Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abe Dale (Nathan Fillion) má dobrou práci a milující rodinu. Jednoho dne je však před jeho očima rodina zavražděna mužem jménem Henry Caine (Craig Fairbrass). Z výčitek, že se mu nepodařilo své blízké zachránit, se pokusí o sebevraždu. Upadne do klinické smrti, ale přežije. Najednou rozeznává lidi, kteří jsou blízko smrti. Zachrání mnoho životů, ale pozná, že za každého zachráněného se nyní stává odpovědným. Pomalu začíná rozumět vyvraždění své rodiny a svým novým schopnostem, což ho žene na apokalyptickou cestu do pekla, z kterého není úniku. Zajímavost: V Americe zažije každý den průměrně 774 lidí klinickou smrt. 80% lidí uvádí, že vidělo oslnivé bílé světlo předtím než se vrátilo zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se od urcite realnosti jednicky obraci vice do beckovych vod, pribyly pletky se satanem a je to jednoznacne ke skode. Vsechny ty mysticke blaboly delaji z atmosfericke podivane rozblemcanou kasi. Na druhou stranu sympatak Fillon film dokaze utahnout a Lussier umi predlozit hromadu sice zcela ocekavatelnych, ale presto vyborne fungujicich lekacek. I kdyz mi bylo jasne, ze na hlavniho hrdinu ted neco vyskoci, ve vysledku jsem to vzdy odnesl silnym trhnutim (a jednou dokonce kratkodobou zastavou srdce). Ale s lekackami se vaze jedno minus - ktereho sibala (od vyrazu "sibat nekomu") napadlo pouzivat je jako vyplneni strihu (scena - zcela zbytecna lekacka - jina scena)?! Byl takovy exces skutecne nutny? Odpovim si sam - nebyl. Kdyby se vychytaly podobne chyby, mozna bych dal za ty infarktove momenty o hvezdicku navic. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lze smrt ošálit? S takovou myšlenkou už pracovala filmová série pod názvem ´Nezvratný osud´, která měla v době uvedení tohoto druhého snímku o hlasu smrti tři filmové epizody. Tvůrci sice použili stejnou myšlenku, jen původ ze zcela jiného důvodu. Zkrátka a dobře, motiv činů a jejich průběh je zcela jiný. S předchozím snímkem tudíž nemá absolutně nic společného, takže po divácké stránce působí jako naprosto jiný film. Má však všechno, co porovnávaná filmová série o nezvratném osudu. Jednoduchý avšak pevný příběh, okázalý dějový a hlavně takříc znepokojující vývoj, patřičnou atmosféru a vůbec hororové nadšení bez potoků krve a hromady usekaných těl. Nijak náročný hororový thriller hrůzu sice nenavodí a ani nenadchne nějakou emocionální dramatizací či jinak žánrově všudypřítomnými lekačkami, avšak za pozornost určitě stojí. Už kvůli té sérii o nezvratném osudu. ()

Reklama

Simgal 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen dvě hvězdy. Jedna za Nathana Filliona a druhá za Katee Sackhoff. Oba jsou mí oblíbenci a Nathana považuji za vůbec nejsympatičtějšího seriálového herce (Firefly, Castle). Ve White Noise 2 jsou ale všichni svazováni nepovedeným scénářem a dějovou linií, která je přinejlepším průměrná. S kvalitnějším zázemím by pro Nathana a Katee nebyl problém utáhnout celý film. Škoda, že to v tomto případě nevyšlo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Já rád mysteriózní příběhy. Tenhle má zajímavou myšlenku a důvody všeho jsou odhalovány hezky pozvolně. Nakonec se z onoho všeho sice vyklube přeplácaná biblická kravina s příšerně dementním koncem, ale viděl jsem pár docela sugestivních momentů (klavír je boží) a dvakrát sebou trochu škubl u lekaček (ačkoliv jsou hrozivě samoúčelné). Tajemný příběh se bije s moderním technickým zpracováním (videoklipovitý střih a kamera, množství digitálních triků) a rozpačitými herci. A nesnáším hrdiny, kteří si pro sebe nahlas opakují svoje domněnky, aby i divák-retard pochopil. Takže vlastně nic moc. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Šialenec, ktorý prežil klinickú smrť, pozná odpoveď. Je to pointa filmu. Trocha predčasne sa ju dozvieme. Tria Mera. Jeho zápisky, bohato ilustrované podobizňami diabla by som si ale rád prečítal. Mám také tušenie, že by boli zaujímavejšie než celý film. Ohyzdní duchovia v ňom vyskakujú z tmy, niečo chcú. Ľudia, ktorých zachránili pred smrťou musia zabiť. Tria Mera. Život a smrť musia zostať v rovnováhe. Záver filmu si s originalitou nepotykal. Po celý čas som si hovoril, že ak postavy nenájdu cestu z bludného kruhu, bude to zlyhanie. Hlas smrti II aspoň nenudí, je hrôzostrašný a plynule odsýpa. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Z rozpočtu 10 000 000 amerických dolarů se do roku 2008 tvůrcům podařilo vydělat jen 8 milionů. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší DVD vydání. (Terva)
  • V čase 21:12 je vidět na zdi plakát k filmu Věc (1982). (Korbitch)

Reklama

Reklama