Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Týmová Drtivá porážka, kde hrají země Evropy proti sobě v co nejšílenějších a nejdementnějších disciplínách. Je sranda nejenom pozorovat snažení soutěžících v nemožných kostýmech, ale především fandit českému "nároďáku", protože prostě člověk chce porazit ty Portugalce, Angličany a tak. Stupidní paráda. 95% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Attention! Prêt!! Uííííííííí!!! Gigantický mezinárodní projekt, který nemá v historii zábavných televizních soutěží obdoby a kdo ví, jestli někdy ještě mít bude. Hlavní příčinou jeho konce byla obrovská finanční náročnost, kterou nestačila vykompenzovat ani divácká popularita provázející celou soutěž. Je to obrovská škoda, veškeré integrační snahy Bruselu totiž v porovnání s tím, jaký účinek tahle soutěž měla, dosahují jen zlomkového úspěchu. ()

Reklama

Novom 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, patřily Jeux sans Frontiéres mezi moje nejoblíbenější TV pořady. Když je začala loni ČT opakovat, nemohl jsem se dočkat, bohužel jsem byl značnou část repríz mimo, takže jsem je nestíhal. Naštěstí existuje internet, jak jsem ale zjistil, o prázdninách se vysílalo jenom asi 25 dílů a zbytek jaksi chybí, doufám, že to ČT naparaví a dovysílá i zbytek. Takovéhle soutěže v dnešní době chybí. Nova chce nasadit jakousi americkou kravinu na podobné téma, ale to už není tak roztomilé, tak pěkně zpracované a tak slušné, jako byly Hry bez hranic. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Prostě megahustý. Já chci reprízu, já chci reprízu, já chci reprízu. Ne vážně, tohle byl jeden z nejlepších soutěží vůbec. A nám Čechům to šlo fakt dobře. To si dobře pamatuju. Kdysi to byla moje závislost, dnes už jsou to jen krásné vzpomínky a nemůžu jinak než plné hodnocení !!! http://www.youtube.com/watch?v=vJGkmfFuGZs ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

tak nevím mám hodnotit kameru, nebo snad herecké výkony, či jaká byla hudba (potažmo úvodní znělka)??? Hru jako takovou hodnotit - nu tak jak a kdy někdy dobrý, jindy nuda, někdy zábavný, jindy usapávající. Když tam bylo třebas vaše město, tak jste pochopitelně sledovali. 50% Ale pořád nechápu co to tu dělá? Což takhle rovnou sportovní přenosy - fotbal, hokej - taky můžeme hodnotit nebo třebas i televizní noviny...... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama