Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Krasus 

všechny recenze uživatele

Osobité,sugestivní,autentické.Princezny nejsou baladou o životě v Madridě,kde princezny pracují,oni v něm žijí,prožívají svůj úděl,snáží se mu bránit.Princezny jsou působivým filmem,o to víc,že se téma může zdát trochu ohrané a vůbec obyčejné,ale film je prakticky od začátku dokonce nasazen na tak nízkou laťku,že spadnout ke klišé je nemožné.Fernando Léon de Aranoa si na nic nehraje,nehraje si na znalce světa prostituce,on jen vypráví svůj příběh,svůj vlastní originální příběh do něhož zamíchal dvě skvělé herečky,přidal lehce nostalgickou hudbu a okořenil skvělým nápadem udělat z ničeho drsnou a nezapomenutelnou sondu,která nás všechny ozbrojí právě svoji jednoduchostí. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Víš, že moře je tady důležitější než jinde? Tady žádné není. Přesně,o to víc na něj myslíš. Věci nejsou důležité protože jsou, ale protože na ně myslíš. Existujeme, protože na nás někdo myslí a ne naopak." .....Ne všechny princezny mají na růžích ustláno,ale tyhle dvě se naštěstí potkaly v pravou chvíly. Bylo to působivé,místama drsné a zároveň křehké. Obě hlavní představitelky byly úžasné. Přítel je ten,kdo ti podá ruku a dotkne se tvého srdce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIVOT MÁ SPOUSTU CEST A POKUĎ SE ZTRATÍŠ PONĚVADŽ SI PŘEMEJŠLELA NAD NĚČÍM JINÝM, TAK TĚ VYSAJE. KUREVSKY TĚ VYSAJE!“....... /// Znáte to – JE TO DOČASNÝ!... Z prostředí ,,šlapek“, ale není tu důležitý (no trochu jo, ale...), že kuřba je za 50, komplet za 100 a do zadku ne. Jde tu spíš o takový rozjímání o smutku, o nových kozách, co by kdyby a že i šlapka je normální holka (čemuž se dá věřit...). ŠTÍTÍTE SE? Práce jako každá jiná? Tohle není dokument, ani erotická kokotina. Jen sonda do života, pohled do duše plný pochopitelných nejistot. Není třeba mít morální zábrany, či někoho soudit. Vždyť princeznou by se chtěla stát každá holka. Ale moc mi to nedalo.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád se projdu španělskou ,,Perlovkou“. 2.) Zajímá mě, jaký problémy mají kurvy ve Španělsku. 3.) Hledám učitelku na učení ,,Sexuální výchovy“ (jako učit ve škole prasáku!) 4.) Thx za titule ,,petrbaterka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Bast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dvou princeznách, které se (ačkoliv každá z jiných důvodů) živí nejstarším řemeslem a prodávají svoje tělo prvnímu, který přijde... Je to smutný příběh a princezny s krutým osudem jakoby nikdy neměly dosáhnout na svůj kousek štěstí... Možná si řeknete, že je to spíš příběh "ze života kurvy" (jak píše uživatel sta), ale popravdě - proč jsou špatné ony, když nebýt všech těch mužů, kteří platí za jejich těla, by tohle řemeslo vůbec neexistovalo...? Nikdy jsem nechápala, proč holky jsou "kurvy", když udělají sebemenší chybu a kluci ať už udělají cokoliv, ať podvedou svou ženu kolikrát chtějí, ať se vyspí se stovkou prostitutek, tak jsou stejně "borci a frajeři"... Smutný tenhle dvojitý metr, tenhle "double standard"... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Sympaticky, bez patosu, bez slz a nářků vystřižený snímek ze života prostitutek; jedno že španělských. Tohle řemeslo je všude přibližně stejné. Film se zpočátku rozbíhá trochu pomalu, ale jak se jednotlivé nitky příběhů prokreslují, získává na zajímavosti a svou nevtíravou, jakoby loudavou formou si mě získával, až jsem litoval, když skončil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama