Reklama

Reklama

Miss Potter

  • Česko Podivuhodný svět slečny Potterové (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a kreslířka Beatrix Potterová (1866–1943) patří k úspěšným autorkám dětských knih, ve kterých se objevují především zvířecí hrdinové s antropomorfickými rysy, např. "Dobrodružství králíčka Petra" (1901, česky až 2010). U nás je ještě známá její pohádka "Krejčík z Gloucesteru" (1902, česky 2000). Její životní příběh se stal předlohou biografického filmu, nazvaného prostě Miss Potter (2006). Natočil ho australský režisér Chris Noonan, který se proslavil rodinným snímkem Babe (1995) o prasátku, jež se chtělo stát ovčáckým psem. Titulní role se ujala americká hvězda Renée Zellwegerová, oceněná za svůj výkon mj. nominací na Zlatý glóbus. Jejím partnerem v úloze nakladatele Normana Warnea je známý skotský herec Ewan McGregor. Film zachycuje její spisovatelské období, jež trvalo pouhých deset let na počátku 20. století, její život v doznívající viktoriánské společnosti, svázané přísnými konvencemi, a konečně její „útěk“ na venkov, do oblasti Lake District, kde se mohla věnovat svým dalším zálibám, botanickým kresbám a průkopnické práci při ochraně přírody. Tvůrci se vedle příběhu soustředili také na náležité vykreslení dobové atmosféry, jak promyšlenou volbou exteriérů, tak např. i použitím skutečných historických kostýmů. (Česká televize)

(více)

Recenze (226)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Koho nedojme Katie Melua a její "When You Taught To Dance", ten si nezaslouží ani jediného králíčka...:)P.S:A ano, Hledání Země Nezemě by asi v souboji se slečnou Beatrix zvítězilo. Ale co, na to se u filmů nehraje. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Beatrix Potterová by mě jakoby někoho připomínala. Ano, ano, mám podobného fantazíru doma :). I mojí ženě před očima ožívá spousty obrázků a nakreslených zvířátek a vím, že by se jí knížky "miss Potterové" určitě moc líbily! První polovina filmu byla nádherná, zklamal mě konec. Jenže vždyť si ho nikdo přeci nevymyslel. Byla to přeci životopisná story a to já uznávám velice! Navíc Ewan zahrál naprosto úžasného štramáka na jedničku! 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

najlepsim prepadakom pre mna je Obcan Kane, ostatne prepadaky maju smolu - zivot je drsny a proste sa nezaplatili. Tym nechcem povedat, ze som na penieze, len proste svedci to asi o tom, ze zase nebolo na vyplaty ap. Pre mna zase jeden z najprecenovanejsich filmov tuna, fakt nechapem, co na tom videli miestne 5 hviezdickove entity - a ze ich tu je. Ewan /Trainspotting, nejake Hvezdne Valky/ sice vie hart, ale pribeh mi vyfucal do prazdna, dejovej linie niet, dokonca ani havariu hovnocucu tam nedali. Hned by moje hodnotenie poskocilo : 5 % ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmilejších překvapení. Obrázky Beatrix Potterové jsou krásné a knížečky roztomilé. Celý film je neodolatelně pozitivní a půvabný a já si ho vychutnala až do samotného konce. Ewan McGregor je skvělý jako vždy, pouze mimika Renée Zellweger mi občas dělala problémy. Celkově jsem velmi potěšena. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Než jsem si film pustila, tak jsem nevěděla o čem bude. Došlo mi to až v průběhu filmu, že je to příběh o autorce Králíčka Petra. Bylo to krásně natočené. Kresby vypadaly úžasné a líbily se mi chvíle, kdy je autorka viděla se pohybovat. Žila ve svém vlastním světě plné zvířátek s lidským oblečením a to z ní udělalo slavnou autorku dětských knížek. Její matka mi nesnesitelně lezla na nervy, být na jejím místě odejdu už dávno. Romantická linka mezi Renée a Ewanem byla krásná, milá až na její konec, který mě překvapil. Celkově příběh krásně utíká a plyne, že nemáme chvilku, kdy by jste se nudili. Renée zvládla svojí roli úžasně, jen mi místy přišla jako Bridget Jones. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Naivistický pohled na život autorky, která mi až do úvodních titulků zůstala neznámá. Ewan opět skvěle, Renée také, spolu jim to sluší, společně jim to jiskří. Film dějově nepříliš překvapivý, ale zato záběry anglické krajiny, k nezaplacení. 75% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Hodně sladký film o spisovatelce Beatrix Potter (Renée Zellweger, jako mladá Lucy Boynton), která byla ještě po třicítce pannou a tak se jejími jedinnými přáteli stali zviřátka, která malovala. Jediné drama zažíla, když náhle zemřel Norman Warne (Ewan McGregor), její nakladatel, se kterým byla tajně zasnoubena. Ale byla to skutečná láska, nebo spíše kombinace vděčnosti a touhy se zbavit pannenství? K tomu, že skupovala pozemky u jezer lze snad jen podotknout, že původní krajina se zachovává dobře, když nemáte žádné problémy s financemi. Byla z velmi dobře zajišrěné rodiny, pracovat nemusela, a tak se mohla bez omezení oddávat svým koníčkům malování a psaní příběhů pro děti. Což se nakonec ukázalo jako velmi výnosné. Nakonec se i ve čtyřiceti zbavila pannenství, když se provdala za vesnického právníka a přítele z dětství Williama Heelise (Lloyd Owen). Zajímavé bylo jen snobské pokrytectví Beatrixiny matky Helen (Barbara Flynn), kterým se povyšovala nad všechny, které uznala za nerovné. ()

carly 

všechny recenze uživatele

poézia v obraze. rozkošne dojímavá. nevinne humorná. tvrdohlavo naivná. má dušu a zlomené srdce. má všetko, čo má príbeh mať. sú to slzy dojatia. smiech cez slzy. chápavý úsmev. aj smiech od srdca. jednoducho krása vo všetkých tvaroch, farbách a príchutiach. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Uchu lahodící stará zdvořilá angličtina, oku zase krásné nádherná krajina a úžasná Renée toť jsou důvody proč film shlédnout a také být nadšen a šťasten z tohoto filmařského počinu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Miss Potter ponuka predovsetkym pekny pribeh a krasne prostredie anglickeho vidieka. Ide o prijemny film, ktory sice v pamati nenecha silnejsiu stopu, avsak pri sledovani zaujme a milo pohladi. 3,5/5* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zasněný příběh, který se nevyhýbá radosti ani žalu. Podobá se oživlému staromilskému obrazu nezemsky půvabné krajiny s nejasnými konturami - a se stejně nejasným osudem ... obrazu ve starodávném rámu, který potají osídlili všichni malí přátelé Miss Potter. To aby jí mohli být nápomocni při všech životních zkouškách, které ji čekaly ... kterým musela čelit. P.S.: Základ jejího příběhu je pravdivý. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se velice těšila, na internetu jsem četla chválihodné recenze, ale musím říci, že mě tento film příliš neuchvátil. Chvilkami jsem si připadala, jako když právě sleduju nějaký z těch německých romantických filmů, ve kterých jsou nejlepší snad jen záběry krajinek, ale i těch zde bylo na můj vkus až přespříliš. Musim přiznat, že mi snímek nestrhl ani svou atmosférou, ani dějem, ale přesto jsem se u něj občas pobavila a za plus tomuto filmu přidávám, že mi dal alespoň možnost poznat, kdo že to vlastně byla ona Beatrix Potterová a co znamenala pro dětskou literaturu.... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na Zellwegerku a ejhle nsklamal som sa. Nebola to síce Brigit Jones, nadupaná v plesových šatoch ale aj dobové kostýmy krásneho Anglicka a úloha spisovateľky Potterovej jej sadla. Krásne ju herecky dopĺňal McGregor, dokonca aj Emily W. Nápad s animáciou kresbičiek bol milým spestrením. Film s množstvom farieb, a nádhernou anglickou prírodnou rezerváciou, až sa mi nechcelo veriť, že také niečo tam je. Ten jej nápad so záchranou farmárskej oblasti v Anglicku vo mne evokoval nostalgiu, ako nám pred očami tu na SLovensku mizne vidiek ako sa v dedinach "zdobených" satelitnými pastelkovou farbou vyčačkanými domami a celými ulicami malých "BewerliHilsov" mení život a scenéria vidieka :(. Film ma odo mňa slušné 4b. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

80% nejen pro herecké výkony mých nejoblíbenějších herců, krásnou hudbu, krajinu, výtvarné zpracování... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Carrollovskou symboliku portrétuje v sobě, personifikuje svět němých tváří. S nepostradatelnou laskavostí, mateřskou péčí. Slunečná slečna anglického sychrava, v neodolatelném kloboučku. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krásu je třeba chránit..." Krásný tento životopisný film o anglické spisovatelce a kreslířce Beatrix Potterové vskutku je a to po všech stránkách. Krásná (ba přímo okouzlující) Renée Zellwegerová, krásné přírodní scenérie a vůbec celkový úžasně barevný vizuál, krásná hudba a k tomu všemu  skvělý nápad v podobě kouzelně pohyblivých obrázků z pera mladé Beatrix, které odkazující na silnou autorčinu představivost. Ale málo kdy je lidský život vždy jen krásný. Ty stíny, které  do života Beatrix Potterové přišly tak znenadání, dodaly celkovému vyznění filmu nový rozměr. Celkově tak nemám nic, co bych tomu filmu vytknul. Byl to "sladký" film, ale díky té smutné pasáži nikoliv přeslazený. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Síce to nemalo šťavu, a akýkoľvek iný deň by som tomu dal o stupeň nižšie hodnotenie, ale dnes mi to učarovalo krásnou hudbou, nádhernými obrazmi anglického vidieku a pomalým a všeobecne pozitívnym vyznením...Jemnučký, po duši hladiaci filmík :-) ()

Reklama

Reklama