Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 140)

Rasle 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik vs. Iluzionista. Jablko od stromu ďaleko nepadá. Lenže niektoré jablká sú krajšie. V podstate podobné filmy so šokujúcim záverečným rozuzlením, s tým rozdielom, že viac môjmu oku lahodilo pozerať sa na dvovh kohútov (napokon ich bolo viac), ktorí sa pretekajú o to kto z nich je lepší. Niektoré pasáže boli pre mňa nudné to ale zakryl herecký výkon dvoch kohútov Hugha Jackmana, Christiana Baleho. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Celý film je výborný a dokáže udržet divákovu pozornost, ale nejlepší je naprosto dokonalý závěr, ve ktrerém najednou všechny zdánlivě nesouvisející a nelogické skutečnosti do sebe zapadnou a ... znáte ten skvělý pocit poznání. Ne? Tak se podívejte na tenhle film ;). ()

misiiik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že celý film Fallon nepovie ani slovo a priame zábery sa mu vyhýbajú. Dá sa z toho vytušiť jedna z point dávno pred koncom. Inak mimoriadny zážitok ()

Ronyk7 

všechny recenze uživatele

O tvůrců a aktérů bych čekal něco mnohem lepšího. Je to dost nepřehledné a zmatené a celkově úplně zbytečné. Toto hodnocení, které to má nechápu. 07.09.2007 ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Pointa je značně přitažená za vlasy a to samé platí pro celý film. Čekal jsem, že to bude mít více společného s realitou a nebude to tak posunuto do sci-fi. Nelíbilo se mi nepřehledné střídání děje s retrospektivami a dalšími časovými rovinami, čert aby s v tom hlavně ze začátku vyznal. Docela směšné bylo, jak na sebe dva konkurenční kouzelníci neustále vymýšleli různé podrazy, jeden se vždycky objevil v šou toho druhého a něco mu tam pokazil, to bylo snad myšleno jako vtip, ne, pane Nolan? Herecké výkony vcelku dobré, i když Bale mě v poslední době začíná trošku nudit, střídá dvě až tři grimasy a s tim si vystačí celý film. Cenné desetinky bodů odebírá i krajně neoblíbený učedník Jackman. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Sci-fi uzívaná nuda. Pár věcí drží film v průměrných hladinách, ale vážně nemám rád filmy z období, ve kterém se tento PŘESNĚ odehrává. Snesitelné na jedno zhlédnutí, ale hned další den nato jsem měl v ději už zapomenuté díry, nu a po více než půl roce vím z filmu jen útržky. To, žel, není pro film moc dobrá vizitka. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Geniálny režisér Christopher Nolan. Geniálny herec Christian Bale. Keď sa títo dvaja dajú do kopy nemôze z toho byť nič menšie ako geniálny film ktorý je navyše okorenený daľším vynikajucim výkonom Hugha Jackmana. Obrovským ťahúňom celého príbehu sú práve herecké majstrovstvá dvoch hlavných predstaviteľov, spolu s fantastickou pochmúrnou afmosférou a opäťt bravúrnou prácou so scenárom. Aj ked sa v tomto pripade nechali Nolanovci inšpirovať Nežiadúcim Efektom Christophera Priesta, do značnej miery sa film s knihou rozchádza a dovolím si tvrdiť že v tomto prípade ju aj slušne zatienil, na čom má určite nemalý podiel aj perfektná vizuálna stránka. Rozhodne film nie na jedno pozretie, ale na to sme si u Nolana už vsetci zvykli a sme mu za to vdační. Jednoducho dalsi skvost na triku Chrisa a Jonathana. Este pre tych ktori tu lamentuju nad polopatickym zaverom. Zrejme ste ludia nepochopili o com vlastne ten film v skutocnosti bol..SPOILER. Na zaciatku Michael Caine rozobera ze kazdy magicky trik sa zklada z troch casti. Tento koncept sa vskutku vztahuje na cely film. Prva cast je tzv. Pledge alebo Prislub. Kuzelnik vam ukaze nieco obycajne. V tomto pripade pribeh dvoch superiacich kuzelnikov..druha cast je premena..kuzelnik zoberie nieco obycajne a urobi z tym nieco neobycajne. Je to cely koncept filmu natoceny takym sposobom aby bolo otvorenych co najviac moznosti a divaci boli stale na pochybach. Druhy akt vrcholi obesenim Balea. Ded Bale zmizne zo sceny nastava tretia cast toho triku. Najtahsia cast, tzv. Prestige. A na tu sa vztahuju Caneove slova- ,,Este netlieskajte,, Pretoze nechat nieco zmiznut, to nestaci. Musite to vratit spat. Bale sa nakoniec zazracne vracia na a trik je dokonceny. Takze kto si nevsimol pod celym povrchom tohoto filmu ktory je uz sam o sebe fantasticky sa skryva este jedna myslienka ktora je pre tych ktori sledovali pozorne :) A to sa mi vobec nezda polopatisticke ci? Pre mna je to jeden z najlepsich filmov vobec. Atmosferou a hereckymi vykonmi dokonca nechal za sebou aj mnou ospevovane Memento co vsak pre Pierca a spol rozhodne nie je ziadna hanba. Nolanove filmy su jednoducho nieco viac ako cokolvek ine co som mal moznost zatial vidiet. Aj preto je pre mna numero uno medzi rezisermi. Tu je monolog Michaela Caena ----->> http://www.youtube.com/watch?v=wps3MumhsnI ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert v brilantně mysteriozní podívané. Tajemný svět kouzelníků a sonda do jejich světa magie - těžko říct, který z nich si získá vaše sympatie, protože oba jsou to parchanti (abych se přiznal, Hackman mi byl blíže). Já byl všema těma "udělátkama" a trikama unešen, k tomu navíc povedená dobová výprava, kostýmy a Nolanova parádní režie. Chybu bych pak hledal jedině v závěru, u kterého scénáristi kouzlili až moc, byla tam očividná snaha přivést diváka do naprostého úžasu za každou cenu. Moc se mě to nelíbilo, ale do kontextu celého filmu to zapadá myslím docela dobře.... ;) ()

FFs 

všechny recenze uživatele

Mimořádný zážitek. Film po celou dobu dokáže diváka poutat dějem, charakterem postav a očekáváním toho, kudy se dále bude ubírat. Velmi kvalitně vykreslený vztah dvou soupeřících mužů, jejichž touha po slávě a po tom být tím nejlepším je dovede až k porušení základních lidských hodnot. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Člověk by si ke konci mohl říct, že to bylo mírně překombinované, ale není to pravda. Celá myšlenka je už zřejmá od začátku, jen je pod detaily krásně zamaskována. Pokud překousnete mírnou sci-fi, kterou vám však vynahradí skvělý David Bowie, dostane se vám velice zajímavého příběhu, kde není nic černobíle a člověka to nutí k zamyšlení, kdo je vlastně ten hodný. V závěru si člověk uvědomí, že je to smutná a nešťastná tragédie, která nikdy neměla zajít tak daleko. Veliké překvapení - 5*. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Věru vydařené číslo na filmovém pódiu předvedené...vše je zde zpracováno nádherně a s pečlivostí...divák je vtažen a uchvácen...mně osobně však radost z tohoto triku zkalil fakt, že již v polovině jeho průběhu jsem tuši a věděl... ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Dokonalé ... Miestami dráma ale hlavne kúzelnícky KTO Z KOHO súboj medzi Christianom Baleom a Hugh Jackmanom s obrovským množstvom zvratov, trochou fantasy a štipkou sci-fi. Neveril som že film o kúzelníkoch môže byť zaujímavý ale Christopher Nolan ukázal že som sa mýlil. Výborná réžia dokonalého scenára !!! a ten záver bol geniálny ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Výborný a promyšlený kouzelnický film se skvělými hereckými výkony! Jinak určitě musím zmínit, že v závěrečných titlcích na mě čekalo opravdu krásné překvapení v podobě písně "Analyse" od Thoma Yorka! Jo tomu říkám krásný závěr :D ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Ted jsem to dokoukal a opravdu mi spadla držka. Málokterý název filmu tak ortodoxně vystihuje daný film. Nemám co bych mu vytkl. Opravdu špičkové dílo.... Děkuji za něj. ()

gp_one 

všechny recenze uživatele

Fantastický film mírně rozbořený naprosto zbytečným odskokem do žánru sci-fi v podobě nejextrémnějších Teslových teorií. Copak to nešlo, vymyslet s tímto námětem zajímavou pointu a rozuzlení bez balancování mezi reálností a sci-fi? Slabší 4* ()

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama