Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mazec!Viděl sem hodně černejch komedií, ale nikdy ne tak moc černou.Simon Pegg a David Schwimmer rozjíždějí sérii absurdních, brutálních ale hlavně vtipných události které mě teda vyrazili dech.Škoda, že film trvá jen hoďku a čtvrt, režisér si mohl víc pohrát s některejma scénama, dalo se tam přidat pár scének navíc které by ještě filmu přidali na absurditě a pořadně černym humoru, ale kdo ví, třeba by se mě to pak už tak nelíbilo.V každym případě fandim tomuhle typu filmů, černohumorné, brutální, extrémně vtipné a neuvěřitelně nedoceňené! 100% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie s hodně nelítostným humorem. Trochu to připomná Mělký hrob, jenom je to o hodně cyničtější. David Schwimmer jako zarostlý nervózní exot, který i s doktorátem z pedagogiky musí makat na callcentru, mě hodně bavil, Simon Pegg je ale postava číslo jedna. Potěšilo mě, že si tentokrát tvůrci - narozdíl od hodně nových komedií - odpustili dlouhou stopáž a sebemenší náznak moralizování. ...actually, I quite liked Gus at the first sight... Gus: "Welcome to hell, dickhead." ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prijemny prekvapeni, cekal jsem, ze kdyz tu je Pegg, tak to bude slusna zabava, ale takovou pecku sem necekal. Sice to je dejove typicka krimi komedie o parte podvodnicku, co vymysli zdanlive genialni plan a pak se to vsechno pomrda, ale to vubec nevadi. Film je sice zbytecne prekombinovanej a neverohodnej, ale zase na druhou stranu neni nouze o mrtvoly a tvurcum na hlavnich hrdinech absolutne nezalezi, takze se nekona zadnej happy-end. No a jelikoz ma film jen 80 minut, hraje tu slusna hudba (obzvlast me potesila pisnicka od Rammsteinu) a celej film je vcelku cool natocenej, tak je to prakticky takova cernohumorna jizda od zacatku do konce. A nektery vtipy jsou fakt brutalni, misty doslova. No a herecky obsazeni se taky povedlo, samozrejme vsemu vevodi Pegg, ale i ten Schwimmer ujde, i kdyz by furt nemusel mit ten trpitelskej vyraz. No a Alice Eve je takova kopie Witherspoon a je taky zabavna. Mozna ne uplne cistejch 5*, ale ja se fakt perfektne bavil od zacatku do konce. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zážitek mi opět zkazila Nova Cinema, a to stylem, jakým to umí jen ona. Nejdřív mě na film nechala skoro půl hodiny čekat, pročež mi vystydla večeře, a pak nasadila nepochopitelnou třetí reklamu pět minut před koncem, čímž naprosto vygumovala navození jakékoli závěrečné atmosféry. Jinak jsem si ale film moc užil. Líbí se mi a mám rád, když někdo na stůl naservíruje chod plný nešťastných náhod s oblohou černého humoru, aby si filmový fanoušek uvědomil, že před kamerou nemusí být všechno jen růžové a krásné, aby se tomu dalo zasmát. P.S: Pro příště bych prosil pana Daniela Rouse, aby si ohlídal dabing Davida. P.P.S: Slovenský překlad názvu "Vel´ké h..." vyhlašuji perlou měsíce. Konečně někdo správně pochopil britskou suchařinu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní černohumorný thriller. Jeden z nespletitějších a nejatraktivnějších scénářů v tomhle žánru vůbec. Nejen že ústřední trojice je zábavná sama o sobě, potěší i vynikající hlášky a nepředvídatelné zvraty objevující se každých 5 minut, divák je doslova šokován a fascinován scénaristickými perlami, které režisér tasí a já film spolkl i s navijákem. Paráda pro tyhle filmy mám slabost. 90% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen za 32 dní. (Othello)
  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)
  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)

Reklama

Reklama