Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Bylo zatraceně fajn vidět Davida Schwimmera zase v něčem hrát. A když mu navíc zdatně sekundují Simon Pegg, Alice Eve a Natascha McElhone, tak je to ještě o to lepší. No a jelikož jméno Simon Pegg znamená i pořádnou porci ztřeštěné zábavy, tak předpoklady zabavit Vás na onu rozumnou stopáž 86 minut, má snímek více než dobré. Musím se přiznat, že k tomuhle filmu jsem se dostal úplnou náhodou při "surfování" po TV kanálech a to nenadálé hromadění mrtvol a přehnaných událostí mne zaujalo natolik, že jsem zůstal u téhle žánrovky jako přikovaný až do konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám plán." To nezní dobře. V černých komediích totiž plány obvykle příliš nevycházejí a i v této nakonec nula od nuly pošla. Přitom neúspěšný spisovatel Charlie, profesionální zvedač telefonů Gus a Miss Poupě Wyomingu pouze zlehka vydírali církevního hodnostáře. Co by se na tom mohlo pokazit? Asi tak všechno a já si celkem užil předčasný pohřeb falešného faráře, vdovu se zaťatou sekerou v hlavě i zvídavého poldu na záchodě, ale tak nějak jsem čekal, že bude víc srandy a méně mrtvol. To je však můj problém, který nevznikl poprvé a bude-li se někdy v budoucnu opakovat, tak to určitě nebude naposledy. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Všecko špatně a ještě naruby, míchání žánrů, nelogičnosti až trapnosti, zcestné vkládání detailů s nulovým účinkem, nevhodní herci, co 3 min. nová písnička a ne vždycky vhodná s funkcí dorazit rozviklaný hřebík, který né a né se zarazit. Pegg mi až tak nevadí, ale Davida jsem viděla snad jednou v Přátelích a je to pořád stejné prkno jak poleno. Neznámý rejža se snažil prorazit mezi hvězdné kultovní režiséry, ale s určitostí neznámým zůstane, nula od nuly pojde. Tu první hvězdu dávám za nulový efekt, druhou rozhodující přidávám ke korunce Miss Poupě Wyomingu či Oklahomy, když měla tak krásný den, že jako bonus dostala pěkný výlet do Oregana a zaslouženě. Nefungovalo to, čekala jsem houby s voctem, ale film pro mě skončil současně s titulkama a už o něm nevím nic, leda tak velké h... ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o tom, jak se jednoduchý plán může krutě zkomplikovat, po krátkém úvodu nastává osudový večer a s ním napětí, které vydrží až do závěrečných titulků, celá ta temná atmosféra je ovšem nadnesená britským vtipem a já mám opravdu slabost pro morbidní humor... Závěr filmu je navíc dokonale ironický, krutý, černý humor v té nejryzejší podobě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i smíšením komedie a thrilleru může vzniknout skvělý a zábavný film. Tvůrci do toho šli vyloženě po hlavě a nechali všechny postavy plavat v takových sra*kách( myšleno i doslovně), že se z toho nakonec dalo vyždímat možná i více, ale i tak je toho víc než dost. No jen považte, celkem jednoduchý plán na oloupení nadrženého reverenda se nádherně zvrtne, onen kněz se ukáže být protagátorem toho nejtvrdšího porna, jeho manželka je vraždící psychopat a její tajný milenec jakbysmet. To máme rázem zaděláno na pořádně ztřeštěný a vražedný příběh. A taky že ano. Big Nothing se sice nikdy neprokope do té první ligy, jeho příběh je možná až moc přeplácaný, chvílemi dost křečovitý a v konečném součtu nepřináší ani nic moc nového, ale pořád se jedná o královsky vtipný, přiměřeně morbidní a krásně plynulý snímek s výborným hereckým obsazením. Kdybych chtěl hledat chyby, určitě bych spoustu našel, ale to si tahle komedie prostě nezaslouží.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Na úplném konci filmu byla umístěna jedna zábavná scéna z natáčení. (Skarface)

Reklama

Reklama