Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ma to svoje pro i proti. Proti je hlavne to, ze taxik je dost upozadenej, takze dojde jen na jednu jizdu a par mensich scen, coz je skoda, protoze zacina pripominat stihacku. No a pro je vicemene vse ostatni. Je tu fajn a typicky stupidni pribeh, oproti predchozimu dilu to vypada vic jak francouzska komedie nez americka, vratili se vsechny stary znamy postavy a vsechny jsou porad ve forme, i kdyz tentokrat je to spis o perfektnim veliteli policajtu a Naceri pusobi trochu unavenym dojmem a vypada, ze desne zestarnul. Sice to neni nejaka extra komedialni pecka, ale prijemne stravena devadesatiminutovka urcite. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Žádná akce v taxíku (kromě uvodní s Djibrilem Cissé). Toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Série, která kdyby zůstala u 2 dílů, tak by byla kvalitnější.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po otrasnej trojke prichadza dalsi diel, ktory sice ani zdaleka nedosahuje kvalit prvych dvoch dielov, ale aspon je bez problemov pozeratelny a obsahuje aj par dobrych scen. Napriklad tie dynamicke futbalove titulky, alebo zaverecna megaprestrelka vo vile. A ani nevadi, ze je inspirovana ved vy viete ktorym filmom. Hlavnym plusom je, ze znova funguje chemia medzi Danielom a Emilienom. Emilien uz väcsinou nepôsobi ako tupec ako v trojke, ale iba ako roztomily nesika. Teda s vynimkou toho, ze nespozna Petru v parochni. Scenarista (ano mam na mysli teba Lucu) sa pri vymyslani vtipov znova nenadrel. Daniel na druhej strane je pre vyriesenie pripadu tentokrat uplne zbytocny a okrem pohodovych rozhovorov s Danielom tu ani nema, co robit. Jeho taxi sa v celom filme prevetra dvakrat a z toho jednu jazdu ani poriadne neukazu. Do popredia sa preto dostal komisar Gibert z ktoreho sa stal uplny dement a jeho cierny poskok. Ich vtipy su sice uplne primitivne, ale vdaka komedialnemu talentu Bernarda Farcyho je tak polovica z nich celkom usmevna. Lilly tu tentoraz vôbec nie je a vzhladom na to, ze bola s kazdym pribudajucim dielom otravnejsia, tak som tomu nakoniec rad. Za zaporakov su tu tentoraz Belgicania a pozor, znova vykradaju banky. Ale tentoraz na tuto liniu Besson navliekol dalsiu absolutne necakanu pointu, ktora potvrdzuje mimoznost celej ten policajnej stanice, ktorej veli Gibert. Akcie tu vlastne ani vela nie je. Jedna tradicna rychla jazda taxikom, par zdemolovanych aut a zaverecna prestrelka. Ale aspon je to lepsie natocene ako v trojke. Takze nakoniec je tento diel pozeratelny priemer a snad nadobro posledny. 5/10. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Trojka maximálně, ale toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Je tu sice borec Daniel a jeho TAXI, ale samotných honiček a dopravení cestujících včas na určité místo je neskutečně málo. Snad jednou nebo dvakrát na to Samy Naceri šlápne a to je opravdu málo, oproti skvělé akční jedničce a slušné dvojce. Děj nyní není přihlouplý, ale totálně dementní a samotné scény vyznívají většinou naprosto antivtipně. Emil zase vyvádí psí kusy ale má aspoň charisma, na druhou stranu absolutně zklamal Giber, který zaslouží za tento výkon ODPAD!. Vše zachraňuje sexybomba Petra. Dějem a samotnými scénami jde toto dílko rovnou do Odpadu!. Je nutné ovšem brát zřetel na hlavní hrdiny, kteří zůstali věrni... Jen doufám, že nebude TAXI 5. 25% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)
  • Prvý film zo série, v ktorom sa neobjavuje dnes už ikonická skladba "Misirlou" od Dicka Daleho. Namiesto nej je použitá skladba "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas, ktorá ju sampluje. (Real Tom Hardy)
  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)

Reklama

Reklama