Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Všecko špatně a ještě naruby, míchání žánrů, nelogičnosti až trapnosti, zcestné vkládání detailů s nulovým účinkem, nevhodní herci, co 3 min. nová písnička a ne vždycky vhodná s funkcí dorazit rozviklaný hřebík, který né a né se zarazit. Pegg mi až tak nevadí, ale Davida jsem viděla snad jednou v Přátelích a je to pořád stejné prkno jak poleno. Neznámý rejža se snažil prorazit mezi hvězdné kultovní režiséry, ale s určitostí neznámým zůstane, nula od nuly pojde. Tu první hvězdu dávám za nulový efekt, druhou rozhodující přidávám ke korunce Miss Poupě Wyomingu či Oklahomy, když měla tak krásný den, že jako bonus dostala pěkný výlet do Oregana a zaslouženě. Nefungovalo to, čekala jsem houby s voctem, ale film pro mě skončil současně s titulkama a už o něm nevím nic, leda tak velké h... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Srandovní báchorka, kterou natočil francouz v lehce britském stylu s atypickou plejádou herců. Napůl krimi, napůl komedie s notnou dávkou černého humoru. Everybody betrays everybody, akorát že velmi nestylově a v loosers provedení. Že tenhle počin nastartoval kariéru Alice Eve je asi každému jasné, ale že si to tady tak neskutečně užívá už být nemusí. Přece jen o malinko více, než její kolegové. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Černočerně vražedná komedie a první film,ve kterém hraje David Schwimmer v podstatě kladného hrdinu a neleze mi přitom na nervy.Můj oblíbenec Simon Pegg určil směr snímku pomocí dvou vět:"Mám plán." a "Je to naprosto nenásilnej podnik,nikomu se nic nestane."Následuje řada nešťastných a tragicky končících příhod,u kterých jsem se výborně bavil a které perfektně podtrhuje zoufale nevinný pohled Charlieho,jenž se díky jednomu chybnému rozhodnutí ocitne ve vleku událostí.Mám rád černý humor a vzhledem k tomu,že tvůrci nezkazili závěr frenetickým potleskem a zářivými úsměvy,hodnotil bych za čtyři hvězdičky,ale za bonusy jsem udělil pátou.Bonusy:Alice Eve,vražda lízátkem,Engel a Mimi Rogers s Pink Floydy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak černá může být černá? V případě Big Nothing je černá černější než černá a nikoliv zásluhou pracího prášku, který by hrdinům, ke konci již značně upatlaným od krve, přišel vhod. Teprve druhý film talentovaného Francouze Jeana-Baptisty Andrea (tím prvním byl „jiný“ horor Dead End) změnil můj názor, že i morbidita má své meze. Tvůrci vše tlačí až nadoraz, své postavy v žádném ohledu nešetří a těla padají k zemi jako kuželky na bowlingu. Vydírání, tvrdé porno, utopení ve sračkách (v regulérních sračkách, nemyšleno obrazně) a taky sekera v hlavě a hlava v hajzlu (nezávisle na sobě) – je to fakt brutální, což uznávám jako člověk zvyklý na hodně drsný humor. Netvrdím, že jsem se nebavil. Bavil a prvotřídně. Občas mě zamrazilo, ale cynický úšklebek nezmizel až do nečekaného finále, které dosahuje nových dimenzí mrtvolnosti, jde-li o komedii. Neustále preferování té nejhorší ze dvou a více variant vývoje nastalé situace vám možná přijde přehnané, no, mi pokaždé udělalo radost. Big Nothing je dokonalý protipól k americkým romancím, tvořeným neustále podle týchž šablon (taky jde o britsko-kanadskou koprodukci) a to nejen přiměřeně originálním vršením miniaturních katastrof, nýbrž také velmi cool režií a nabušeným soundtrackem. Pro krátký okamžik zapomínám, že mám nějakou soudnost a s přihlédnutím k tomu, jak moc jsem se bavil (na max), dávám plný počet. 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Le_Chuck, Vitason, ScarPoul ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zážitek mi opět zkazila Nova Cinema, a to stylem, jakým to umí jen ona. Nejdřív mě na film nechala skoro půl hodiny čekat, pročež mi vystydla večeře, a pak nasadila nepochopitelnou třetí reklamu pět minut před koncem, čímž naprosto vygumovala navození jakékoli závěrečné atmosféry. Jinak jsem si ale film moc užil. Líbí se mi a mám rád, když někdo na stůl naservíruje chod plný nešťastných náhod s oblohou černého humoru, aby si filmový fanoušek uvědomil, že před kamerou nemusí být všechno jen růžové a krásné, aby se tomu dalo zasmát. P.S: Pro příště bych prosil pana Daniela Rouse, aby si ohlídal dabing Davida. P.P.S: Slovenský překlad názvu "Vel´ké h..." vyhlašuji perlou měsíce. Konečně někdo správně pochopil britskou suchařinu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)

Reklama

Reklama