Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím. Zpočátku jsem to chtěla vypnout-nejsem přílišný fanda náboženství, a tak mě chvalozpěvy o bohu a na něj nijak nebraly. Ale nakonec musím uznat, že snímek vůbec není špatný. Přerod naivního básnícího děcka v ,,normálního" klejícího mladíka sice probíhá poněkud rychle, ale Grint se pro tu roli snad narodil. Postava starého pána, jehož hlavním účelem na našem světe je v ženských šatech přejíždět své či cizí manželky, byla ovšem hodně divná. Opravdu hodně. Naopak bych ocenila výkon Julie Walters. Od první scény s nůžkami na keře, až k té druhé scéně, s těmi samými nůžkami na keře, neměl její scénář chybu. Ještě bych dodala slova mého otce-,,On by mohl hrát profesionální prkno!"-tak komentoval Grintův pokus tančit-bůh ví, zda to byl opravdu výborný herecký výkon(snaha vystihnou někoho, kdo tančí poprvné v životě), nebo(s přihlédnutím k Harrymu Potterovi 4) skutečná vlastnost. Za obojí klobouk dolů:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude poměrně dobrá komedie. Byla to poměrně dobrá komedie, ale přesto mě mírně zklamala. Těch opravdu povedených vtipů je tu jen pár a zasmál jsem se také jenom párkrát. Jinak zápletka filmu je celkem povedená a dobře vystavěná a já jsem rád, že jsem Ruperta viděl alespoň jednou mimo Bradavice a bez Harryho. Bylo to zajímavé a proto za něj ještě pět procent přidávám. 65%. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je vám 17, otec je ušlápnutý farář a matka se extrémně vyžívá v pobožných nesmyslech a pomoci druhým (každý by byl rád, kdyby mu domů přivedla důchodnce, kterého vykopla žena). nejhorší ovšem je, že synu Benovi organizuje život a neskutečně jej omezuje. Je vám ho líto kvůli útlaku, ale i kvůli jemu samém, protože se nedokáže vzepřít. Zlom nastane v okamžiku, kdy si Ben najde práci u staré prostořeké herečky, díky níž se dopracuje až ke vzdoru. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný malý britský film s Rupertem Grintem, který sice se škatulkou Rona Weasleyho delší dobu nic neudělá, ale snaží se, a Julií Waltersovou v roli postarší energické herečky o dospívání, přátelství a nebezpečném náboženském fanatismu. Film si na nic nehraje a zazní v něm i Salsa Celtica, takže potěší. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Nakonec i po druhé zhlédnutí nechávám tři hvězdy, ale všechny jsou jen a pouze pro Julii. Scénář hrozný, výkon Grinta na stejné úrovni (stále přemýšlím, jestli ho nadopovali, nebo je prostě jen mizerný)... Všechny postavy krom Evie jsou karikatury a obehraná písnička "náboženští fanatici sucks" už mě taky nebaví. Vystříhám si z toho průseru jen scény s Julií a bude to. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • V dobe nakrúcania filmu mal Rupert Grint iba 16 rokov, čo znamenalo, že ešte nemohol šoférovať (vo Veľkej Británii je najnižší možný vek na vedenie motorového vozidla 17 rokov). Všetky scény, v ktorých sedel za volantom, sa teda natáčali na súkromných cestách. (tomashrabek)
  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)
  • Režisér a scenárista filmu Jeremy Brock vychádzal pri písaní príbehu z vlastných mladíckych zážitkov s madam Peggy Ashcroftovou. (tomashrabek)

Reklama

Reklama