dobrým otcem a vše s vypětím sil překonat, hraje Will Smith velmi přesvědčivě. Nedivím se, že byl nominovaný na Oscara. Tohle je rozhodně film podle mého gusta. ~(4,3)~ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Život je ako rubikova kocka. Je sakra ťažké ju poskladať tak, aby všetky jej stránky boli v harmónii. Chris Gardner robil všetko preto, aby dosiahol pre svoju rodinu harmóniu a skrze nej vytúžený, každodenný pocit šťastia. Film je stavaný s obrovským perfekcionizmom na gradáciu emocionálnych vývojov, kde má i obyčajná čokoládová tyčinka v danú situáciu neuveriteľnú hodnotu. Kontrast medzi zúfalosťou a šťastím pre mňa ešte nikdy nebol tak silným javom. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Skutečný Chris Gardner (Will Smith) nikdy neměl kufr, ale všechny své věci nosil tak, jak to vidíme i u našich bezdomovců – v igelitkách. (imro)
  • Will Smith (Chris Gardner) za svůj výkon získal už druhou nominaci na Oscara. První má za film Ali (2001) Michaela Manna. Nominaci za Štěstí na dosah stejně tak neproměnil ani na Zlatých globech. (imro)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama