Reklama

Reklama

Rovnováha světla a temnoty ve světě Zeměmoří je vychýlena, lidé přicházejí o jistoty, přestávají věřit sami v sebe a čarodějové přicházejí o své schopnosti. Mladý princ Aren sužován úzkostí uteče za znepokojivých okolností od královského dvora. Jeho bezcílné pouti dá směr setkání s arcimágem Krahujcem. Na jejich společné cestě Aren poznává dívku Theru, která skrývá velké tajemství. O Arena se začne zajímat Krahujcův dávný protivník, zlomyslný mág Pavouk převtělený do podoby ženy, jenž se pídí po tajemství věčného života. Strach ze smrti nejprve Arena, podobně jako Pavouka, přichyluje k temnotě. Hrdina však poznává, že jediná cesta, jak přemoci úzkost, vede přes nalezení lásky k životu. První film Góra Mijazakiho, syna Hajaa Mijazakiho, odkazuje k jedné z nejpopulárnějších ság západní literatury „Zeměmoří“ a vzdává hold její autorce Ursule K. Le Guinové. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Uživatel hickok smazal svůj příspěvek.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Pro toho, kdo zná románovou předlohu to zklamání je ještě větší. V knize Arren otce nezabil, Tenar ani Therru se tam nevyskytujou. V hledání Coba urazil Ged a Arren obrovský kus cesty přes celé Zeměmoří, tady to vypadá, jakoby jeli na vejlet. Taky Cob je silný muž, rozhodně nevypadá jako transvestita.

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Mno...mě to trošku zklamalo. Nějak jsem se nemohla smířit s tím, jak vypadal Krahujec...ale to bych ještě překousala...jenže to byla tak trochu nuda a vlastně to ve mně moc neutkvělo. A místy to bylo i dost nevysvětlené. žádná vcelku památná scéna(až na scénu s proměnou Therru). Zkrátka nebyl to takový zásek jako pro mě byla třeba Princezna Mononoke a nebo i zmiňovaná Cesta do Fantazie.

Teg

Teg (hodnocení, recenze)

Tak jsem to stahl v kinoripu, kvalita je alespon koukatelna. Titulky jsem po dlouhem hledani nasel v anglictine, ale spatne nacasovany a zaboha nemuzu na konci filmu priradit zadny dialog :). Nicmene tomu venuju trosku dyl casu a az to zkouknu tak poreferuju.

Divočák

Divočák (hodnocení, recenze)

No, trailer vypadá sqele. Příběh nemusí být vůbec špatný a animace připomene nejlepší Hayaova díla. Už se opravdu těším. Jinak cam verze, OST a vypadá to, že i titule jsou ke stažení tady: http://torrents.to/search/346/Gedo+Senki.html. Tahat jsem to ale nezkoušel. Pokud se někomu bude chtít, tak budu rozhodně čekat na info.

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

gjk79: Kde jsi ho sehnal? Stáhnul? Já jsem se o to zatím nepokoušela... S překladem ti nepomůžu. Bohužel nikde nejsou ani anglický titulky, ale to už jsi asi taky zkoušel
Mimochodem, na youtube je celý film. První část tady - http://www.youtube.com/watch?v=aj44cAo5ySk  . Kvalita je příšerná, titulky pochopitelně  žádné

gjk79

gjk79 (hodnocení, recenze)

Nemohl by někdo udělat titulky?Mám to se dvěma audio stopama originál a rusky.Japonsky ani rusky neumím :)

TRTLa

TRTLa (hodnocení, recenze)

Slibovat si něco od TV je asi opravdu naivní. Možná se někdy dočkáme třeba nějakého DVD z Levných knih. Ti jsou tak jediní, u kterých je možné něco takového čekat.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

TRTLa: Osvěta už proběhla. Pro většinu lidí anime=Pokémoni. A po nedávném zařazení "Cesty do Fantazie" jako rychlé náhrady za zrušené skoky, si naděje moc nedělám.

TRTLa

TRTLa (hodnocení, recenze)

U nás není šance ani na DVD, to je jasné. O anime tady pořád spousta lidí nemá ani páru. Chtělo by to osvětu, třeba prostřednictví nějaké TV. Jsem trpělivý, takže si počkám (snad ne více jak 2 roky) až budou Blu-ray nebo HD-DVD přehrávače stát nějak slušně a pak disk pěkně poputuje třeba odsuď: www.cdjapan.co.jp (link tag už nefunguje na jiné adresy než na csfd, do prčic:( ). Do té doby snad bude dost prográmků od schopných lidí, aby šlo pěkně zakomponovat české titulky, jako to jde teďka na DVDéčkách.

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

Idaho: Info beru z animenewsnetwork.com a ghibliworld.com... Ale samozřejmě že na těch pár dnech nezáleží. K nám to stejně nedorazí vůbec :( Myslím, že tohle není tak masově sledovaný film (aspoň v Česku), aby se tu vyskytovaly mulťácký hodnocení. Kdyby byl, tak se o něj distributoři perou :)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Nevim proc se handrkovat o par dnu... Nicmene, www.manga.cz pise 30.7, ale na IMDB Japonci pisou ze to bylo 29.7, takze nevim kde jsi vzala tu informaci zase ty. Myslim vsak, ze ve ctvrtek to melo asi novinarskou premieru. Docela me prekvapuje, ze tady nejsou vedmy jako v pripade jinych filmu... :))

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

Idaho: nevím, kde jsi sebral tuhle informaci, ale není pravdivá. Gedo senki mělo premiéru ve čtvrtek a u kritiků neuspělo... A podle prvních informací neuspěje ani u diváků. Četla jsem, že v pátek byly kina naplněný asi do třetiny. A to je na Ghibli bída :( Ale stejně si to raději okouknu sama :)

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

Dneska jsem četla jednu potěšující informaci - Hayao byl na zkušební projekci Gedo senki. Vyšel mlčky a zapálil si cigaretu. Potom se okolo něj postavili členové štábu a všichni se společně pustili do hlasitého rozhovoru. Hayao prý vypadal spokojeně. Později poslal Gorovi tento vzkaz: "It was an honest way of making, and good". (Něco jako: "Tvé dílo je uděláno poctivě a dobře."). Když byl vzkaz přečten na večírku štábu Gedo senki, všichni začali tleskat. Jak dojemné... :) Goro řekl, že je za otcova slova rád a že nemá daleko k slzám. Už se tak těším :))

Jimmmy

Jimmmy (hodnocení, recenze)

Tipuju, že ti, co měli zájem, už trailer viděli, ale pro jistotu - jeden je možné stáhnout tady a jiný zhlédnout tady. Animace vypadá opravdu Miyazácky. Snad se talent rodiny projeví i v příběhu...

Fabienne

Fabienne (hodnocení, recenze)

29.července by měla být premiéra v Japonsku... Snad se k nám dostanou nějaké ohlasy co nejdřív

TRTLa

TRTLa (hodnocení, recenze)

Tak na tenhle film jsem strašně zvědavý. Asi hodně napoví o budoucnosti Studia Ghibli.

Reklama

Reklama