Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Moc milá soutěž, při které člověk poznával kulturu ostatních evropských národů a který především dokázal i přes velkou rivalitu týmů sbližovat. Byl to takový pořad, při kterém se sešla celá rodina a fandilo se. :) Jednoho dne se znenadání vytratil z obrazovek. Dneska mezi všemi těmi soutěžními seriály by to asi nemělo moc šancí zaujmout a jaký to byl kdysi zážitek pochopí už asi jenom pamětník. Z moderátorů jsem měl nejraději Marcelu Augustovou. :) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Attention! Prêt!! Uííííííííí!!! Gigantický mezinárodní projekt, který nemá v historii zábavných televizních soutěží obdoby a kdo ví, jestli někdy ještě mít bude. Hlavní příčinou jeho konce byla obrovská finanční náročnost, kterou nestačila vykompenzovat ani divácká popularita provázející celou soutěž. Je to obrovská škoda, veškeré integrační snahy Bruselu totiž v porovnání s tím, jaký účinek tahle soutěž měla, dosahují jen zlomkového úspěchu. ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Z detstva som si to pamätal, že som niečo také pozeral ale nepamätal som si názov, nič, iba také útržky, že to bolo farebné :) a teraz ako dávajú reprízy na ČT tak som si na to všetko spomenul ako som sa pri tom vždy bavil a pozerám to aj teraz. Bol to zaujímavý, zábavný projekt, taký európsky predchodca ázijského Takeshiho hradu :) Škoda, že niečo také s multinárodnou účasťou neexistuje aj teraz. (80%) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

V dětsví jsem tuhle soutěž úplně žral. Pamatuju si, že jsem byl kdysi dávno někde na dovolené a zrovna ji dávali na CT1. Bylo to začátkem 90. let. Mě bylo 8-9 let a úplně mě pohltila. Vybavuje se mi, že soutěž měla pěknou úvodní melodii a celkem dobré komentátory. Nemohl jsem si nechat ujít ani jeden díl. Pamatuju si, že soutěžily různé národy v různých disciplínách. Je hrozné jak ten čas letí. Už je to nejmíň 13 let, kdy jsem viděl naposled Hry bez hranic. V dnešní době dávají na CT ne moc dobré soutěže typu AZ kvíz a jemu podobné. Kdyby CT měla o trochu více rozumu a dala do programu reprízy této výjimečné soutěže, byl bych a myslím, že nejen já vděčný. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Krásné to časy...takový první pokus o FearFactor:D Strašně rád vzpomínám na hry z Itálie, Portugalska a Švýcarska..tam byly překážky a úkoly krásné. Co ale z hlavy nemůžu vytěsnit jsou ty české verze...Kdy ve chmurném počasí před poloprázdnými tribunami závodí účastníci ve velice levných modelech úborů na překážkách z kulisárny Kavčích Hor vyrobených rukou Stanislava Holého, jenž mi vždycky připadaly víc než depresivní. To bere pořadu v mých očích jednu hvězdu dolů:/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno