Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý, zmatený a trochu ztřeštěný příběh, kterému na kvalitách hodně dopomáhá dvojka Simon Pegg a David Schwimmer a jelikož oba herce mám hodně rád, doufal jsem, že Velké Nic bude komedie, u které se často a rád zasměju. Zasmál jsem se, ale ne tak často jak bych chtěl a jak by nejspíš tvůrci očekávali. Příběh je vskutku velice jednoduchý později prošpikovaný vraždami, což mu neubírá na kvalitě ale rozhodně přidává na zmatenosti, která filmu disponuje po celý průběh. Naštěstí to není zas tak dlouhé, tak se to bez sebemenších problémů rozhodně dá v pohodě snést. I tak bych to nemusel vidět dvakrát, jako komedie mě to neoslnilo a už vůbec ne jako thriller. --- Vytáhli tělo mladý holky z jezera. - Bože, sebevražda? - Kdyby si uřízla nohy a ruce a potom se uškrtila... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie s hodně nelítostným humorem. Trochu to připomná Mělký hrob, jenom je to o hodně cyničtější. David Schwimmer jako zarostlý nervózní exot, který i s doktorátem z pedagogiky musí makat na callcentru, mě hodně bavil, Simon Pegg je ale postava číslo jedna. Potěšilo mě, že si tentokrát tvůrci - narozdíl od hodně nových komedií - odpustili dlouhou stopáž a sebemenší náznak moralizování. ...actually, I quite liked Gus at the first sight... Gus: "Welcome to hell, dickhead." ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se bavil a při tomto hodnocení neberu v potaz nic jiného, takže v klidu 4****. Nic jsem nečekal, nebo spíš - po ne moc povedeném "Run, fatboy, run" jsem čekal, že to bude průměr, ale Big Nothing je skutečně dobrý thriller s výborně černym humorem. Škoda jen, že konec byl lehounce předvídatelnej a potenciál je skutečně trochu nevyužitý a film celkově zmatený. Ale to nevadí. Víc mi vadilo, že Simon Pegg je tlusťoch a týpek, kterej mluví v dabované verzi Davida Schwimmera zase kňoural, uplně jako v Přátelích! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sakra, já ho fakt praštil!" Klasická černohumorná britská komedie, kterou lze vidět opakovaně. Jakmile se začnou vršit mrtvoly, člověk si vzpomene na české fláky Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Konec agenta W4C či Pane, vy jste vdova. Vytříbený smysl pro temnou legraci máme s Brity společný. Kolotoč náhod a neštěstí promění triviální vydírání v nekončící eskapádu malérů, během které se většina postav odebere na pravdu boží. Pistole, sekery, nože či septik si rychle najdou svůj cíl. Pokud si divák není ke konci jistý, zda film končí dobře nebo špatně, poslední vteřiny ho o tom přesvědčí...Klipový střih, šlapající Gogol Bordello, Rammstein, Eels či B.Strong dodávají snímku patřičnou šťávu. Vražedně milé. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Miss "poupě" Wyomingu, sekera v hlave Mimi Rogers, farár v septiku a vražda lízatkom. Tak zábavné, že sa až čudujem, prečo sa z tohto filmu nestal kult. Od prvej do poslednej sekundy nabité zvratmi, vtipom a popkultúrnymi hláškami. K tomu výborne natočené, s úderným soundtrackom a perfektne obsadené (Simon Pegg je tradične skvelý, David Schwimmer mi prvýkrát vo svojej kariére umožnil zabudnúť na Rossa, ale úplne najlepšia je pôvabná a úlohu si až do dna vychutnávajúca Alice Eve). Absolútne hodnotenie nedám len preto, že je to zrejme jednorázovka, ktorá na druhé pozretie už (možno) až tak neoslní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama