Reklama

Reklama

Maminčin mazánek

Trailer

Jeffrey Manus žije ve svých 29 letech stále se svou matkou a toto soužití mu naprosto vyhovuje. Jednoho dne však jeho pohodlnou existenci nabourá nový maminčin nápadník, který si začíná přisvojovat více, než by se Jeffreymu líbilo. Jejich spor se vyostřuje a u Jeffreyho se začínají nečekaně objevovat známky dospělosti... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

honajz 

všechny recenze uživatele

V Americe asi žije hodně mladých buranů, o nichž je potřeba točit filmy, když se ve svých 29 letech odmítají pustit máminy sukně. Když byl Jeff ještě malý a tlustý, umřel mu tatínek. Když trochu povyrostl, nosil rovnátka a porazila ho v judu kdejaká holka. Pak mu chcípla želva. A teď dokonce za maminkou (Diane Keaton) začíná chodit nějaký chlápek, který prodává zaručeně pravé prostředky proti rakovině. A mladík - tedy puberťák středního věku - zjišťuje, že přichází o poslední jistotu na tomto světě. Právě druhá část filmu o soupeření mezi maminčiným nápadníkem a Jeffem, kdy si Jeff také najde přítelkyni, má ještě jakž takž sem tam nějaký nápad a nechybí vtipné scénky soubojů. Konec se pak zvrtne v doják a happy end. Celkově film, který neurazí a vyšumí vám z hlavy jako sliby předvolebních billboardů. Nic nového neříká, herecky hrubý průměr, co více říci? ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Vezmeme to popořádku. Příběh - 100x ohrané téma nového "tatínka" a boj mezi ním a synem a druhý nosný pilíř byl myšlenkový vývoj hlavního hrdiny.. Humor - téměř bez humoru = komedie to nebyla určitě. Mám takový pocit, že se možná tvůrce snažil udělat jakoby malý, nízkorozpočtový alternativní snímek - soudím tak hlavně kvůli vizuální stránce. Nicméně, aby to bylo nějaké drama o přeměně a uvědomění si sebe sama to je slabé. Potom to mohla být bláznivá komedie - ale nebylo tady nic k popukání. Řekl bych, že se tvůrci měli rozhodnout, jestli z toho bude bláznivá komedie a nebo rodinné drama, resp. psychologické drama. Téma je na to vhodné. Takhle to bylo takové nic. Nutno ale dodat, že to mělo jistou příjemnou atmosféru a jisté kouzlo. Ale nebylo ho zase mnoho. Howgh! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, cekal jsem dalsi Hederovo komedii o tom, jak hraje nejvetsiho retarda pod sluncem a je to naprosta kokotina a ona tohle pritom byla docela solidne natocena a v ramci moznosti normalni komedie o chlapkovi bydlicim u matky. Jasne, je to predvidatelny od zacatku do konce, ale Heder nehraje tak vylizany pako jako obvykle a misty se dokonce snazi i trochu hrat, pribeh docela prijemne odsejpa a videt ve vedlejsich rolich zhulenou Faris, starickyho Wallacha, Helberga z Big Bang Theory nebo Chalke ze Scrubs je fajn. Takze sice nikterak zvlast vtipna, ale ani nijak zvlast trapna komedie. A i kdyz to neni na vic nez 3*, tak pro me docela prijemny prekvapeni. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Pro roli mamčina mazánka nemohla být lepší volba než Jon Heder - looserovsky působící hošík, který holduje geekovským zálibám by zapadl do Sheldonovy party jedna dvě. Příběh je sice prezentován jako komedie, ale v podstatě je to fikaně skryté drama o dospívání a osamostatnění se, čemuž nikdo neuteče. Ve filmu je spousta okamžiků, u který se jedna skupina diváků směje a druhá soucítí s Jeffreyem. Aby film opravdu nesklouzl k dramatu, vybaví scénář hrdinu milou průvodkyní do světa dospělých, která těžký úkol i přes pár zakopnutí zvládne. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co je tak špatného na tom, když děcka bydlí u rodičů i v tomhle věku? Proč se netočí břichorvoucí komedie o puberťácích s čerstvě zaschlou maturitou, co zdrhaj z domu, aby byli cool a chudáci rodiče za ně půl roku na to platí dluhy, protože si mistři nevydělaj ani na nájem? Dneska se spěchá do práce, do chomoutu, do porodnice, pro půjčky, z baráku co nejdál od rodičů, a všichni přitom máme pocit, že je to naprosto normální. Bohužel, naprosto normální jsou taky průměrné jednohouby typu Maminčina mazánka, u kterého se sice párkrát pobavíte, ale pod kterým si zároveň klidně můžete udělat poznámku, že vidět ho někdy v budoucnu znova by byla ztrátou času, tolik potřebného k nějakému tomu spěchání. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Anna Faris (Nora) vlastní Hondu Civic z roku 1980. Jon Heder (Jeffrey) jazdí na konci filmu v požičanom veteránovi Buick Roadmaster Convertible [76-C] z roku 1948. (Raccoon.city)
  • Kníhkupectvo, kde pracuje Jon Heder (Jeffrey) je v Long Beach v Kalifornii a kaviareň, kde pracuje  Anna Faris (Nora) je v Apple Valley v Kalifornii. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama