Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Že by mi něco uniklo? Dívala jsem se na ten samý film, co vy všichni tady?:-) Z milého a pohodového snímku se vyklubala nuda, nuda a zas jen nuda, která mě přepadla ve čtvrtině filmu a držela se mě až do konce. A vtipnost a zábava? Tak ta se buď někam vytratila a nebo jsem opravdu viděla alternativní verzi... ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Bez měsíce dekádu trvající rest (26.09.2011). Viděl jsem tehdy jen konec filmu, kdysi v TV, přesně ten typ, co sedí sledovat nejvíc v ospalé válecí náladě na gauči, jen tak, pozdě. Ten happy end neodpovídá nátuře, ale realita filmu se mi líbila. Díky k. jsem se k tomu konečně dokopal, dosledovat to. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Výborný filmek, který se mi přesně trefil do nálady. Špinavé prostředí onoho světa, podivné existence a atmosféra v něm byly prostě úžasné. Spoustě lidí by se mohlo zdát, že jde jen o další road movie, ale pro mě to byl film o tom, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř, a i když je vám nejhůř, tak by jste přesto neměli ztrácet naději... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, ale vlastně ani nevím proč. Děj je spíš neděj a konec čekal snad každej. Zpracování toho světa nestojí za nic. Hlavní hrdina je extrémě nevýraznej a ani sympaťák to neni. Zato vedlejší postavy jsou hodně dobrý. Shannyn Sossamon je hrozně hezká a sympatická a Rus Eugen s nejstylovějším způsobem sebevraždy naopak sympaťák byl. Navíc k tomu hrála dobrá hudba. Gogol Bordello mám rád, takže na mě ten film vyzrál spíš pocitově a atmosféricky než nějakym řemeslem. Člověk má prostě někdy náladu na trochu něco jinýho no. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Filmy podobného ražení jsou mým šálkem kávy, takže jsem se těšil. Po očekávaném úvodu se film s každou novou postavou, kterou hlavní hrdina potkává, pomalu pěkně rozjíždí, ovšem někdy v půlce se už neobjevuje nic nového, příběhu dochází dech a když se všichni ocitnou u Knellera, přechází k sestupné tendenci. Smát jsem se nesmál, drama žádné, fantasy prvky budiž a romance docela. Možná se na to ještě někdy podívám podruhé. Ale jak říká Eugene: ''Když ti řekne, že se hned vrátí, tak už se nevrátí.'' :o) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)

Reklama

Reklama