Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Taxi počtvrté. Daniel tentokrát vyměnil svojí čtyřistašestku za novou čtyřistasedmičku, ale v akci ji uvidíte snad jen jednou. O taxi tu totiž už skoro vůbec nejde. Bláznivé dobrodružství táhne Bernard Farcy, coby komisař Gilbert, který jediný je zároveň opravdu zábavnou součástkou rachotiny s názvem Taxi 4. Naceri a Diefenthal se filmem v podstatě jen prokecají, Sjoberg nějak zmužněla, generál Bertineau zestárnul a Cotillard se na tuhle šaškárnu radši vykašlala. Kromě úvodních a závěrečných deseti minut mi už teď vše ostatní z hlavy vyšumělo. Ano, občas se zasmějete, fanoušky sportu potěší cameo Djibrila Cisseho, ale jinak nic, žádná vyloženě podařená scéna, za to spousta smradu ze spálených pneumatik, které se pár stovek metrů před cílem snaží, aby ta okoukaná popelnice, kterou vezou, alespoň tu cílovou pásku protnula. Další díl už ne, prosím! p.s.: český dabing tomu možná pomůže! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli série Taxi v minulých dílech dělala z policajtů blbce, tak čtyřka z nich dělá vyloženě retardy. Ale nemůžu si pomoct, mě to přišlo vtipné a dost nahláškované, byť pár zbytečně dementních scén dojem trochu přeci jen kazí. A i ten Danielův taxík šel tentokrát dost do pozadí, hlavní slovo dostávají Emilien a komisař Gilbert. Čtyřka je více než akční krimi komedie spíše taková neškodná taškařice připomínající staré bláznivé francouzské komedie. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní série Taxi, která v prvním i druhém dílu předvedla slušnou akci a dostatek humoru, měla skončit hodně slabou trojkou, kterou nad vodou zapomnění udržela pouze předtitulková scéna se Sylvestrem Stallonem a velmi podařené úvodní titulky alá Bond. Jinak to byla podprůměrná akční komedie. Bohužel Luc Besson chtěl dojnou krávu úplně dorazit a tak zplodil naprosto nudnou, neakční šaškárnu, která nudí už od úvodní dementní scény s Djibrilem Cissé a ukazuje, jak nudným způsobem jde natočit akční komedii. Zbytek už je pouze o dementní šaškování Bernarda Farcyho jako zcela praštěného komisaře Giberta. O nic víc v tom filmu snad ani nejde. Na závěr jedna akce s Petrou a Émilienem a o ničem střílečka. Auto taxi se ani nezahřeje, je tam úplně k ničemu. Tento film nemá čím zaujmout a 20 % si zaslouží snad jen proto, že jsem se párkrát slušně zasmál. Až se za to skoro stydím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci, aby okolo něj bylo tolik policistů, aby přes ně neuviděl moře." Tak já se přiznám, že Nepřítel číslo 1 mě hodně, ale opravdu hodně nebavil. Ani ty rodinné trampoty s dětmi tomu nepřidaly, takže vše muselo zachránit ladění radaru na vysokou citlivost, součástky z Concordu v taxíku, sjetý trampolínový mistr Gibert a samozřejmě Korejec maskovaný za Djibrila Cissého. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a po pár letech tu máme další pokračování série Taxi. Tentokrát s novým autem, Belgičanama, fotballem a zase s menší porcí humoru. Tenhle díl má hlavně hodně prostoru komisař Gilbert, který se z velmi vtipné roličky dostal do ne už tolik vtipné role hlavní. No ale přežit se to ještě naštěstí dá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)
  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama