Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Bez měsíce dekádu trvající rest (26.09.2011). Viděl jsem tehdy jen konec filmu, kdysi v TV, přesně ten typ, co sedí sledovat nejvíc v ospalé válecí náladě na gauči, jen tak, pozdě. Ten happy end neodpovídá nátuře, ale realita filmu se mi líbila. Díky k. jsem se k tomu konečně dokopal, dosledovat to. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to sice plně využité a navzdory dobře vymyšlenému světu to se svým námětem nepracuje na 100%, ale i tak se mi to líbilo. Příjemně se na to kouká, pobaví to, konec je sice očekávatelný, ale fajn (SPOILER jen teda nechápu, proč pod tu sedačku nezkusil jít nikdo předtím a proč zrovna to je to místo, kde se dá vrátit zpátky KONEC SPOILERU), postavy jsou sympatické nebo aspoň zajímavé, vizuál světa sebevrahů je správně ošklivý a bez čehokoli hezkého a na rozdíl od některých si myslím, že to má děj a že vůbec nebyl špatný - když teda pominu ty deus ex machina zvraty (snad poprvé mi v některém filmu vadila sekvence se sektou, protože ta přišla úplně zničehonic). Funguje to ale dostatečně a to je hlavní. Slabé 4* ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Že se někdy dočkám komedie o sebevraždách, to jsem fakt netušil. Ono to teda moc vtipný nebylo, ale takový jakože v pohodě. Já bych to teda natočil trochu bláznivějc, ale to bych se asi nedostal k závěrečný scéně. Shannyn Sossamon, nápad, natočení, hudba a pointa dávaj dohromady čtyři solidní hvězdy. Jinak taky už jsem párkrát nad sebevraždou uvažoval a možná by si jistý lidi uvědomili, jak moc mě ranili...no nic. Každopádně až se na onom světě ocitnu já, chci svět, kde si budu moct dát panáka a cigáro s Kurtem Cobainem a Ianem Curtisem. Tak! ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Ten námet bol geniálny a prvých 30-40 minút maximálne fanatizujúcich keď som sa do toho zažral, postupne sa však aj toto čaro vytrácalo,herci neboli žiadne esá ale to by až tak nevadilo,podstatné bolo že väčšia časť filmu bolo tápanie občas spestrené nejakými vydarenými scénami a úletmi ako čierna diera pod sedadlom či zázračné schopnosti. Škoda,tento film chcel rozhodne niečo povedať ale ja som to posolstvo v tej zmätočnosti(hlavne záverečnej) nejak stratil. A tiež oceňujem pokus priblížiť na plátno agóniu to je to čo už chcem niekde vidieť premakané a Dukič od toho nemal ďaleko! Hodnotím ako sympatické. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu tak vysoky hodnoceni, film pusobi vcelku lacine, coz by ale nevadilo, i pres to to je natoceny docela pekne, problem je, ze ta pocatecni (a zajimava) myslenka se behem 20 minut rozmelni a nakonec je uplne jedno, ze to je nakej svet sebevrahu. Milej, pohodovej a podobne? Ani omylem, pouze ne moc zazivny napul road-movie s neco malo vtipkama a tradicne klisoidnim koncem. Aspon, ze herci jsou celkem sympaticky a Sossamon sexy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)

Reklama

Reklama